Har du haft en vandskade, og har du fået skimmelsvamp i hjemmet? Klik og se, hvordan du håndtere angreb af skimmelsvamp (mug) i hjemmet >>

Hvor let overføres bakterier og mikroorganismer mellem overflader i et fitnesscenter?

Når der trænes, så deler vi mange mikroorganismer og bakterier med dem, vi færdes med i fitnesscentret – også selvom vi ikke ønsker det. Vi har fået et godt spørgsmål fra én af vores kære læsere/seere som spørger om følgende:

VIDEO: Hvor let overføres bakterier/partikler mellem overflader?

Her har jeg to eksempler, som jeg jævnligt tænker over:

a) I mit fitnesscenter er det langt de færreste, der spritter af efter brug af maskiner, håndvægte, vægtstænger osv. Hvis jeg bruger en vægtstang, efter en anden har brugt den og ikke har sprittet af, overføres der så bakterier/partikler fra stangen (fra hans hænder) til mine hænder? ENDVIDERE – hvis ja, hvis jeg så efterfølgende rører min drikkedunk eller min mobil, fører jeg så tilsvarende de partikler videre til disse ting også?

Svaret på ovenstående gives i denne korte video:

Klik og abonner på vores Youtubekanal her >>

Fjern skimmel (mug) og rengøring af fliser og klinker

Fjern skimmel (mug) fra fliser og klinker. Vi har skrevet en stor guide, der hjælper dig godt igennem rengøring fjernelse af mug og skimmelsvamp. Du kan også læse lidt om, hvad en skimmelsvamp er for en organisme.

Klik og læs alle de gode råd her >>

Hygiejne i fitnesscenteret

Der er flere smitteveje i et fitnesscenter, det blev vi alle meget opmærksomme på under Covid-19. Der blev indført håndsprit som en fast del af centerets hygiejniske politik og procedurer. Alle skulle spritte maskiner og vægte af efter brug. Jeg som rengøringsekspert valgte, at spritte maskiner af både før og efter brug – måske en anelse over målet, men jeg ville blot være ekstra sikker på ikke at smitte mig selv, og dem der trænede i centret. Man kan let blive kontamineret med patogene (sygdomsfremkaldende) mikroorganismer. Mikroorganismer flyttes jo meget naturligt mellem overflader fra vægte til hænder og videre til din drikkedunk og måske din mund, og så kan du let blive smittet. Er du nysgerrig på at vide mere om kemi i rengøringsmidler og mikroorganismer som bakterier, skimmelsvampe (mug) og virus (vira), så har jeg forfattet denne bog: Det sunde rene hjem – De store miljøvenlige rengøringsguide >>

Se traileren her:

Det skal dog siges, at der for nogle mikroorganismer skal mange styk for at blive smittet mens andre typer af mikroorganismer, der skal du blot indtage få, og så er du smittet. Det er også vigtigt, at understrege, at det ikke er alle mikroorganismer, der er patogene (sygdomsfremkaldende), men det kan godt betale sig at være varsom.

Klik, køb og se udvalget af klude, gulvklude og karklude >>

Klik, køb og se udvalget af klude, gulvklude og karklude >>

FAQ: Hvor let overføres bakterier og mikroorganismer mellem overflader i et fitnesscenter?

👉 Hvor let overføres bakterier og mikroorganismer mellem overflader i et fitnesscenter?

Overførsel af mikroorganismer såsom bakterier, virus og skimmelsvampe (mug) overføres let mellem mennesker og ting i et fitnesscenter. Derfor bør du spritte de maskiner og vægte af, du anvender for at opretholde en høj hygiejne. Vi kan anbefale, at der sprittes af før og efter, at du rører og træner med en håndvægt eller anvender en maskine. God hygiejne – god træning.