Har du haft en vandskade, og har du fået skimmelsvamp i hjemmet? Klik og se, hvordan du håndtere angreb af skimmelsvamp (mug) i hjemmet >>

Fjern espresso

Fjern espresso – Brug glycerin, bagepulver, opvaskemiddel og/eller lun mælk

Fjern espresso fra espressokoppen, espressokanden, køkkenvasken og hvor disse pletter ellers indfinder sig med noget så simpelt som bagepulver. Afmål en teskefuld bagepulver og tilsæt bagepulveret direkte på de kraftige brunfarvninger. Tag en opvaskebørste og skrub på bagepulveret med masser af varmt vand. Du kan også anvende en fugtig svamp eller en ren børste. Efter behandlingen af espressopletterne med bagepulver, så vask dernæst pletterne af med varmt vand og sæbe. Afslut behandlingen og skyl efter med koldt vand. Gentag behandlingen af espressopletterne indtil pletterne er væk.

Hvis dine espressopletter er svære at få opløst, så brug et større volumen af bagepulver. Brug eksempelvis en stor spiseskefuld bagepulver til en halv liter kogende vand. Lad denne koncentrerede opløsning stå i blød i en times tid. Efter iblødsætning, så skrub på espressopletterne med en ren opvaskebørste eller med en ren svamp. Når pletterne er fjernet, så sørg for også at vaske koppen, kanden eller vasken med varmt vand og sæbe og skyl efter med koldt vand. Gentag behandlingen indtil pletterne er væk.

Klik, se udvalget og køb en ny espressomaskine her >>

.

.

Vi gør opmærksom på at al håndtering af råd fra denne hjemmeside altid er på eget ansvar.

.

TØJ – Fjern espresso fra tøj

Pletter med espresso er frygtelig irriterende på tøjet. De farver markant og kan være svære at fjerne. Fortvivl ikke, espressopletter på tøj kan fjernes forholdvis enkelt med glycerin kombineret med opvaskesæbe. Hæld glycerin på en klud eller hæld glycerin på en blød svamp og gnub denne glycerin godt ind pletterne med espresso på dit tøj. Lad denne iblødsætning med glycerin ligge i blød i ca. 5 til 6 timer eller natten over. Vær opmærksom på at denne iblødsætning nemt kan tørre ud, og her er det vigtigt at du holder pletterne fugtige hele tiden. Så hold øje med pletterne efter et par timer og gnid eventuelt lidt ekstra glycerin ind i pletterne, så fungerer iblødsætningen nemlig optimalt.

Når dine pletter med espresso har stået i blød natten over eller en 5 til 6 timer, så skylles al glycerinen ud af tøjet med lunkent vand. Husk ikke at anvende vand til skylning af dit tøj, som er varmere end den maksimale anbefalede vasketemperatur på dit tøj. Brus og skyl tøjet godt igennem med koldt/lunkent vand. Efter denne behandling kan det være nødvendigt at gentage  iblødsætning med glycerin og skylning og vask for at fjerne alle pletterne effektivt. Vask dernæst tøjet i vaskemaskinen med almindelig vaskemiddel ved den anbefalede vasketemperatur på tøjet.

Sørg altid for at købe rigelige mængder af glycerin. Glycerin kan også anvendes til en lang række af behandlinger mange andre pletter – præsenteret her på hjemmesiden. Så det er altid godt at have en eller to flasker med glycerin stående derhjemme. Du kan købe glycerin ved at klikke her >>

.
Læs også om rengøring af kaffemaskine
 >>

.

Det gamle husråd

Fjern espresso på tøj kan også klares med et af de meget gamle husråd og dette gamle råd anbefaler at opløse pletterne med lun mælk. Det skal dog understreges at tøjet jo stadig kun kan tåle den anbefalede vasketemperatur, så pas på ikke at varme mælken for meget op for så ødelægges tøjet i værste fald.

Varm en sjat mælk op i en gryde, afkøl eventuelt mælken en anelse, så temperaturen matcher den anbefalede vasketemperatur på tøjets vaskesymboler, hvilket ofte er 30 eller 40 grader. Anvend et termometer og test temperaturen på mælken. Hæld den lune mælk på din espressoplet på tøjet og gnid den lune mælk godt ind i espressopletten indtil tøjet og espressopletterne er godt gennemvæddet. Lad det stå i blød et par timer. Skyl tøjet godt op i koldt vand, og hvis espressopletten er reduceret betragteligt eller fjernet helt, så vask tøjet efter anbefalingerne på vaskeanvisningerne.

Er der stadig er spor af espressopletter på tøjet, så gentag behandlingen med den lune mælk og gnid atter tøjet godt ind i den lune mælk. Lad eventuelt pletterne med espresso stå i blød indtil pletterne er reduceret betragteligt eller til espressopletterne er fjernet helt. Vask derefter tøjet med espressopletterne efter anbefalingerne på vaskeanvisningerne på dit tøj.

Klik, se udvalget og køb en ny espressomaskine her >>

.

VIDEO – Fjern espresso fra dit tøj

Du kan også se vores video lavet i samarbejde med avisen Politiken, her introducerer vi på kun 60 sekunder, hvordan du fjerner og opløser pletterne med kaffe. Du kan anvende samme metode til at fjerne espresso, som vi præsenterer i denne video, hvor vi fjerner pletter med kaffe.

Michael René laver video for Politikens Tv om fjernelse af kaffe

.

Klik og læs også om “RENGØRING AF KAFFEMASKINE” her >>

.

.

MØBLER OG GULVTÆPPER  – Fjern espresso nemt

Espressopletter på møbler og gulvtæpper er frygtelig irriterende, men disse pletter kan også opløses med vidundermidlet glycerin – Klik og køb glycerin her >> 

Kom lidt glycerin på en klud eller en blød svamp og gnid glycerin godt ind i pletterne med espresso på møblet eller på tæppet. Lad det stå i blød i ca. 5 til 6 timers tid. Vær opmærksom på at holde espressopletterne fugtige med glycerin løbende. Kig derfor til pletterne og iblødsætningen af og til og er glycerinen ved at tørre helt ind, så fugt atter espressopletterne forsigtigt med en lille smule ekstra glycerin.

Efter iblødsætning i glycerin, i 5 til 6 timer eller natten over, dubbes eller tørres møblet eller tæppet efter med en klud vredet op i koldt vand uden at gennemvædde møblet eller tæppet for meget. Lad derefter møblet eller tæppet tørre.

Vask dernæst pletterne med opvaskemiddel. Kom en masse opvaskemiddel i en plastikspand og tilsæt 1 liter varmt vand og pisk sæben med et piskeris, så det skummer meget. Tag en blød svamp og fordel og skrub al skummet fra sæbeopløsningen på pletterne. Lad det virke 10 minutter og dub herefter glycerin ud af møblet eller tæppet med en klud vredet op i koldt vand uden at gennemvædde møblet eller tæppet for meget og lad møblet eller tæppet tørre. Er der stadig glycerin på møblet eller tæppet, så lad det tørre et par timer ekstra og gentag fjernelse af glycerin med en klud vredet op i koldt vand. Gentag behandlingen med fjernelse af espressopletter indtil pletterne med espresso er væk.

.

Klik, se udvalget og køb en ny espressomaskine her >>

Klik, se udvalget og køb en ny espressomaskine her >>

.

….