Fjern syltetøj og fjern marmelade

Syltetøj og marmelade – brug opvaskemiddel eller rense benzin

Fjern syltetøj og fjern marmelade. Syltetøjspletter og marmeladepletter sætter hurtig rødlige spor af jordbær, hindbær, solbær m.fl., når det spildes på tøj, møbler og øvrige ting i hjemmet. Pletterne er forholdsvis enkle at fjerne, når bare du anvender de bedste rengøringsmidler og pletfjerningsmidler. Vi giver en let guide herunder til, hvordan du får bugt med pletterne.

.

Vi gør opmærksom på at al håndtering af råd fra denne hjemmeside altid er på eget ansvar.

.

TØJ

Pletter med marmelade og pletter med syltetøj fjernes forholdsvist nemt fra tøj. Tag tøjet med ud i brusekabinen, hvis muligt, og isoler den sektion med pletterne og indstil bruseren til koldt vand og brus tøjet for fuld tryk og fjern så meget som overhovedet muligt af det overskydende marmelade og syltetøj af tøjet med det kolde vand vand fra bruseren. Sæt pletterne i blød i koncentreret opvaskemiddel og fordel opvaskemidlet med en blød svamp og lad tøjet ligge i 5-6 timer. Skyl sæben af i koldt vand og vask tøjet efter anbefalingerne på vaskeanvisningerne.

Tøj med pletter med marmelade og pletter med syltetøj kan også sættes i blød i enzymholdigt vaskepulver målrettet denne type pletter. Efter iblødsætning i 2 til 3 timer eller natten over skylles tøjet godt op. Skyl sæben af i koldt vand og vask tøjet efter anbefalingerne på vaskeanvisningerne.

.

Bøger.org

Klik og find dine nye bøger her >>

.

MØBLER OG GULVTÆPPER

Pletter med marmelade og syltetøj fjernes forholdsvist nemt fra både møbler og gulvtæpper. Kom ca. ¼ til ½ dl.  opvaskemiddel i en spand og tilsæt 1 liter varmt vand og pisk sæben med et piskeris, så det skummer meget. Tag en blød svamp, fordel og skrub al skummet fra sæbeopløsningen grundigt ud på pletterne. Skrub på pletterne i et par minutter. Lad det stå og arbejde i ca. 10 minutter og dub sæben af med små mængder koldt vand på en blød svamp eller klud. Pas på ikke at gennemvædde møblet eller gulvtæppet. Lad det tørre og dub atter sæben af med lidt koldt vand på en blød svamp eller klud. Gentag behandlingen indtil pletterne er væk.

NB: Læs sikkerhedsinstruktion nederst.
Hvis du oplever at dine pletter med marmelade og syltetøj stadig ikke er fjernet helt på dit møbel eller ikke er fjernet helt på dit gulvtæppe, så kan de behandles med rense benzin. Fjern først mest muligt af pletterne ved at duppe forsigtigt med et fugtigt stykke køkkenrulle fugtet med lunkent vand. Rense benzin kan ødelægge visse materialer, afprøv derfor altid rense benzinen på et ubetydeligt sted inden den aktuelle pletfjerning påbegyndes. Kom rense benzin på en klud eller svamp, luk emballagen og skrub på pletterne. Lad det virke 10 minutter og dub rense benzin af med små mængder koldt vand på en blød svamp eller klud. Pas på ikke at gennemvædde møblet eller gulvtæppet. Lad det tørre og dub atter rense benzin af med lidt koldt vand på en blød svamp eller klud. Gentag behandlingen indtil pletterne er væk.

Køb Rense Benzin her >>

*  Rense benzin er meget brandfarlig, læs altid vejledningen på emballagen inden anvendelse.

*  Bemærk at langvarig eller gentagen indånding af rense benzin kan give skader på centralnervesystemet. Derfor anbefales udluftning når der arbejdes med rense benzin og brug så lidt rense benzin som muligt. Der skal anvendes beskyttelseshandsker af nitrilgummi, når der arbejdes med rense benzin.

*   Hvis der anvendes meget rense benzin, skal det brugte rense benzin opsamles i en lukket flaske, som opbevares mørkt og køligt samt utilgængeligt for børn. Aflever opløsningen på genbrugsstationen eller når der indsamles kemisk affald i lokalområdet.

*  Lad det anvendte køkkenrulle eller svamp o. lign. med rense benzin ligge og dampe af et ventileret sted utilgængeligt for børn og pak det i en lukket pose og medbring det på genbrugsstationen eller når der indsamles kemisk affald i lokalområdet. Læs i øvrigt vejledningen på emballagen og spørg i butikken.

Gulvklud2

Skurebørste
af træ

 Gulvmoppe med spand

Gulvklud
50 x 50 cm