Har du haft en vandskade, og har du fået skimmelsvamp i hjemmet? Klik og se, hvordan du håndtere angreb af skimmelsvamp (mug) i hjemmet >>

Hvilket pudsemiddel er bedst – Egern eller The Pink Stuff?

Hvilket pudsemiddel er det bedste til at polere metaller op med? Vi tester to af de store velkendte mærker såsom Egern pudsemiddel og The Pink Stuff.

VIDEO: Hvilket pudsemiddel er det bedste? Egern eller The Pink Stuff?

Egern pudsemiddel og The Pink Stuff kan begge anvendes hver især til at polere stål enten på din ovn, komfur, vandhane, bruser, stålbordplade. Vi tester begge produkter og konkluderer, hvilket produkt, der er det bedste, se videoen herunder.

Videoen får premiere d. 10/3-2024 kl. 19:00…

Klik og abonner på vores Youtubekanal her >>

BEMÆRK, at der er forholdsregler mht. værnemidler, hvor der skal anvendes rengøringshandsker ved anvendelse af begge produkter.

BEMÆRK, at The Pink Stugff kan ridse overflader, så det skal afprøves et “Ikke” synligt sted indledningsvist og det skal anvendes forsigtigt. Der står beskrevet at det kan ridse glas og metaller, så arbejde nøjsomt og forsigtigt, hvis I anvender The Pinkt Stuff. Vi så dog ikke nogle problemer med den bordoverflade af stål, som vi arbejdede på, men den er nu ikke helt ny længere, så vær varsom.

Hvad indeholder Egern – Kemi i Egern pudsemiddel?

Egern pudsemiddel indeholder som en af de meget få rengøringsprodukter i markedet ikke nogen ingrediensliste. Så indholdet i Egern må være en forretningshemmelighed. Der er dog to ingredienser oplyst, hvis man nærlæser det lovpligtige sikkerhedsdatablad, hvor der fremgår en syre som Oxalsyre (dicarbosxylsyre), som virker som et effektivt poleringsmiddel til metaller som kobber, stål o.lign. Oxalsyre er naturligt forekommende i spinat, rabarber, tomat og kål.

En anden ingrediens, der også er oplyst på sikkerhedsdatabladet for Egern er en alkohol benævnt som 2-amino-2-methylpropanol (CAS-nr: 124-68-5), som anvendes som opløsningsmiddel. Derudover har denne alkohol en enestående egenskab til at opløse fede og vandige pletter. Da vi optog underholdsningsprogramserien “Det rene vanvid” til Tv2 Echo og Tv2 Play, der rengjorde de deltagende rengøringsentusiaster et roskildetoilet med alt fra læbestift til maskara med netop alkohol – godt nok gin og vodka, men effekten er det samme. Alkohol er et virkelig effektivt opløsningsmiddel til et væld af pletter.

Rengøring og polering af stål med Egern pudsemiddel

Rengøring og polering af stål med Egern pudsemiddel er ret enkelt.

1. Tag rengøringshandsker på for at beskytte dine fingre, hænder og underarme for Egern pudsemiddel er lidt syrligt og indeholder eksempelvis Oxalsyre, som har to carboxylsyregrupper med en pka/pks-værdi på hhv. 1,3 og 4,3, så disse grupper er middelstærke syremæssigt.

2. Fugt en rent mørk karklud med lunt vand og vrid den hårdt op.

3. Hæld en teskefuld Egern pudsemiddel på den hårdtopvredne fugtige mørke klud og begynd at polere overflade systematisk fra det ene hjørne af stålet ned mod det fjerneste hjørne.

4. Efter den første polering, så skylles kluden, som vil være helt sort fra oxideret metaldele, som nu er opløst. Så skyl kluden grundigt under den lune vandhane og efterpoler stålet med den skyllede klud. Afslut med at skylle kluden en ekstra gang efter polering af stålet.

5. Det kan være nødvendigt, at skulle hælde lidt ekstra Egern pudsemiddel på kluden og polere overfladen af stålet efter en ekstra gang. Det kan ligeledes være nødvendigt at skylle kluden igen og efterpolere overfladen endnu engang.

6. Når stålet er pænt rent, så efterpoleres bordet med et rent, mørkt og tørt viskestykke. Her skal der virkelig lægges kræfter og poleres grundigt.

7. Er der stadig dele af stålet, som ikke skinner, så gentag punkt 3 og 4.

Køb EGERN pudsemiddel til metal her >>

Rengøring af fliser og klinker – Fjern skimmel

Fjern skimmel (mug) fra fliser og klinker. Vi har skrevet en stor guide, der hjælper dig godt igennem rengøring fjernelse af mug og skimmelsvamp. Du kan også læse lidt om, hvad en skimmelsvamp er for en organisme.

Klik og læs alle de gode råd her >>

Hvad indeholder The Pink Stuff? Kemi i The Pink Stuff

Kemien i The Pink Stuff er ret enkelt. Der er tre ingredienser på ingredienslisten. Der er tilsat en række sæber benævnt som 5-15% anioniske tensider, som er helt almindelige og velkendte ingredienser i et hav af sæber, se vores review og præsentation af hvad tensider er i denne artikel (indeholdende en kort videointroduktion) >>

Den anden type at ingrediens, de er tilsat The Pink Stuff er parfume, og ja som altid, så er parfume IKKE nødvendigt og vi vil ikke anbefale at anvende rengøringsmidler tilsat parfume. Sådanne parfumer kan i værste fald medvirke til udvikling af forskellige former for allergier rent hypotetisk. Så undgå i videst muligt omfang altid parfume.

Den sidste ingrediens, der er listet på ingredienslisten i The Pink Stuff er Laurylamine Dipropylenediamine (DPTA), som er en længere carbonkæde med et par aminogrupper. En ingrediens, som er set i en lang række sæber, konserveringsmidler, emulgatorer m.fl. I år 2022 besluttede EU ikke at godkende DPTA, som et eksisterende aktivt stof i biocidholdige produkter pga. uacceptable risici for menneskers sundhed (Wiki, 2024). Denne del har vi dog ikke researchet nærmere på, men det er dog vigtigt at tage forbehold og passe på, når produktet anvendes – uanset hvad.

Se også det lovpligtige sikkerhedsdatablad for The Pink Stuff her >>

Rengøring og polering af stål med The Pink Stuff

Rengøring og polering af stål med The Pink Stuff kræver lidt forarbejde, for der står i vejledningen til produktet at det i værste fald kan ridse glas og visse overflader, så derfor skal produktet lige testes på den givne overflade inden anvendelse..

1. Tag rengøringshandsker på for at beskytte dine fingre, hænder og underarme for The Pink Stuff ligger pH-mæssigt i det alkaliske og basiske område mellem 9,5 til 11 betinget af koncentrationen, så der skal anvendes gode rengøringshandsker.

2. Fugt en rent mørk karklud med lunt vand og vrid den op.

3. Brug kluden til at trække lidt af The Pink Stuff sæbe over på kluden og masser kluden lidt, så sæben fordeles lidt på selve kluden. Start med at polere en bagsiden af det område du har tænkt dig at polere og rengøre med The Pink Stuff – bare for at sikre at du ikke får ridset overfladen unødigt. det kan IKKE anbefales. Vurderer du at The Pink Stuff ikke ridser, så kan du anvende midlet til at polere den givne overflade.

4. Begynd at polere overfladen forsigt og systematisk fra det ene hjørne af stålet ned mod det fjerneste hjørne. Arbejde stille og roligt – ingen hast.

5. Efter den første polering, så skylles kluden op, som vil være mørkfarvet af det snavs, der er opløst fra den overflade, der arbejdes på. Så skyl kluden grundigt under den lune vandhane og efterpoler stålet med den skyllede klud. Afslut med at skylle kluden en ekstra gang efter polering af stålet.

6. Det kan være nødvendigt, at skulle hælde lidt ekstra The Pink Stuff ‘på kluden igen og polere overfladen af stålet en ekstra gang. Det kan ligeledes være nødvendigt at skylle kluden igen og efterpolere overfladen endnu engang.

7. Når stålet er pænt rent, så efterpoleres overfladen med et rent, mørkt og tørt viskestykke. Her skal der virkelig lægges kræfter og poleres grundigt.

8. Er der stadig dele af stålet, som ikke skinner, så gentag punkt 4 og 5.

Køb The Pink Stuff til rengøring her >>

Klik, læn dig tilbage og se vores videopræsentation af rengøring af vask på badeværelset:

FAQ: Hvilket pudsemiddel er det bedste Egern eller The Pink Stuff?

👉 Hvilket pudsemiddel er det bedste til at polere stål?

Vi har testet poleringsmidlerne: A. Egern pudsemiddel og B. The Pink Stuff, hvilket er det bedste? Egern pudsemiddel vinder testen: 1. Det ridser ikke, 2. Nemmest at håndtere og 3. Det er mest effektivt. Poler stål sålkede: 1. Brug rengøringshandsker, 2. Fugt en mørk ren klud med lunt vand, 3. Hæld Egern pudsemiddel på kluden, 4. Poler stålet i cirkulære bevægelser, 5. Skyl kluden og poler stålet med vand for at fjerne snavs, 6. Poler efter med et mørkt rent viskestykke, 7. Gentag pkt. 2 til 6 indtil stålet er pænt.