Fjern rødbeder og rødkål

Fjern rødbeder og rødkål – Brug opvaskemiddel eller 3 % brintoverilte og oxalsyre

Rødbede- og rødkålspletter er forholdsvis enkle at fjerne, hvis pletterne stadig er fugtige. Indtørrede pletter kræver af og til lidt flere gentagelser før pletterne er mindsket eller fjernet bedst muligt.

.

HVIDT TØJ

Pletter fra rødbeder og rødkål fjernes nemt fra tøj ved at vaske tøjet ved 95 grader med vaskepulver og hvis det er hvidt tøj vaskes det ved 95  grader med et vaskemiddel indeholdende et blegemiddel. Pletterne kan også alternativt bleges med Oxalsyre, men vær opmærksom på at oxalsyre bleger stoffet. Hæld 1 liter varmt vand i en spand og tilsæt 1 dl oxalsyre. Da oxalsyre bl.a. bleger cowboybukser og andet farvet tøj anbefales det at tilsætte opløsningen med oxalsyre et sted, hvor det ikke betyder noget, for at sikre at materialet med pletterne kan tåle opløsningen af oxalsyre. Gentag behandlingen indtil pletterne er væk. Skyl efter med koldt vand og vask tøjet efter vaskeanvisningen.

Klik og køb oxalsyre her >>

.

Klik og køb glycerin her >>

.

FARVET TØJ

Hvis tøjet ikke tåler høj temperatur, men kun vask ved 30 eller 40 grader og ikke tåler blegemiddel så fugt tøjet og kom opvaskemiddel på pletterne og gnid det godt ind i tøjet. Lad det stå i blød i 5-6 timer. Skyl sæben af tøjet og hvis ikke pletterne er kommet af, så forbehandl pletterne med glycerin. Kom glycerin på en klud eller en blød svamp og fugt pletterne ind i rigelige mængder glycerin. Lad det ligge i blød natten over. Vask tøjet efter anbefalingerne på vaskeanvisningerne. Gentag behandlingen indtil pletterne er væk. Klik på videoen herunder og se vores video.

VIDEO – Sådan fjerner du pletter med rødbede og rødkål

.

.

MØBLER OG GULVTÆPPER

Pletter med rødbede- eller rødkålssaft på møbler og gulvtæpper kan fjernes eller mindskes. Brug en klud eller køkkenrulle til at suge så meget af pletten op uden at gnide for meget. Dub pletten med lunkent vand på en fugtig klud eller blød børste eller svamp og fortsæt indtil der ikke kan fjernes mere farve. Sæt pletterne i blød i koncentreret opvaskemiddel og fordel opvaskemidlet med en blød svamp, og lad det stå i blød i 5-6 timer. Skyl sæben af i koldt vand. Gentag behandlingen indtil pletterne er mindsket eller væk, og hvis ikke pletterne er kommet af, så forbehandl pletterne med glycerin. Kom glycerin på en klud eller en blød svamp og fugt pletterne med glycerin. Lad det ligge i blød natten over og vask glycerinen ud af stoffet gentagne gange med koldt vand på en klud. Gentag behandlingen indtil pletterne er væk.

En rødbede- eller rådkålsplet på et lyst møbelbetræk eller gulvtæppe kan være svært at fjerne helt. Hvis der er tale om et meget lyst eller hvidt betræk eller tæppe, kan pletten bleges med en 3 % opløsning af brintoverilte, der bleger stoffet. Du kan også fortynde en 10 % opløsning af brintoverilte i forholdet 1 del brintoverilteplus 2 dele vand. Skyl efter med koldt vand.

*  Tilsæt som hovedregel altid syre sidst  Læs mere i Håndbog i praktisk hjælp >>

*  Brug plastik- eller gummihandsker, som naturgummi (latex)-, neopren-, nitril- eller vinylhandsker, ved kortvarig håndtering af oxalsyre og brintoverilte og undgå at indånde dampene fra produktet. Ved længerevarende håndtering henvises til anbefalingerne fra producenten.

.
Læs flere pletfjerningsråd, rengøringsråd, hygiejneråd og få gode tips til opbevaring af fødevarer og meget mere i vores rengøringsbog: Håndbog i praktisk hjælp >>

   Håndbog i praktisk hjælp E-Bog  Håndbog-i-praktisk-hjælp-iBog-isbn-8762812703

Rengøringsbogen
Håndbog i praktisk hjælp

Rengøringsbogen
Håndbog i praktisk hjælp
eBOG (pdf)

Rengøringsbogen
Håndbog i praktisk hjælp
iBog

.

..

Klik, køb og find værktøj, udstyr og byggevarer hos 10-4 >>

.

3byggetilbud.dk

Klik og få 3 tilbud på din byggeopgave >>

..

.

Skriv et svar