Har du 59 sek? Se hvorfor du ALDRIG må overdosere din sæbe i din sæbeopløsning!!!!: KLIK og se med her (åbner i nyt vindue på YouTube) >>

Rengøring af ovnfaste fade – Opløs de fastbrændte pletter

Rengøring af ovnfaste fade er ofte en tidsrøver, der kan volde problemer, når de skal rengøres. Vi giver en let guide til, hvordan du nemt kan rengøre din ovnfaste fade med fastbrændt mad og komme problemet til livs. Spar tiden og lad sæben gøre arbejdet.

Ovnfaste_fade

Rengøring af ovnfaste fade med fastbrændt mad

Ovnfaste fade har en tendens til at blive mørkfarvet og brun med tiden. Fastbrændt mad, der opvarmes til over 150 grader celcius kan medfører en dannelse af fastbrændt karamel og/eller fastbrændte brunfarvede naturlige maillardprodukter.

Disse produkter og denne brunfarvning kan sagtens fjernes, det kræver dog en serie af gentagelser og iblødsætning, og hvorfor ikke bare lade sæben gøre arbejdet, men du bruger tiden på noget andet?

Ovnfaste_fade

Klik og se et udvalg af ovnfaste fade >>

.

Tænk på dig selv og miljøet – ovnfaste fade

Hvis ikke du kan få dit ovnfaste fad rengjort med et almindeligt opvaskemiddel, så tag handsker på og smør ovnfadet ind i et tyndt lag brun krystalsæbe fugtet med varmt vand. Bemærk at krystalsæbe er meget basisk og meget let affedter dine hænder, så pas på fingre og hænder, når du anvender brun sæbe samt krystalsæbe.

Herefter er der mange gamle husholdningsråd, der anbefaler at du skal rulle dit fad ind i et lag husholdningsfilm, men spar på alt det plastik, som er i husholdningsfilm, for det er slet IKKE nødvendigt. Spar på miljøet og lad være med at købe husholdningsfilm.

Sæt fadene iblød, som beskrevet ovenfor og tilsæt lidt varmt vand, hvis du ser sæben tørrer lidt ud eks. lige inden du går i seng. Den fugtige krystalsæbe arbejder mest effektivt. Så hold øje og hold det fugtigt.

Når du vågner om morgen, så tilsæt atter lidt varmt vand og massér pletterne på dit ovnfaste fad. På den måde sikre du at sæben arbejder videre, mens du tager på arbejde.

Når du kommer hjem fra arbejdet, så vask det ovnfaste fad grundigt af, og skyl det ovnfaste fad af med koldt vand. Gentag evt. behandling og iblødsætning indtil pletterne er fjernet og opløst helt. Ellers så skyl fadet godt af og tør det, så er det ovnfaste fad klar til en ny spændende menu til dig selv, familie og/eller venner – Bon appetit.

Du kan også rengøre dine ovnfade med andet end de primære anvendte produkter hjemme i husholdningen, som opvaskemiddel, brun sæbe, skurecreme samt andre rengøringsmidler. Vi åbner bageskuffen, se med her:

.

Klik, køb og se udvalget af rengøringsrekvisitter såsom klude, gulvklude og karklude >>


Klik, køb og se udvalget af rengøringsrekvisitter såsom klude, gulvklude og karklude >>

Miljømærker

Rengøringsmidler er under skarp kontrol for at sikre, at produkterne ikke er skadelige. Vil du være sikker på at gøre mindst skade på miljøet samlet set, så kan du vælge de miljømærkede rengøringsmidler og sæber mærket med enten Svanemærket, det Europæiske miljømærke Blomsten eller Astma- og Allergimærket. Vælger du et produkt mærket med Svanen og Blomsten sammen med Astma- og Allergimærket, så vælger du et rengøringsmiddel, der er mindst belastende for din egen krop og vores miljø. Miljømærkede rengøringsmidler må kun indeholde kemi, der let kan nedbrydes i naturens vandmiljø.

Du kan også blot vælge helt rene sæber uden alt muligt kemi som “krystalsæbe” oa. sæber.

Dernæst er det en god idé at vælge ufarvede og uparfumerede rengøringsmidler, og du kan med fordel så vidt muligt bruge den korrekte anbefalede mængde af rengøringsmiddel og dermed mindske eventuel overforbrug af rengøringsmiddel.

.

PLETVÆK.dk mener:   “Stop rengøringsspild – doser korrekt”

.

Tensider i dine rengøringsmidler

Rengøringsmidler er optimeret, så de kan klare mange svære rengøringsopgaver hurtigt, og der ligger enormt mange timers forskning, innovation og produktudvikling bag den viden, der er grundlaget for at dit rengøringsmiddel virker mest effektivt. De færreste af os læser varedeklarationen til fulde både på den mad vi indtager, men også på det rengøringsmiddel, der rengøre vores omgivelser hjemme og på arbejdspladsen, som eksempelvis universalrengøringsmidler, opvaskemidler, skyllemidler m.fl.

For at sikre at dine rengøringsmidler arbejder mest effektivt under kluden eller under gulvmoppen, så indeholder de fleste rengøringsmidler både en serie af vaskeaktive stoffer som tensider og de indeholder ofte også specifikke kompleksdannere. Dermed matches jeres hygiejniske og rengøringstekniske behov nemmere.

.

Klik og få et par gratis tilbud på en byggeopgave her >>

,

Hvordan løser tensider og kompleksdannere i dit rengøringsmiddel opgaven bedst?

Tensiders funktion er at opløse snavs som fedtstoffer, proteiner og støv fra overflader og holde det opløst i vandet, så det ikke aflejres på overfladen af dit skrivebord igen efter at rengøringen er afsluttet. Tensider minimerer teknisk overfladespændingen af vandet i sæbeopløsningen og derved opløses dit snavs lettere. Tensider optimerer samlet rengøringseffekten af din sæbe, så der samlet bruges mindre sæbe og så rengøringen kan forløbe hurtigere. 

Læs mere om tensider i vores tekniske gennemgang her og se eksempler på stoffer >>

Kompleksdanneres funktion er at binde vandets naturlige hårdhedsioner som eks. calcium og magnesium, så sæben i dit rengøringsmiddel virker endnu mere effektivt. Der er dog også andre kemiske tilsætningsstoffer, der kan virke som kompleksdannere. Så dit rengøringsmiddel behøver ikke specifikt at være tilsat et stof fra denne konkrete kemiske gruppe for at virke, men mange rengøringsmidler indeholder forskellige typer af kompleksdannere.

Læs mere om kompleksdannere i vores tekniske gennemgang her og se eksempler på stoffer >>