Rengøring af termokande, te- og kaffekande eller te- og kaffetermokande

Rengøring af termokande, te- og kaffekande eller te-  og kaffetermokande  –

Brug bagepulver, kogende vand og/eller stærk sæbe

Når der drikkes te eller kaffe så kan termokanden over tid opnå en affarvning af små brune pletter på indersiden af termokanden og ydersiden af specielt hvide termokander kan nemt efter mange år i køkkenskabet blive misfarvet gule. Vi giver et par gode råd til, hvordan du best fjerner disse pletter og frisker din termokande godt op.

Termokande udenpå - jpg

Vi gør opmærksom på at al håndtering af råd fra denne hjemmeside altid er på eget ansvar.

.

Rengøring af termokande indeni – de brune pletter

De brune pletter indeni din termokande til kaffe eller te er ikke overraskende spor fra de brunfarvede kaffe- eller teforbindelser efter tømning af kandevis af god kaffe eller te, hvad enten det er i privaten eller i firmaet.

De kan heldigvis mindskes eller fjernes. Du kan fjerneTermokande indeni - jpgpletterne på mange måder, men en af de metoder, som vi har haft held med er at anvende noget så simpelt som bagepulver og kogende vand.
Hæld ca. to til fire teskefulde bagepulver ned i termokanden tilsæt ca. ½ liter kogende vand. Nu syder og bobler det. Lad opløsningen stå lidt i blød. Skrub din termokande godt efter med en opvaskebørste og gentag eventuelt forsøget, hvis ikke alle pletterne er forsvundet.

Termokande indeni efterSkyl termokanden godt med lunkent vand og vask termokanden efterfølgende med varmt vand og opvaskesæbe og skyl kanden endeligt efter med koldt vand. Er der stadig brune pletter indeni te- eller kaffetermokanden, så gentag behandlingen et par gange. Vores lille test viste et meget positivt resultat, se termokanden efter behandlingen med bagepulver og kogende her til venstre.

.

Læs også uddybende gode råd i vores rengøringsbog: Håndbog i praktisk hjælp >>

   Håndbog i praktisk hjælp E-Bog  Håndbog-i-praktisk-hjælp-iBog-isbn-8762812703

Rengøringsbogen
Håndbog i praktisk hjælp

Rengøringsbogen
Håndbog i praktisk hjælp
eBOG (pdf)

Rengøringsbogen
Håndbog i praktisk hjælp
iBog

.

Rengøring af termokande udenpå – de gule pletter

Gule misfarvninger på din hvide termokande er misfarvninger, der kan fjernes på mange forskellige måder, så din kande bliver hvid igen. Der skal dog bruges en del del knofedt, men det er arbejdet værd. Vi har valgt at give opskriften på, hvordan du kan opløse den gule farve, der er kommet med tiden udenpå din hvide termokande.

Du kan bruge mange former for sæbe, men her får du opskriften på behandling med brun sæbe. Du skal bruge husholdningsfilm, brun sæbe, blød nylonsvamp, hansker og lunt vand. Start med at vask din termokande godt af i opvaskemiddel med en almindelig opvaskebørste, skyl kanden efter og tag latexhandsker på og sæb din termokande godt ind i krystalsæbe og rul termokanden ind i husholdningsfilm og lad den stå i blød til dagen efter.

Tag handsker på igen og skrub grundigt på overfladen af din termokande med en blød nylonsvamp, der er sæbet ind og har stået i blød med brun krystalsæbe natten over. Gentag behandlingen og vask af kanden og vi må understrege, at der skal bruges en hel del knofedt og energi på arbejdet.

Har du behov for en ny termokande, så se et udvalg af termokander her >>

termokander