Rengøring af brændeovn og rengøring af pejs

Sod – Grundrens og/eller Kaustisk soda

Fjern sod fra din pejs og brændeovn enkelt. Dine sodpletter fra din pejs eller din brændeovn kan fjernes eller reduceres betydeligt med noget så simpelt som grundrens eller kautisk soda. Grundrens og Kaustisk soda er begge stærke og koncentreret baser, og du bør derfor altid anvende handsker. Vær opmærksom på at, der kan opstå minimale korrosionsskader ved flere timers kontakt mellem Grundrens samt Kaustisk soda på metaller som stål, messing, aluminium m.fl.

fireplace-1518156-640x480

Vi gør opmærksom på at al håndtering af råd fra denne hjemmeside altid er på eget ansvar.

.

Rengøring af brændeovn og rengøring af pejs – Fjern snavs fra indersiden

NB: Læs sikkerhedsinstruktion nederst.

Rengøring af brændeovn og rengøring af pejs på indersiden kan klares ved at opløse sod med gentagende gange af vask af din pejs og brændeovn med Grundrens opløst i varmt vand eller Kaustisk soda og en efterfølgende grundig tørring af materialet, men der skal naturligvis bruges lidt knofedt for at komme i bund..

Start med at skrabe din pejs og din brændeovnen ren for sod med pejsetilbehør, som en skovl, kost og fejebakke – skrab og fej alt løst sod op forsigtigt og hæld det op i en plastikpose Bind en solid knude på posen, når alt soden er skrabet og fejet ud af brændeovnen og pejsen. Klik og se et udvalg af pejsetilbehør her >>

Tag gummihandsker (Latex) på og lav en stærk sæbeoplsøning med ca. 2 til 3 dl. grundrens eller kaustisk soda opløst i en liter varmt vand. Vask og skrub brændeovnen og din pejs indeni en 5 til 10 gange med enten en klud eller en børste.

Vrid din klud eller børste godt op og skift vandet til en frisk sæbeopløsning, når sæben mørkfarves. Fjern sod fra din pejs og brændeovn ved at gentage behandlingen indtil sodpletterne er reduceret tilfredsstillende. Lav en spand med rent vand og skyl og vask brændeovnen eller din pejs ren for sæberester og tør efter med enten køkkenrulle eller et gammelt stykke stof du ikke skal bruge mere, når du er færdig.

* Grundrens og/eller kaustisk soda  kan være stærkt affedtende på huden, og derfor bør du altid anvende handsker af latex. Spilder du grundrens og kaustisk soda på hænder og arme, så skyl og vask det hurtigt af under rindende koldt vand.

* Spilder du støre voluminer af grundrens eller kaustisk soda på huden eller andre steder som øjne o.lign., så ring 112 med det samme. Fjern kontaktlinser og skyl med rindende koldt vand mange gange. Ring 112. 

Nu er indersiden af din brændeovn og din pejs blevet så meget pænere.

.

brændeKlik og bestil brænde og briketter til din pejs og brændeovn >>

.

Rengøring af brændeovn og rengøring af pejs – Fjern snavs fra ydersiden

Rengøring af brændeovn og rengøring af pejs på ydersiden kan klares ved at vaske og rengøre overfladen med samme lette basiske opløsning af Grundrens eller Kaustisk soda. Husk atter at anvende gummihandsker (latex), og lav en frisk opløsning med grundrens til vask af ydersiden af pejs og brændeovn. Skyl efter med koldt rent vand og sørg for at brændeovnen har mulighed for at tørre godt efter at den er rengjort.

* Grundrens og/eller Kaustisk soda kan være stærkt affedtende på huden og derfor bør du altid anvende handsker af latex. Spilder du grundrens og kaustisk soda på hænder og arme, så skyl og vask det hurtigt af under rindende koldt vand.
Klik og køb gummihandsker (latex) her >>

* Spilder du støre voluminer af grundrens eller kaustisk soda på huden eller andre steder som øjne o.lign., så ring 112 med det samme. Fjern kontaktlinser og skyl med rindende koldt vand mange gange. Ring 112. 

..

Billig-brænde.nu-logo-1024x309Klik og bestil brænde, briketter og udstyr til din pejs og brændeovn >>

,

* Grundrens og Kaustisk soda kan være stærkt affedtende på huden og derfor bør du altid anvende handsker af latex. Spilder du Grundrens og/eller kaustisk soda på hænder og arme, så skyl og vask det hurtigt af under rindende koldt vand.
Klik og køb gummihandsker (latex) her >>

* Spilder du støre voluminer af grundrens på huden eller andre steder som øjne o.lign., så ring 112 med det samme. Fjern kontaktlinser og skyl med rindende koldt vand mange gange, men start med at ring 112. 

.

Fastbrændte sorte sodpletter på brændeovnsvinduet eller pejsevinduet – brun sæbe

Rengøring af brændeovn og rengøring af pejs,pejsevindue der opdager man ofte at glasset også er beskidt, men dette kan også rengøres nemt.

Fastbrændte sorte sodpletter på brændeovns-vinduet eller på vinduet i pejsen o. lign. kan også fjernes på mange måder, der findes forskellige rengøringsmidler, der kan klare denne opgave som fx ståluldsvampe med sæbe, ovnrens. krystalsæbe, kaustisk soda, grundrens og brun sæbe, der opløser disse pletter.

En enkel og billig måde at fjerne disse pletter er ved anvendelse af brun sæbe eller  den koncentrerede og effektive Krystalsæbe. Påfør et tykt lag brun sæbe på pletterne på det afkølede vinduesglas med en klud eller engangssvamp og skrub indtil pletterne er opløst og skyl efter med koldt vand. Er der tale om en ældre og fastbrændte sodpletter, påføres krystalsæbe som tildækkes med husholdningsfilm og efterlades i op til et døgns tid. Efterfølgende skylles sæben af med koldt vand. Gentag behandlingen indtil pletterne er væk.

Brun sæbe og Krystalsæbe er stærkt ætsende, hvilket fjerner al fedt fra huden og kan i værste fald medføre åbne sår. Brug altid handsker ved håndtering af brun sæbe, som naturgummi (latex)-, neopren-, nitril- eller vinylhandsker.

Brændeovne

Klik og se udvalget af billige brændeovne her >>

.