Har du 59 sek? Se hvorfor du ALDRIG må overdosere din sæbe i din sæbeopløsning!!!!: KLIK og se med her (åbner i nyt vindue på YouTube) >>

Fjern bælgfrugter – Fjerne pletter med bælgfrugter såsom bønner, kidneybønner, hestebønner, kikærter m.fl.

Fjern bælgfrugter fra tøj, møbler, gulvtæpper og tæpper.

Pletter forårsaget af bælgfrugter kan opløses relativt nemt. Bælgfrugter dækker over en stor samling af ærter, linser og bønner såsom: azukibønner, bønner og bagte bønner (baked beans). Samt flækærter, gule ærter, hestebønner, kidneybønner, kikærter, grønne, gule, røde og sorte linser. Men også mungbønner og sortøjebønner

Vi gør opmærksom på at al håndtering af råd fra denne hjemmeside altid er på eget ansvar.

Fjern bælgfrugter fra tøj – Sådan opløser du pletter med bælgfrugter fra dit tøj

Fjern bælgfrugter forholdsvist nemt fra tøj.

Start med at bruse tøjet figennem med koldt vand på begge sider af tøjet (vrangen og ydersiden). Tag gerne tøjet med ud i brusekabinen, og brus det igennem med iskoldt vand. Vær opmærksom på, at du gennem hele denne pletfjerningsproces ikke bruger varmere vand end den temperatur, der er angivet som maksimumstemperaturen på vaskeanvisningen på dit tøj. I værste fald så krymper tøjet, hvis du skyller og vasker tøjet i for varmt vand, og det kan godt betale sig at undgå dette. Så brug ikke varmere vand end tøjet kan tåle.

Når tøjet er skyllet igennem på begge sider for overskydende snavs og rester fra bælgfrugterne med koldt vand. Så hæld et par dråber koncentreret opvaskemiddel direkte på pletterne med bælgfrugterne.

Bemærk at der kan være nogle lyse og ofte beige eller lyse farver af stof, der i værste fald kan affarves med en koncentreret opvaskesæbe. Så vær opmærksom på, hvilke former for stof du arbejder med at fjerne pletter fra. Jeg tester selv gerne den stofkant, der er vendt mod vrangen forsigtigt med opvaskesæbe, for at se om stoffet affarves eller om det kan tåle den anvendte sæbe uden at affarve stoffet.

Er det din vurdering, at du sagtens kan anvende opvaskesæbe på de grimme pletter med bælgfrugter på dit tøj uden at affarve stoffet? Så hæld et par dråber koncentreret opvaskemiddel på pletterne med bælgfrugt.

Lad stoffet stå i blød i 5 til 6 timer. Hold det iblødsatte område fugtigt så det ikke tørrer ud. Det betyder, at du løbende fugter stoffet. Så arbejder sæben nemlig mere effektivt.

Efter iblødsætning, så skylles sæben af i koldt vand på begge sider af stoffet – både på ydersiden og indersiden.

Vask tøjet efter anbefalingerne på vaskeanvisningerne.

Gentag behandlingen indtil pletterne med bælgfrugt er fjernet.

.

.

Fjern tomat – fjern pletter med tomat

Er der tomat blandet i dine pletter med bælgfrugter? Så se vores guide til at fjerne tomater lige herunder.

Klik og se vores guide her >>

.

.

Fjern bælgfrugter fra hvidt stof

Fjern bælgfrugter fra hvidt stof.

Hvis ovenstående guide til at fjerne bælgfrugter med opvaskemidel ikke virker effektivt nok på dit hvide stof. Og ja det gør det sjældent, så kan du anvende denne guide, hvor det hvide stof bleges.

Klik her og se en guide til at blege dit hvide tøj >>

Fjern bælgfrugter fra tøj – Sådan opløser du pletter med bælgfrugter fra dine møbler, tæpper og gulvtæpper

Fjern bælgfrugter forholdsvist nemt fra møbler, gulvtæpper og tæpper.

Hæld cirka ¼ til ½ dl.  opvaskemiddel i en stor spand og tilsæt 1 liter varmt vand og pisk sæben op med et piskeris. Pisk så meget at det skummer vildt.

Brug en miljøvenlig blød svamp til at fordele skummet fra spanden på pletterne med bælgfrugter. Når sæben er fordelt, så skrub let med den bløde svamp.

Lad sæbeskummet stå og arbejde i ca. 10 minutter.

Efter iblødsætning, så dub sæben forsigtigt af med små mængder koldt vand på en blød svamp eller klud.

Pas på ikke at gennemvædde møblet og gulvtæppet for meget, det kan det ikke tåle. Tæppet kan derimod godt tåle lidt mere væske, hvis det er nødvendigt. Tag gerne tæppet med ud i brusekabinen under iblødsætning i sæbeskum og skylning af stoffet. Vær dog opmærksom på, at stoffet ikke må tilføres for varmt vand, da stoffet, som tøjet ovenfor, kan krympe i værste fald. Så anvend altid koldt vand til at skylle stoffet i tæppet rent for sæberester.

Lad møblet, gulvtæppet eller tæppet tørre grundigt. Stoffet må ikke være fugtig, så flyt gerne lidt rundt på møblet, gulvtæppet eller tæppet, så det kan tørre grundigt uden at mugne.

Dub eventuelt atter sæben af med lidt koldt vand på en blød svamp eller klud, og lad møblet, gulvtæppet eller tæppet tørre grundigt.

Gentag behandlingen indtil pletterne med bælgfrugter er væk.

.

Fjern skimmelsvamp (mug)

Har du problemer med skimmelsvamp (mug)? Så kig klik og se vores guide herunder.

Klik, se og læs om hvordan du fjerner skimmelsvamp (mug) >>