Bakterier – En bakteriel guide

Bakterier har fyldt meget i pressen de seneste år, men vi vil gerne gøre dig klogere på emnet, så vi har skrevet en lang række af artikler for at gøre dig klogere på mikroorganismer og deres egenskaber.

Bakterier - oversigt

Bakterier – Most Wanted

Her får du et overblik over vores artkler om bakterielle egenskaber blandt de klassiske bakterietyper, der forårsager problemer i fødevarer og som har fyldt aviser og medier de seneste år med skandaleartikler om sygdomme og risici, men hvad er egentlig op og ned?

.

Vi har skrevet artikler om disse bakterier for at få præsiceret det som pressen ikke har plads til. Vi arbejder på at synliggøre smitteveje for bakterier, forekomst af bakterier, hvor vokser de, egenskaber og deres levevilkår for vækst eller hæmning af vækst.

Sidst men ikke mindst får du et overblik over udviklingen af de enkelte bakterietyper i vores statistiske grafer over den dokumenterede uvikling indenfor de enkelte bakterietyper.

Herunder kan du læse mere om bakterier i vores kartotek med hhv. Bacillus, Campylobacter, Clostridier, Clostridium, Legionella, Listeria, MRSA og Salmonella.

Listeria Legionella bacteria-camp

Listeria

Legionella

Campylobacter

Kimtal_salmonella Salmonella Bacillus

MRSA

Salmonella

Bacillus

 

Bakterier (E-coli) Syg_dreng_i_sengen Syg_dreng
 Streptokokker

Clostridier

E-coli

Herunder har vi samlet 6 udvalgte patogene bakteriestatistikker. Du kan se alle de specifikke kilder til de data, der er præsenteret herunder under de specifikke bakterier, som du kan finde i de forskellige links ovenfor og/eller i topmenuen under:

Rengøring > . Bakterier > ……..

Figur 1. Registreret tilfælde* af 6 udvalgte patogene bakterier som MRSA, Salmonella, Campylobacter, Listeria, C. Botulinum og E-Coli VTEC.

* Data og kilder på ovenstående findes specifik under omtale af de enkelte bakterier her på pletvæk.dk.

.

Fandt du ikke den bakterie du søgte efter eller som du var interesseret i at læse mere om, så kan vi berolige dig med at vi arbejder på artikler og fakta om endnu flere mikroorganismer samt beskrivelser om bakterier. Så kig tilbage på pletvæk.dk og læs nyheder og fakta om emnet.

.

De 10 gode råd om god køkkenhygiejne

Herunder kan du se vores 10 gode råd om god køkkenhygiejne:

Klik og abonner på vores Youtubekanal >>

Foredrag | Wanted: MRSA, Campylobacter, Salmonella & Listeria 2. ed.

Vi har et lækkert faktuelt og humorristisk foredrag klar til dig om bakterier til dig, og jer der gerne vil blive klogere og vide lidt mere om bakterier. Derfor har vi samlet fire af de “Wanted” bakterier i et lækkert foredrag til dig og jer alle – uanset om I er en lille gruppe, et firma, en presseafdeling eller blot en familie med venner, der ønsker at pifte sommerfrokosten op.

Læs mere her og kontakt os for at høre mere om foredraget.

Wanted, 2. ed. 60 min.

Pletvæk.dk  –  Vi tør godt …!