Har du 59 sek? Se hvorfor du ALDRIG må overdosere din sæbe i din sæbeopløsning!!!!: KLIK og se med her (åbner i nyt vindue på YouTube) >>

Fjern solcreme – Rengøring af pletter med solcreme

Fjern pletter med solcreme og rengøring af din farvede trøje med de hvide pletter med solcreme kan klares. I denne artikel får du en guide til at opløse pletter med solcreme fra dit farvede tøj samt tæpper, gulvtæpper og møbler, hvis pletterne nu sidder fast eller er tørret helt ud. Du får også en videoguide til rengøring af solcreme fra farvet tøj, hvis du hellere vil læne dig tilbage og se/høre løsningen. Tak fordi du læser og ser med her.

Annonce

VIDEO: Fjern pletter med solcreme

Herunder er vores video med en guide til at opløse og rengøre pletter solcreme på farvet tøj:

Abonner på vores Youtubekanal om rengøring, kemi, hygiejne og fødevarevidenskab:

Klik og abonner på vores Youtubekanal her >>

Fjern pletter med solcreme af rengøringsekspert Michael René

Solcreme kan betragtes ligesom pletter med fedt, olie og smør. Der er dog den forskel, at pletter med solcreme er hvide, og de misfarver let farvet og sort tøj.

I dette afsnit, der fjerner vi pletter med solcreme fra farvet tøj.

Start med at læse vaskeanvisningerne på dit tøj. Find ud af, hvilken temperatur, der står at dit tøj maksimalt kan tåle. Bemærk, at du ikke må bruge varmere vand end det, der er angivet på tøjets vaskeanvisning. I værste fald kan tøjet krympe, hvis vandet er for varmt.

Start med at tage tøjet med ud i brusekabinen og/eller badekaret. Brus pletterne med solcreme på tøjet godt igennem med helt koldt vand på hhv. forsiden af stoffet og bagsiden af stoffet med pletterne.

Bemærk at bukser, kjoler og bluser i en beige farve og lignende følsomme farver kan affarves, når man anvender visse former for opvaskemiddel på tøjet.

Inden du fjerner pletterne med solcreme med koncentreret miljøvenligt opvaskemiddel uden farve og parfume, hvilket vi anbefaler for at mindske unødige stoffer i vores afløb. Så tilsæt lidt opvaskemiddel på et sted på tøjet, der ikke er synligt, som eksempelvis bagsiden af en stofkant nederst på stoffet tæt på skoene (bukser/kjole) eller tæt på hofterne (bluse/skjorte). Dette er for at teste om farverne kan tåle koncentreret opvaskemiddel. Kan stoffet tåle opvaskemidlet uden at affarves, så start pletfjerningen.

Efter at have brust eller skyllet pletterne med solcreme godt igennem med koldt vand. Så sættes pletterne med solcreme i blød i lidt koncentreret opvaskemiddel. Hæld et par dråber opvaskemiddel ovenpå de fugtede pletter med solcreme og fordel opvaskemidlet med en blød miljøvenlig svamp eller miljøvenlig klud.

Lad tøjet i blød i opvaskemidlet i 10 minutter.

Efter iblødsætning, så skylles sæben ud af tøjet med koldt vand ude i brusekabinen eller i badekaret med iskoldt vand.

Vask tøjet efter anbefalingerne på vaskeanvisningerne angivet på tøjet.

Gentag behandlingen, herunder iblødsætning og afskylning med koldt vand, indtil pletterne med solcreme er reduceret eller helt væk.

Michael Renés rengøringsbog

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Det-sunde-rene-hjem-af-Michael-Rene-INSTA-1024x1024.jpg

Rengøringsbogen: Det sunde rene hjem – Den store miljøvenlige rengøringsguide af Michael René, giver et godt sammendrag af viden og forståelse af rengøringsmidlers kemi og metoder til at løse hverdagens udfordringer. Klik og køb bogen her >>

Klik og se traileren til bogen her:

Fjern solcreme fra møbler, gulvtæpper og tæpper

Pletter med solcreme kan fjernes relativt nemt fra møbler, gulvtæpper og tæpper.

Hæld cirka 5-6 dråber opvaskemiddel op i en spand og tilsæt 1 liter varmt vand. Pisk dernæst sæben op med et piskeris, så det skummer meget.

Tag en blød miljøvenlig svamp eller miljøvenlig klud og fordel skummet fra sæbeopløsningen på pletterne med solcreme. Skrub dernæst skummet godt ind i pletterne.

Lad sæben stå og virke i knapt 10 minutter.

Efter iblødsætning, så dubbes sæbeskummet med opvaskemiddel af med små mængder koldt vand vredet hårdt op i en blød miljøvenlig svamp eller klud.

Pas på ikke at gennemvædde møblet, gulvtæppet eller tæpppet for meget. Våde møbler, gulvtæpper og tæpper kan i værste fald give anledning til udvikling af skimmelsvamp (mug), og det kan ikke anbefales. Sørg derfor for at lade møbler, gulvtæpper og/eller tæpper tørre meget grundigt.

Efter møblet, gulvtæppet eller tæppet er tørret, så dub atter sæben væk med lidt koldt vand på en hårdt opvredet miljøvenlig blød svamp eller klud.

Gentag behandlingen indtil pletterne er væk.

Abonner på vores Youtubekanal om rengøring, kemi, hygiejne og fødevarevidenskab:

Klik og abonner på vores Youtubekanal her >>

Rengøringsmæssigt baggrund og forfatterskab

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Det-sunde-rene-hjem-af-Michael-Rene-INSTA-1024x1024.jpg

Rengøringsbogen: Det sunde rene hjem – Den store miljøvenlige rengøringsguide af Michael René, den giver et godt sammendrag af viden og forståelse af rengøringsmidlers kemi og metoder til at løse hverdagens udfordringer. Klik og køb bogen her >>

mold

Fjern skimmel og mug fra fliser, klinker, badeforhæng og kælder.

Klik og se den store guide >>

Fjern røde farver som tomat, chili o.lign. røde pletter:

Klik og læs mere om at fjerne røde pletter som tomat, chili o.lign. >>

Fjern pletter med karry og gurkemeje

Se vores guide til at fjerne gule karrypletter her >>

FAQ: Hvordan rengøres pletter med solcreme?

👉 Hvordan rengøres pletter med solcreme?

Pletter med solcremes kan fjernes fra farvet tøj. Der er et forbehold ved følsomme farver som beige o.lign. 1. test altid sæben et sted, der ikke er synligt – holder farven uden affarvning, så fortsæt behandlingen. 2. Skyl overskydende solcreme ud af tøjet i koldt vand. 3. Iblødsæt solcreme med koncentreret opvaskemiddel. 4. Skyl sæben ud af tøjet i koldt vand. 5. Gentag behandlingen, hvis der stadig er hvide pleter med solcreme tilbage.