Har du haft en vandskade, og har du fået skimmelsvamp i hjemmet? Klik og se, hvordan du håndtere angreb af skimmelsvamp (mug) i hjemmet >>

Fjern kakao

Fjern kakao  –  Brug koncentreret opvaskemiddel, glycerin eller brun sæbe

Kakaopletter på dit service, termokande, kande, bord, gulv, køkkenbord,  o.lign. fjernes nemt med en koncentreret opløsning af opvaskemiddel. Fjern kakao ved at vaske pletterne med opvaskemiddel opløst i varmt vand og skyl efter med koldt vand. Gentag behandlingen indtil pletterne er væk.

Er pletterne indtørrede benyt da en opløsning af brun sæbe. Vask pletterne med brun sæbe opløst i varmt vand og skyl efter med koldt vand. Gentag behandlingen indtil pletterne er væk. 

* Brug altid handsker, som naturgummi (latex)-, neopren-, nitril- eller vinylhandsker, ved anvendelse af brun sæbe.

 

Brun Sæbe_

 

Klik og køb Brun sæbe her >>

.

Vi gør opmærksom på at al håndtering af råd fra denne hjemmeside altid er på eget ansvar.

.

Kender du kakaotricket?

Se videoen og bemærk, hvad du bør gøre, hvis du skal tømme 20 kartoner med kakao på ingen tid.

 

Klik for at abonnere på vores Youtubekanal (åbner i nyt vindue) >>

Klik for at abonnere på vores Youtubekanal (åbner i nyt vindue) >>

.

TØJ – Fjern kakao fra tøj

Fjern kakao og kakaopletter på tøj, møbler og gulvtæpper med glycerin og sæbe. Kom lidt glycerin på en klud eller en blød svamp og skrub på kakaopletterne. Lad derefter pletterne med kakao stå i blød i flere timer gerne 5 til 6 timer eller natten over. skyl glycerin grundigt ud af tøjet. Brus eventuelt tøjet godt igennem med din bruser, men vær opmærksom på at vandets temperatur ikke må overstige den anbefalede vasketemperatur på dit tøj. Brus eller skyl tøjet igennem i koldt eller lunkent vand. Klik og køb glycerin (glycerol) her >>

Vask derefter tøjet med kakaopletterne efter anbefalingerne på vaskeanvisningerne på dit tøj. Gentag behandlingen indtil pletterne er væk.

.

Kakao, cocoa, hot chocolate

.

MØBLER, TÆPPER OG GULVTÆPPER

Kaffepletter på møbler, tæpper og gulvtæpper fjernes nemt med glycerin og sæbe. Glycerin kaldes og glycerol og findes i et væld af udgaver.

Kom lidt koncentreret glycerin (glycerol) på en klud eller en blød svamp og skrub på kakaopletterne. Pas på ikke at gennemvæde møblet, tæppet og/eller gulvtæppet, sæt stoffet i blød forsigtigt. Klik og køb glycerin (glycerol) her >>

Lad tæppet ligge i blød natten over og dub kakaopletterne forsigtigt med opvaskemiddel. Lav en opløsning med opvaskemiddel: kom ca. ¼ til ½ dl.  opvaskemiddel i en plastikspand og tilsæt 1 liter varmt vand og pisk sæben med et piskeris, så det skummer meget. Tag en blød svamp og fordel og skrub al skummet fra sæbeopløsningen på pletterne. Lad det virke 10 minutter og dub sæben af med små mængder koldt vand på en blød svamp eller klud. Pas på ikke at gennemvæde møblet, tæppet eller gulvtæppet. Lad det tørre og dub atter sæben af med lidt koldt vand på en blød svamp eller klud. Gentag behandlingen indtil pletterne med kakao er væk.

.

,

 

10-4 logo

Klik og find værktøj, udstyr og byggevarer hos 10-4 >>

.

Klik og få et par gratis tilbud på en byggeopgave her >>

,

Er der egentlig koffein i te?

Klik og se vores videopræsentation af både “Fjern pletter med te og Er der koffein i te? >>

Fjern pletter med kaffe

Uheldet kan nemt ske, hvor man spilder kaffe på tøj, møbler, tæpper og gulvtæpper, men vi har testet en løsning.

Klik og læs vores guide og video om, hvordan du bedst fjerner kaffe >>

Fjern pletter med te

Fjern pletter med te fra tøj, møbler, tæpper og gulvtæpper med vores guide om at fjerne te.

Klik, se vores video og læs, hvordan du fjerner te >>

FAQ: Hvordan fjerner man pletter med kakao?

👉 Hvordan fjerner man pletter med kakao?

Rengøring af pletter med kakao kan klares med vask i opvaskemiddel opløst i varmt vand. Skyl pletter efter med koldt vand. Gentag behandlingen indtil pletterne er væk. Er pletterne indtørret benyt da brun sæbe. Vask pletterne med brun sæbe opløst i varmt vand og skyl pletter efter med koldt vand.