Har du haft en vandskade, og har du fået skimmelsvamp i hjemmet? Klik og se, hvordan du håndtere angreb af skimmelsvamp (mug) i hjemmet >>

Rengøring af vinduer – pudsning af vinduer

Pudsning af vinduer. Sollyset afslører nemt eventuel snavs på dine vinduer. Er det ved at være tid til at få pudset dine vinduer? så får du her en nem guide til dine vinduer, som trænger til at blive pudset og vasket flotte og rene. Vi giver dig også vinduespudserens hemmelige opskrift på den gode hjemmelavet sæbe, der giver rene og flotte vinduer.

Vinduespudser

Det bedste, når du skal pudse vinduer, er at starte med at optimere dine rengøringsrekvisitter. Sørg for at dit udstyr er optimalt, så er det meget nemmere at arbejde med. En dårlig og slidt vindueskraber gør bare arbejdet mere besværligt og giver mange striber. Køb en god vindueskraber, der kan holde i mange år. Overvej om det skal være en skraber, hvor der kan påmonteres et langt skaft, så du kan nå de øverste hjørner og overvej om der skal være en klud på skraberen, så du kan kombinere skrabning og vask. Vi har samlet en række forskellige forslag herunder.


…….

…….


.

Vi gør opmærksom på at al håndtering af råd fra denne hjemmeside altid er på eget ansvar.

.

VIDEO: Pudsning, rengøring og vask af vinduer af rengøringsekspert Michael René

I denne artikel præsenteres opskrifter med en grundig guide til pudsning af vinduer – dertil så linkes der til rekvisitter og sæber (se nedenfor). Du kan også læne dig tilbage og se denne korte sammenfatning af de væsentligste pointer til pudsning, rengøring og vask af vinduer. Klik og få alle de gode råd her:

 

Klik og abonner på vores Youtubekanal her >>

Klik og abonner på vores Youtubekanal her >>

Vinduespudserens tryllesæbe til pudsning af vinduer

Optimer din opskrift til pudsning af vinduer. Der findes rigtig mange gode sæber til vask af vinduer, men her er vinduespudserens opskrift, som vi gerne vil dele med dig. Bemærk at når du arbejder med salmiakspiritus, så skal der arbejdes med god udluftning, og vi anbefaler, at du blander ingredienserne udenfor i frisk luft. NB: Læs sikkerhedsinstruktion for salmiakspiritus nederst.

5 L koldt/lunkent vand.
1 – 2 hættefulde salmiakspiritus.
1 spiseskefuld universal- eller opvaskesæbe (helst med kompleksdannere).
Evt. 1. dl. eddike (behøves ikke hvis der er kompleksdannere i opvaskemidlet).

*   Salmiak i salmiakspiritus er stærkt ætsende, hvilket fjerner al fedt fra huden og i værste fald kan medføre åbne sår. Læs altid vejledningen på emballagen inden anvendelse. Brug opløsningen et ventileret sted og undgå indånding af dampe og benyt gummihandsker, som naturgummi (latex)-, neopren-, nitril- eller vinylhandsker, ved håndtering af salmiakspiritus samt opløsninger med indhold af salmiakspiritus.
.

Universalrengoeringsmiddel-matas

.

.

..

.

Sæb vinduet godt ind i ovenstående sæbeopløsning med salmiak og vask vinduet godt rent. Sørg for også at få vasket kanterne i vinduesrammen godt ned. Skrab efterfølgende vinduet rent med en vindueskraber og tør kanten grundigt af med en god ren klud eller rent viskestykke. Poler ligeledes eventuelle striber af med en tør klud eller et tørt viskestykke.

.

Køb de bedste elektroniske vinduesskrabere og vinduesvaskere

Herunder linker vi til de to bedste elektroniske vinduesskrabere og vinduesvaskere, som vi har testet og vurderer er de bedste til at vaske og tørre dine vinduer nemt og enkelt:

 

 

Klik, køb og læs mere her >>

 

 

Klik, køb og læs mere her >>

 

.

Klik her og se øvrige vinduesvaskere og skrabere her til at vaske dine vinduer >>

.

Alternativ til salmiak o.lign. produkter

Hvis du ikke vælger, at vaske dine vinduer i en effektiv sæbeopløsning med salmiak eller andre øvrige opløsninger som universalsæbe, opvaskemiddel, eller hvad du ellers plejer at vaske vinduer i. Så kan du naturligvis også godt vaske dine vinduer ned med en klassisk vinduesrens. Bemærk at når du anvender en sprayflaske, så spray altid rengøringsmidlet helt tæt på vaskepuden eller kluden, så du ikke indånder væskepartikler (aerosoler) med rengøringsmiddel.

Spray vaskepuden eller kluden godt ind i vinduesrens, sæb og vask vinduet godt ned. Skrab efterfølgende vinduet pænt rent med en god vindueskraber og tør kanterne af med et rent viskestykke og poler eventuelle striber væk på vinduet.

 Læs mere om “Kärcher” vinduesvaskeren her >>

.

Klik og se denne samlede pakke til vinduespudsning her >>

.

Rensning, rengøring og pudsning af vinduer – Puds vinduer

Når du skal pudse vinduer, så kan du også anvende denne helt almindelige opskrift uden salmiakspiritus. Lav en spand klar med varmt vand til pudsning af dine vinduer. Kig også på dit indkøbte universalrengøringsmiddel og følg doseringen på etiketten nøje. Står der ikke noget om, hvor meget universaUniversalrengoeringsmiddel-mataslrengøringsmiddel, du skal tilsætte, så tilsæt 2 til 3 mL universalrengøringsmiddel til ca. 2 til 3 liter vand. Brug nu din vinduesvasker og sæb dit vindue godt ind. Vær opmærksom på ikke at spilde vinduessæbe og vand på dit gulv, når du vasker dine vinduer indenfor. Vrid eventuelt overskudsvand og overskydende sæbeopløsning af din vinduesvasker inden du løfter den op til vinduet og vasker glasset.

Skrub godt og grundigt og gentag gnubbearbejdet indtil, du har fået bugt med alle pletter med snavs på dine vindueglas. Tag dernæst din vinduesskraber frem, hold et viskestykke, som godt kan tåle af blive beskidt i din anden hånd. Skrab vinduet rent for sæbevand fra det øverste venstre hjørne og skrab dig ned mod det nederste højre hjørne på glasset. Tør eventuelt overskydende vand af vinduesskraberen undervejs, det giver de pæneste vinduer. På den måde er plastikskraberen tør og klar til at tørre alle striber væk.

Til sidst kan du polerer eventuelle striber af vinduesglasset med en tør klud eller et tørt viskestykke.

PS: Har du ikke mere universalrengøringsmiddel derhjemme, så kan du også godt anvende almindelig opvaskesæbe.


…….

…….


.

.

Den store test af vinduesvaskere og  vinduesskrabere

Pudsning af vinduer. Vi har lavet en kæmpe test for Politiken af vinduesvaskere og  vinduesskrabere til at vaske vinduer med. Du kan se testresultatet af vask af en hel stribe vinduer med forskellige vinduesvaskere og skrabere i vores artikel og video. Klik og læs vores artikel >>

Klik og læs vores artikel >>