Har du haft en vandskade, og har du fået skimmelsvamp i hjemmet? Klik og se, hvordan du håndtere angreb af skimmelsvamp (mug) i hjemmet >>

Fjern rødvin

Rødvin – Brug kartoffelmel og glycerin

Vi giver dig en metode til at fjerne rødvin. At fjerne rødvin kan kan være svært at fjerne helt. Sværhedsgraden er betinget af, hvilken type stof eller materiale, der er spildt rødvin på, samt hvor lang tid rødvinspletten har siddet på tøjet eller materialet. Denne artikel handler om at fjerne rødvin og den assisterer dig gennem forløbet med at opløse rødvin bedst muligt. Rødvinspletterne kan dog ofte godt fjernes eller om ikke andet lige mindskes med nedenstående metode.

.

red-wine-789891-m

Vi gør opmærksom på at al håndtering af råd fra denne hjemmeside altid er på eget ansvar.

.

FJERN RØDVIN PÅ TØJ

Rødvin fjernes eller mindskes fra tøj med glycerin. Tilsæt glycerin på de røde pletter og lad det virke i et halvt til et helt døgn. Skyl glycerin af med lunkent vand og vask tøjet efter anbefalingerne på vaskeanvisningerne. De røde pletter kan med fordel behandles en eller flere gange med glycerin. Gnid pletterne godt ind med glycerin og lad pletterne ligge i blød i 5 til 6 timer i en masse glycerin. Gentag iblødsætning et par gange indtil pletterne er reduceret, inden tøjet vaskes i henhold til vaskeanvisningerne på tøjet. Dvs. vask tøjet enten i vaskemaskinen, vask det i hånden eller på renseriet.

Gentag behandlingen indtil pletterne fjernet eller mindsket mest muligt.

Du kan også anvende øvrige midler som eks. Biotex eller andre kommercielle produkter til at opløse rødvin, men glycerin virker også efter en række gentagende behandlinger.

FJERN RØDVIN – VIDEO: Sådan fjerner du pletter med rødvin

Michael René laver video for Politikens Tv om pletfjerning af rødvin

.

Klik og læs hvorfor din rødvin kan skifte farve >>

.

FJERN RØDVIN PÅ HVIDT TØJ

Har du spildt rødvin på et hvidt stykke stof, som tåler blegemiddel, og som du gerne vil have bleget. Start en forbehandling af stoffet med rødvin på med glycerin og iblødsæt det et par gange til at starte med. Det kan være nødvendigt at fortsætte en 5 til 6 gentagende behandlinger med glycerin, for at komme pletterne til livs. Klik og køb glycerin her >>

Efter iblødsætning, så skylles al glycerin ud af stoffet med vand. Dernæst vaskes tøjet i henhold til vaskeanvisningerne på tøjet. Dvs. det vaskes enten på et renseri, i hånden eller i en vaskemaskine. Husk at da, der er tale om et helt hvidt stof (tøj), så  kan du med fordel vaske stoffet alene med et blegende vaskepulver.

Alternativt kan du blege vasketøjet efter forbehandling og iblødsætning med glycerin og efter at have skyllet al glycerin ud af stoffet med en opløsning med oxalsyre, som bleger stoffet. Følg vejledningen på emballagen med oxalsyre og fortynd oxalsyre efter anbefalingen fra producenten. Efter iblødsætning af stoffet i en opløsning med oxalsyre, skyl tøjet i koldt vand og vask afslutningsvis stoffet i henhold til vaskeanvisningen på tøjet. Dvs. vask tøjet enten i vaskemaskinen, vask det i hånden eller på renseriet. Klik og køb oxalsyre her >>

..

Bøger.org

Klik og find dine nye bøger her >>.

.

FJERN RØDVIN PÅ MØBLER OG GULVTÆPPER

Pletter med rødvin fjernes eller mindskes på møbler og gulvtæpper med kartoffelmel og glycerin

Fjern rødvin og start med at drysse rigeligt med kartoffelmel på det våde område.

Lad pletterne tørre grundigt ind og støvsug al kartoffelmelet væk, når det er helt tørt. Lad værre med at gnide på pletterne, det gør det bare værre.

Kom glycerin på en klud eller en blød svamp og fugt pletterne med glycerin.

Lad det ligge i blød natten over og sørg for at glycerinen ikke tørre ud. Kom lidt glycerin på pletterne løbende, så pletterne holdes fugtige.

Efter iblødsætning natten over, så vaskes glycerinen ud af stoffet gentagne gange med koldt vand på en klud.

Pas på ikke at fugte eller gennemvæde stoffet for meget, da det kan skade møblet eller gulvtæppet. Møblet eller gulvtæppet kan i værste fald skimle (mugne) og det kan vi ikke anbefale. Så sørg for at arbejde fornuftigt frem trin for trin, og lad det få god tid til at tørre grundigt.

Gentag behandlingen indtil pletterne er fjernet eller mindsket mest muligt.

mold

Fjern skimmel og mug fra fliser, klinker, badeforhæng og kælder.

Klik og se den store guide >>

Fjern gløgg – Rengøring af pletter med gløgg

Klik og se den store guide >>

FAQ: Hvordan fjerner man pletter med rødvin?

👉 Hvordan fjerner man pletter med rødvin fra tøj?

Pletter med rødvin kan fjernes relativt enkelt fra farvet tøj med glycerin (glycerol). Tilsæt glycerin på de røde pletter og lad det virke i et halvt til et helt døgn. Skyl glycerin af med lunkent vand og vask tøjet efter anbefalingerne på vaskeanvisningerne.