Har du haft en vandskade, og har du fået skimmelsvamp i hjemmet? Klik og se, hvordan du håndtere angreb af skimmelsvamp (mug) i hjemmet >>

Fjern brystmælk – Rengøring af brystmælk og fjern pletter med brystmælk

Fjern brystmælk – Rengøring af brystmælk og fjern pletter med brystmælk. Vi præsenterer, hvordan du fjerner brystmælk og særligt pletter med brystmælk fra forskellige former for overflader. Så helt kort handler denne artikel om rengøring af brystmælk fra din drikkedunk, gryde, køkkenbord, service, tøj, møbel, gulvtæppe og tæppe.

Vi gør opmærksom på at al håndtering af råd fra denne hjemmeside altid er på eget ansvar.

Fjern brystmælk fra drikkedunk, service, gryde, køkkenbord o.lign.

Mælkepletter fra brystmælk kan fjernes relativt enkelt fra drikkedunk, gryde, fra service, komfur, køkkenbord o.lign. Brystmælken kan nemlig rengøres og opløses med en koncentreret opløsning af opvaskemiddel.

Start med at skylle og skrubbe ovenpå pletterne med brystmælk med en miljøvenlig opvaskebørste eller med en miljøvenlig vaskesvamp i køkkenvasken med varmt vand. Er der tale om pletter på komfur eller køkkenbord, så vrides en miljøvenlig klud eller miljøvenlig svamp op i en spand varmt vand tilsat opvaskemiddel. Skrub grundigt på pletterne. Skrub så meget som overhovedet muligt for at fjerne al brystmælken.

Er der stadig brystmælk tilbage på drikkedunk, gryde, fra service, komfur, køkkenbord o.lign. så hæld lidt koncentreret opvaskemiddel ovenpå pletterne med brystmælk. Fugt pletterne med brystmælk med sæbeopløsningen og lad pletterne stå i blød i et par timer.

Skyl drikkedunk, gryde og service af under koldt vand i køkkenvasken. Er der tale om pletter med brystmælk på køkkenbord eller komfur, så vrid en miljøvenlig klud op i koldt vand og vask sæben af komfur og køkkenbord.

Sørg for at få fjernet alle sæberester og skyl/aftør allle overflader med sæbe gentagende gange med koldt vand og vrid klud og svamp op i koldt vand.

Gentag behandlingen indtil pletterne med brystmælk er væk.

.

Klik, køb og se udvalget af klude, gulvklude og karklude >>

Klik, køb og se udvalget af klude, gulvklude og karklude >>

.

Fjern fastbrændte pletter med brystmælk fra drikkedunk, gryde, service, komfur, køkkenbord, o.lign.

Er der tale er tale om fastbrændte mælkepletter fra brystmælk benyt da en opløsning af brun sæbe (krystalsæbe). Bemærk at der skal anvendes Brun Sæberengøringshandsker, når der arbejdes med brun sæbe (krystalsæbe). Klik og find brun krystalsæbe her >>

Tag en skefuld krystalsæbe og tilsæt det til cirka 2 dl. varmt vand og rør opløsningen godt rundt, så al krystalsæben er opløst i vandet.

Brug en miljøvenlig klud eller svamp og dub drikkedunk, gryde, service, komfur og køkkenbord i lidt varmt vand tilsat krystalsæbe (brun sæbe). Pas på ikke at gennemvædde træværk for meget. Lad sæben stå og arbejde på pletterne med brystmælk i små 30 til 60 minutter. Er der tale o helt sortbrændt brystmælk, så skal pletterne stå i blød i endnu længere tid og behandlingen skal gentages mange gange.

Efter iblødsætning, så dubbes den brune krystalsæbe af med koldt vand på en klud og kluden vrides og og er dubbes gentagende gange indtil al den brune sæbe er fjernet.

Gentag behandlingen indtil pletterne med fastbrændt brystmælk er væk.

* Vær opmærksom på at hvis nogle af materialerne er lavet af træ, så skal træ ofte efterbehandles, da den beskyttende overfladebehandling fjernes med brun sæbe (krystalsæbe). Så vær særlig opmærksom, hvis du behandler træ med brun sæbe.

* Brug altid handsker, som naturgummi (latex)-, neopren-, nitril- eller vinylhandsker, ved anvendelse af brun sæbe.

.

Klik, køb og se udvalget af klude, gulvklude og karklude >>

.

Fjern brystmælk fra tøj – Rengøring af brystmælk på tøj

Fjern brystmælk nemt fra tøj med en svag basisk opløsning som eksempelvis en koncentreret opløsning af opvaskemiddel. Vask pletterne med en miljøvenlig klud eller miljøvenlig svamp i opvaskemiddel opløst i vand. Men vær opmærksom på, at vandet ikke bliver varmere end den maksimale temperatur, som der står angivet på vaskeanvisningen på selve tøjet. For tøjet kan i værste fald krympe, hvis temperaturen på det vand, der anvendes bliver for varmt, og det kan ikke anbefales.

Efter vask af tøjet, bør du evaluerer om tøjet eventuelt skal sættes lidt i blød. Er pletterne væk, så kan du blot gå til næste trin og skylle tøjet i koldt vadn et par gange. Er der stadig pletter med brystmælk på tøjet, så kan du med fordel komme lidt sæbe på pletterne på tøjet og lade det stå i blød et par timer og dernæst skylle sæben ud af tøjet med koldt vand.

Efter rengøring af pletter meed brystmælk og skylning af tøjet, så kan tøjet med fordel vaskes efter vaskeanvisningerne på tøjet.

Gentag behandlingen indtil pletterne med brystmælk er væk.

Fjern indtørret brystmælk fra tøj – Rengøring af indtørret brystmælk på tøjBrun Sæbe

Hvis pletterne med brystmælk på tøj er indtørret benyt da en opløsning af brun sæbe (krystalsæbe). Vask pletterne i et par dl vand tilsat en skefuld brun sæbe (krystalsæbe). Brug en miljøvenlig klud eller miljøvenlig svamp til at massere den brune sæbe (krystalsæben) ind i tøjet og til at opløse pletterne med brystmælk.  Klik og find brun krystalsæbe her >>

Skyl tøjet grundigt med koldt vand for at fjerne al den brune sæbe (krystalsæbe).

Vask tøjet efter anbefalingerne på vaskeanvisningerne.

Gentag behandlingen indtil pletterne er væk.

* Brug altid handsker, som naturgummi (latex)-, neopren-, nitril- eller vinylhandsker, ved anvendelse af brun sæbe.

:

Klik, køb og se udvalget af klude, gulvklude og karklude >>

Klik, køb og se udvalget af klude, gulvklude og karklude >>

.

 

Fjern brystmælk fra møbler, gulvtæpper og tæpper – Rengøring af brystmælk på møbler, gulvtæpper og tæpper

Fugtige pletter med brystmælk fjernes nemt fra møbler, gulvtæpper og tæpper med en basisk opløsning fx en koncentreret opløsning af opvaskemiddel.

Dub pletterne med opvaskemiddel opløst i varmt vand. Pas på ikke at gennemvædde møblet, gulvtæppet eller tæppet for meget.

Dub sæben af med koldt vand og særg for at vride den miljøvenlige klud hårdt op og dub atter med koldt vand. Fotsæt indtil al sæben forsigtigt er vasket ud af stoffet.

Gentag behandlingen indtil pletterne med brystmælk er væk.

Fjern indtørret brystmælk fra møbler, gulvtæpper og tæpper – Rengøring af indtørret brystmælk på møbler, gulvtæpper og tæpper

Hvis pletterne med brystmælk på møbler, gulvtæpper og tæpper er indtørret, eller hvis der er tale om fastbrændte mælkepletter af brystmælk benyt da en opløsning af brun sæbe (krystalsæbe). Dub møblet, gulvtæppet eller tæppet i vand tilsat brun sæbe (krystalsæbe). Pas på ikke at gennemvædde møblet, gulvtæppet eller tæppet for meget.

Husk at anvende rengøringshandsker, da brun sæbe (krystalsæbe) er ret basisk og affedter hænder og fingre, og det ønskes ikke.

Dub den brune sæbe (krystalsæbe) af med koldt vand gentagende gange, men igen uden at fugte møblet, gulvtæppet eller tæppet for meget. Sørg for at vride den miljøvenlige klud eller svamp godt op mellem hver kontakt med stoffet. Fugt medfører nemlig ofte skimmel (mug), og det kan ikke anbefales. Derfor er det vigtigt, at møblet, gulvtæppet og tæppet tørrer grundigt undervejs og efter denne pletfjerning er afsluttet. Det er vigtigt at møblet gulvtæppet og tæppet ikke gennemvæddes.

Gentag behandlingen indtil pletterne med brystmælk er væk.

* Brug altid handsker, som naturgummi (latex)-, neopren-, nitril- eller vinylhandsker, ved anvendelse af brun sæbe.

.

mold.Fjern skimmel og mug fra fliser, klinker, badeforhæng og kælder.

Klik og se den store guide til at opløse og rengøre skimmelsvamp (mug) >>

.

..

.

👉 Hvordan fjernes fastbrændt brystmælk?

Du kan fjerne fastbrændt brystmælk med brun sæbe (krystalsæbe). Husk altid at anvende rengøringshandsker, når du bruger brun sæbe til at fjerne og rengøre fastbrændt brystmælk.

👉 Hvordan kan man fjerne brystmælk fra trøjen?

Brystmælk kan i de fleste tilfælde opløses med lidt opvaskemiddel og lidt lunt vand. Men pas på at vandet ikke er for varmt, da noget tøj krymper i varmt vand.