Har du haft en vandskade, og har du fået skimmelsvamp i hjemmet? Klik og se, hvordan du håndtere angreb af skimmelsvamp (mug) i hjemmet >>

Test af opvaskebørster – Find den bedste bæredygtige opvaskebørste her

Test af opvaskebørster er udført i et samarbejde mellem Pletvæk.dk og Politiken. Hvilken opvaskebørste er egentlig den bedste? Når vi nu kigger på de såkaldte bæredygtige opvaskebørster?

Vi tester hygiejne, vaske- og slibeegenskaber og ergonomi. Fælles for de af Politiken udvalgte opvaskebørster i denne test er, at alle børsterne sælges som bæredygtige. Resultatet viser, at der både er opvaskebørster, der indeholder plastik og der er børster, som fælder som en uglet kat, der smider vinterpelsen i foråret. Kig med i denne artikel og læs konklusionen på, hvilken opvaskebørste som er bedst i test.

,

10-4 logo

Klik og find værktøj, udstyr og byggevarer hos 10-4 >>

.

Intro til testen og opvaskebørsterne

Test af opvaskebørster er ikke til at gå udenom, når man kigger på udviklingen af bæredygtige opvaskebørster. Dansk detail præsenterer stadigt flere og flere miljøvenlige alternativer til de gamle traditionelle “ikke bæredygtige” produkter. Men hvor gode er de egentlig til at løse opgaven og vaske op og fjerne snavs? Rengøringsekspert og ingeniør Michael René tester hele 6 opvaskebørster. Test af opvaskebørster udføres i samarbejde med Politiken og journalist Katrine Nadia Jørgensen. Vi tester 6 produkter fra hhv. 1. Lakeret bambus, 2. Miraki, 3. Dansk blindesamfund, 4. Hansen FSC-mærket, 5. Biogan og 6.Eco Coconut. Opvaskebørsterne er placeret i rækkefølge på fotoet med nr. 1 helt til venstre og nr. 6 helt til højre (se fotoet lidt længere nede i artiklen).

,

10-4 logo

Klik og find værktøj, udstyr og byggevarer hos 10-4 >>

.

Test af opvaskebørster – Vinderne

Herunder angives nr 1 og nr 2 i testen af opvaskebørster med en forklaring af, hvorfor den enkelte opvaskebørste er valgt.

Vinderen (nr. 1) i testen af bæredygtige opvaskebørster

Vinderen og nr. 1. i testen af bæredygtige opvaskebørster er opvaskebørsten fra firmaet Miraki (nr. 2 fra venstre på fotoet). Opvaskebørsten har et børstehoved, der kan skrues af og udskiftes. Denne mulighed gør, at man kan beholde og anvende skaftet, og blot udskifte opvaskehovedet, når det trænger. Dette er en fordel rent rengøringsteknisk og bæredygtighedsmæssigt, da man kan genanvende skaftet og skifte til et rent og frisk hoved.

Vinder-opvaskebørsten har gode hår og børster, som kan rengøre, skrubbe og tage fat i snavset. Bøsterne er også bøjelige og kan komme rundt i sprækker, revner og kanter i glas, på bestik, fade, gryder o.lign. Denne opvaskebørste i den bæredygtige kategori har dog et børstehoved af plastik. Men man kan tage hovedet af og smide hovedet af plastik til genanvendelse, når det er slidt og på den måde ideelt, når man affaldssorterer. Opvaskebørsten får 6 ud af 6 stjerner for en perfekt funktionalitet i kategorien bæredygtig opvaskebørste.

Nr. 2 i testen af bæredygtige opvaskebørster

Nr. 2 i test af opvaskebørster er nr. 5 fra venstre på fotoet. Denne opvaskebørste har et tyndt skaft, og så har denne børste også et udskifteligt børstehoved. Dertil er der lyse børster, så man nemt kan se, hvis børsterne bliver beskidte og skifte børstehovedet, når det trænger. Så der er tale om en opvaskebørste, hvor det er nemt at opretholde en høj hygiejne. Denne opvaskebørste består af 3 materialer: træ/bambus, metal og fibre. Produktet får 5 ud af 6 stjerner.

,

Klik og find værktøj, udstyr og byggevarer hos 10-4 >>

.

Det skal understreges, at der forekommer en helt naturlig stor variation i kvaliteten på de bæredygtige opvaskebørster. Testen viser, at der er opvaskebørster med ekstremt stive børstehår, som er svære at komme rundt i hjørnerne med. De er så stive, at de ikke rigtig bøjer og bukker så enkelt. Det kræver i hvert fald mange kræfter, at arbejde med et par af opvaskebørsterne med de “stive” børster. Det kan give problemer i forhold til at opnå en optimal hygiejne og et mikrobielt rent produkt, når man anvender opvaskebørster med for stive børster. Tilgengæld er de stive børster velegnet til at skrubbe snavs løs, men de kan ikke stå alene. Artiklen er publiceret i Politiken, d. 19. nov. 2019, læs mere (kun for abonnenter) >>

.

Klik og se vores test af vinduesskrabere her >>