Har du 59 sek? Se hvorfor du ALDRIG må overdosere din sæbe i din sæbeopløsning!!!!: KLIK og se med her (åbner i nyt vindue på YouTube) >>

Fjern lort og afføring nemt – Rengøringsguide til at fjerne lort og afføring

Fjern lort og afføring nemt med den bedste metode. Uheldet kan nemt være ude, og hvad gør man så. Måske din hund, kat eller kanin ikke  kunne holde sig, og så kan der godt ske uheld. Det kan også være uheld fra de mindste i husstanden, som endnu ikke er helt renlige eller der kan ske uheld selv for voksne. Men bare rolig, du får her den store guide til, hvordan du nemt fjerne lort og afføring og får styr på tøjet, tæppet, gulvet eller gulvtæppet igen.

.

Vi gør opmærksom på at al håndtering af råd fra denne hjemmeside altid er på eget ansvar.

.

Fjern lort og afføring fra tøj – Rengøring af lort og afføring

Lort og afføring fjernes nemt fra tøj. Rengøring af lort og afføring kan klares ved at starte med at sætte pletterne med lort og afføring i blød i en opløsning med koncentreret opvaskemiddel. Start med at gøre tøjet fugtigt ved den vasketemperatur som tøjet maksimalt kan tåle, eksempelvis 30 grader. Hæld dernæst et miljøvenligt opvaskemiddel på pletterne med lort og afføring og fordel pletterne med en blød svamp og lad tøjet ligge i blød i mellem 5 til 6 timer. Skyl dernæst al sæben af i iskoldt vand. Vask derefter tøjet alene i vaskemaskinen efter vaskeanvisningerne på tøjet.

Er der kommet lort eller afføring på tøj, der er hvidt, så virker ovenstående metode ikke tilstrækkeligt. Er tøjet hvidt, så skal det bleges med enten oxalsyre eller klorin. Miljømæssigt anbefaler vi oxalsyre, som er en syre fremfor klorin. Oxalsyre findes naturligt i rabarber og spinat og opløsningen kan købes enten som pulver eller i en opløsning med oprenset oxalsyre. Indtørrede eller svære pletter af lort og afføring kan renses let og fjernes med oxalsyre. Husk at anvende rengøringshandsker, da oxalsyre affedter huden og det kan ikke anbefales. Klik og køb oxalsyre her >>

Hæld 1 liter varmt vand i en spand og tilsæt 1 dl oxalsyre. Da oxalsyre bl.a. bleger cowboybukser og andet farvet tøj anbefales det ikke at anvende hverken oxalsyre eller chlorin på farvet tøj. Skrub på afføringspletterne med oxalsyreopløsningen på en klud. Lad det stå og arbejde i en 20 minutters tid. Skyl pletterne efter med koldt vand. Vask tøjet efter anbefalingerne på vaskeanvisningerne. Gentag behandlingen indtil pletterne er væk.

  • Tilsæt som hovedregel altid syre sidst
  • Brug ved anvendelse af oxalsyre plastik- eller gummihandsker, som naturgummi (latex)-, neopren-, nitril- eller vinylhandsker, ved kortvarig håndtering af produktet og undgå at indånde dampene fra produktet. Ved længerevarende håndtering henvises til anbefalingerne fra producenten. Klik og køb rengøringshandsker og gummihandsker her >>

…………………………

Klik og køb oxalsyre her >>……..Klik og køb rengøringshandsker og gummihandsker her >>

.

Indtørrede eller svære pletter af afføring og lort kan også renses og fjernes med klorin på hvidt stof. Da klorin bl.a. bleger cowboybukser og andet farvet tøj anbefales det ikke at anvende klorin på farvet tøj. Skrub på afføringspletterne med klorin på en klud. Lad det stå og arbejde i en 20 minutters tid. Skyl pletterne efter med koldt vand. Vask tøjet efter anbefalingerne på vaskeanvisningerne. Vi anbefaler at du anvender alle øvrige råd med oxalsyre og de øvrige metoder på denne side før du tyr til at anvende det miljømæssige ringe produkt som klorin. Pas på miljøet og anvend heltst ikke klorin, his du kan klare dig uden.

  • Anvendelse af chlorin må under ingen omstændigheder blandes med sure rengøringsmidler, da det medfører giftige gasser. Chlorin må derfor ikke blandes med oxalsyre, WC-rens, afkalkningsmidler som minus kalk, citronsyre, eddikesyre o.lign.. Chlorin må heller ikke blandes med ammoniakholdige rengøringsmidler som salmiak eller metaller som aluminium, kobber eller sølv, da det medfører giftige gasser.
  • Chlorin kan irritere huden, derfor anbefales det at bruge handsker af naturgummi (latex), neopren eller nitrilgummi.

,

10-4 logo

Klik og find værktøj, udstyr og byggevarer hos 10-4 >>

.

Fjern lort og afføring fra møbler og gulvtæpper – Rensning af lort og afføring

Afføring og lort på møbler og gulvtæpper kan fjernes med enten eddikesyre eller husholdningseddike. Husk at anvende rengøringshandsker, da eddikesyre affedter huden og det kan ikke anbefales. Gør en balje klar med ½ liter varmt vand og tilsæt ½ l eddike. Tilsæt som hovedregel altid syre sidst. For at sikre at materialet med pletterne kan tåle opløsningen af eddike anbefales det at tilsætte opløsningen med eddike et sted, hvor det ikke betyder noget. Gennemvæd pletterne med lort og afføring forsigtigt med opløsningen af eddikesyre. Pas på ikke at gennemvædde møblet for meget så møblet tager skade, men fugt pletterne forsigtigt.

Lad pletterne med lort og afføring stå i blød i ca. 10 til 15 minutter. Tør væsken af med en fugtig klud efterfulgt af aftørring med en tør klud. Lad det tørre og dub møblet eller gulvtæppet med lunt vand og et miljøvenligt opvaskemiddel.

Tilsæt ca. ¼ til ½ dl.  opvaskemiddel i en rengøringsspand og tilsæt 1 liter varmt vand og pisk sæben op med et piskeris, så det skummer meget. Tag en blød miljøvenlig fibersvamp og fordel og skrub al skummet fra sæbeopløsningen godt ind i møblet eller gulvtæppet. Lad det stå virke 10 minutter og dub sæben af med små mængder koldt vand på en blød svamp eller klud.

Pas på ikke at gennemvædde møblet eller gulvtæppet for meget, men vær påpasselig med vand og sæbe på møblet eller gulvtæppet. Lad møblet og gulvtæppet tørre ordentligt og dub atter sæben af med lidt koldt vand på en blød svamp eller klud. Bemærk at hvis møblet eller trægulvet under gulvtæppet er lakeret, så skal træværket lakeres på ny, da lakken kan opløses af lort og afføring. Så vær opmærksom på om træværkets lak er skadet. Er trææet ikke lakeret, så kan træet dog trænge til en efterbehandling med enten olie eller voks eller anden træbehandling. Klik her og se udvalget af efterbehandlingsmidler til træværk >>

…………………………

Klik og køb oxalsyre her >>……..Klik og køb rengøringshandsker og gummihandsker her >>

.

Fjern tis og urin

Klik og læs vores store guide om at opløse og fjerne tis og urin >>