Har du 59 sek? Se hvorfor du ALDRIG må overdosere din sæbe i din sæbeopløsning!!!!: KLIK og se med her (åbner i nyt vindue på YouTube) >>

Rengøring af badebassiner og pools – Sådan rengøre du dine badebassiner

Rengøring af badebassiner og pools i haven kræver de bedste rengøringsmidler og korrekte metoder. Du har sikkert oplevet, at når badebassinet fra sidste sommer findes frem og pustes op, så kan der let opstå en aroma af hengemt eller skimmelbefængt badebassin. Se de gode råd herunder om rengøring af badebassiner og pools.

.

Vi gør opmærksom på at al håndtering af råd fra denne hjemmeside altid er på eget ansvar.

.

Let rengøring af badebassiner og pools

Den mere lette rengøring af badebassiner og pools kan klares med helt enkle rengøringsmidler, som du sikkert allerede har i husstanden derhjemme. Den mere enkle og lette rengøring af dit badebassin og pool er målrettet den situation, hvor du pakker dit badebassin ud, og hvor der ikke er nogle kraftige og dårlige off-flavours samt den situation, hvor dit bassin ikke er ramt af råd eller skimmelsvamp. Lugter dit badebassin lidt sommerhusagtigt eller af skimmelsvamp? Så start med den lette rengøring i denne guide, og spring bagefter ned og læs vores guide til hård rengøring af badebassiner og pools længere nede i denne artikel.

Trin 1. Godt lad os komme i gang. En let rengøring af badebassiner og pools kan klares ved, at du starter med at sprede badebassinet ud på græsplænen i haven og dernæst skal bassinet pustes op. Tag korte bukser eller en kort nederdel på. Tag sko og strømper af fødderne, for du får våde fødder og ben.

Trin 2. Når det er klaret så laves en stor spand sæbevand*. Fyld en stor spand 5 cm fra kanten med varmt vandhanevand. Tilsæt en hættefuld universalrengøringsmiddel. Husk at anvende gummihandsker, når du anvender universalrengøringsmiddel.

Klik og bestil gummihandsker her >>

Trin 3. Hæld hele spanden med det varme vand med universalrengøringsmiddel op i badebassinet. Sæt dig på græsset ved siden af badebassinet, og start med at skrubbe hele kanten/væggen af badebassinet grundigt med børsten. Dernæst vaskes fra kanten af badebassinet og ind mod midten af badebassinet med børsten og opløsningen med universalrengøringsmiddel.

Trin 4. Når du har skrubbet hele vejen rundt i bassinet, og når du har skrubbet så meget du kan nå. Så hop op i bassinet og rengøre badebassinet og din pool ved at skrubbe løs systematisk på det midterste areal, som du måske ikke kunne nå siddende på græsset ved siden af bassinet. Sørg for at få vasket hele bassinet inkl. alle hjørner og midten af badebassinet grundigt.

Trin 5. Når hele badebassinet er vasket rent, så skal bade bassinet tømmes og her anbefaler vi, at du trækker badebassinet hen til det nærmeste afløb, og der tømmer du badebassinet for sæbevand ned i kloakafløbet. Dernæst skal badebassinet skylles rent for sæbe og snavs med koldt vand. Dette kan klares helt enkelt med din vandslange i haven. Skyl badebassinet grundigt igennem med iskoldt vand. Når badebassinet er skyllet grundigt, så tjek om badebassinet er blevet tilstrækkeligt rent og gentag eventuelt afvaskning og rengøring af badebassiner og pools, hvis dit bassin ikke er blevet rent nok.

* Til et mindre badebassin, skal der anvendes minimum én enkelt spand pr. afvaskning, men er det et større badebassin, så skal du lave minimum to eller flere spande til første afvaskning af badebassinet for at få et volumen du kan vaske og rengøre badebassinet ordentligt i. Bemærk at rengøring af meget beskidte badebassiner, som nævnt i guiden nedenfor, så skal du bruge flere spande med rengøringsmiddel og gentage behandlingen.

 

Klik & læs om badebassin med Minniemotiver >>  

Klik & læs om badebassin med Spiderman >>

Stort badebassin på 1000 liter – Klik, køb og læs mere >>

.

Hovedrengøring og hård rengøring af badebassiner og pools

Hovedrengøring eller den hårde rengøring af badebassiner og pools kan klares i tre trin. Med “Hård rengøring”, der henviser vi til et badebassin som har den klassiske sommerhusagtige lugt og/eller et badebassin med skimmelsvamp samt lette og synlige tegn på skimmelsvamp og råd. Et badebassin med blot større mængder af snavs kan også rengøres ved hjælp af denne metode.

Denne større hovedrengøring forudsætter og kræver flere lidt rengøringsmidler for at komme ordentlig i gang og for at få afsluttet projektet bedst muligt, så din pool og dit badebassin bliver rent.

Indledningsvist anbefales  det, at rengøre dit badebassin og pool med en god spand med universalrengøringsmiddel, som anvist i vejledningen i afsnittet ovenfor “Let rengøring af badebassiner og pools”.

Efter vask med universalrengøringsmiddel og en afskylning af sæberester og snavs, så anbefales det i, at du rengøre badebassinet med rodalon. Bemærk, at du kan købe flere liter ad gangen og ofte kan spare lidt penge, hvis der indkøbes/bestilles flere flasker med rodalon på en gang. Klik og bestil rodalon her  >>

Start med at tage rengøringshandsker på, bemærk at der altid skal anvendes rengøringshandsker, når der gøres rent med rodalon. Klik og bestil rengøringshandsker her >>

Bemærk at fortyndingen af rodalon til at fjerne skimmel kan varieres med fordel  betinget af, hvor stort skimmelsvampeangrebet er samt, hvor meget badebassinet lugter af sommerhus. Jo mere skimmel, jo stærkere skal opløsningen være. Så helt kort anvend og fortynd 1 liter rodalon + 5 liter lunkent vand, hvis der er meget skimmel. Er der derimod ikke så meget skimmel (mug) eller er poolen og bassinet ikke så beskidt, så fortynd 1 liter rodalon + 9 liter lunkent vand.

Vask de angrebene områder med skimmelsvamp med rodalonopløsningen samt vask de områder, hvor der lugter “Sommerhusagtigt” ned med opløsningen med rodalon. Bemærk, at du nok skal vaske de samme områder ned flere gange. Dertil skal du være opmærksom på, at du nok kommer til at bruge mere end 1 liter rodalon samlet, hvis dit badebassin er stærkt angrebet af skimmel eller lugter fælt. Så gentag behandlingen indtil du ser og lugter forbedringer. Fortsæt indtil du ser en signifikant reduktion af skimmelsvamp (mug).

.

Hvad er skimmelsvamp (mug)?

Hvor farlig er mug egentlig? Hvilke skimmelsvampe lever på badeværelset?

Klik og læs mere om skimmelsvamp her >>

.

.

Trin 3. Når badebassinet er vasket godt ned, så bør badebassinet skylles rent med koldt vand. Ryk badebassinet hen til kloakken og tøm indholdet ned i kloakken og skyl badebassinet grundigt rent med koldt vand fra din haveslange.

Efterfølgende skal badebassinet tørre grundigt i den varme sol eller pustet op og placeres i bryggerset med varmefyret tændt. Pas dog på ikke at stille badebassinet for tæt på det varme fyr, for så smelter plastikken, og dette skal du undgå. Når bassinet er tørret efter et par dage kan du fylde det med vand, og så kan du og/eller børnene hygge i badebassinet og poolen i haven.

Efter rengøring af badebassin og pools ønskes du en god sommer fra os alle på Pletvæk.dk.

.

Klik og se mange flere badebassiner og pools til haven her >>

FAQ: Hvordan rengøres badebassiner og pools?

👉 Hvordan rengøres badebassiner og pools?

Start med at skylle dit badebassin med rent vand fra din vandslange i haven. Lav en sæbeopløsning med en hættefuld universalrengøringsmiddel til en spand lunt vand. Husk at anvende gummihandsker, når du anvender universalrengøringsmiddel. Vask badebassinet og poolen med sæbeopløsningen med en miljømæssig vaskesvamp. Skyl badebassinet og poolen efter med koldt vand.

👉 Hvordan hovedrengøres badebassiner og pools, når de er jordslået af mug?

Start med at skylle badebassinet og poolen rent for overskydende snavs med koldt vand. Efter den indledende skylning, så tag rengøringshandsker på inden hovedrengøring. Vask badebassinet og poolen med universalrengøringsmiddel. Skyl sæberester væk med koldt vand og så anbefales det, at du rengøre skimmel og mug i badebassinet med rodalon. Skyl efter med koldt vand.