Har du 59 sek? Se hvorfor du ALDRIG må overdosere din sæbe i din sæbeopløsning!!!!: KLIK og se med her (åbner i nyt vindue på YouTube) >>

Test af bæredygtige tandbørster af hygiejneekspert Michael René

Test af bæredygtige tandbørster undersøges af hygiejneekspert og lektor Michael René i samarbejde med Politiken. Hvilken bærdygtig tandbørste er egentlig den bedste? Vi evaluerer børstefunktion, slibeeffekt, herunder hygiejne og bæredygtighed. Dine tænder er nemlig ikke renere end din tandbørste. Kig med her og bliv klogere på konklusionerne.

Intro til bæredygtige tandbørster

Bæredygtige tandbørster af bambus, fibre og genbrugsmaterialer er mere og mere udbredt i danske supermarkeder. På den baggrund tester vi hygiejnen og vaske- og rengøringseffekten af de mange tandbørster. For hvor gode er de egentlig til at børste dine tænder rene og fjerne snavs? Hvor gode er de ergonomisk? Altså hvor godt et greb er der på børsten? Og hvor gode er de til at opretholde en høj mundhygiejne?

Test af 6 såkaldte bæredygtige tandbørster evalueres af hygiejneekspert Michael René. Testen er udført sammen med Politiken i samarbejde med  journalist Katrine Nadia Jørgensen. Der er testet produkter fra mærker som hhv. 1. Go Bamboo, 2. Suztain, 3. Brush with bamboo, 4. Hydro Phil, 5. Jordan og 6. Grol & Denice. Disse tandbørster er placeret på fotoet med nr. 1 i bunden og nr. 6 øverst til højre.

Bæredygtige tandbørster forøges i markedet – specielt efter al den kritik af plastiks udledning af mikroplast til vores miljø. Derfor produceres, der nu flere alternativer til den traditionelle tandbørste. Vi tester disse nye materialer og giver dig et billede af, hvilke af de nye genanvendelige materialer, der er de bedste som erstatning for tandbørster af plastik. Du får svar på om de nye bæredygtige materialer kan konkurrere med den gamle klassiske tandbørste. Det skal understreges, at der dog er anvendt én tandbørste med et plastikskaft, men denne tandbørste er produceret af 100% genanvendeligt plastik.

Bøger.org - logo

Klik her og find din bestseller her >>

,

Test af bæredygtige tandbørster – Vinderne

Vinderen i den store test af bæredygtige tandbørster er fra firmaet Jordan (nr. 5 fra venstre på fotoet ovenfor). Vinderen er produceret i 100% genanvendeligt plastik. Børsterne på hovedet er tætte og får godt fat i snavset. Der er nemlig masser af børstehår, og de har en god styrke. Børsterne kan skrubbe og tage fat i snavset i tænderne. Bøsterne er også bøjelige, så de nemt kan nå godt rundt i hjørnerne og fange bakterier og snavs. Denne tandbørste får 6 ud af 6 stjerner for perfekt funktionalitet.

Nr. 2 i testen er nr. 2 fra venste på fotoet ovenfor med de sorte børstehår er fra firmaet Suztain. Denne tandbørste har et design af børsterne, hvor børsterne er længst i toppen af børstehovedet, hvilket er et genialt hygiejnisk design. De lange børster har den egenskab, at de nemt kan komme helt ind bagerst i munden og børste ekstra godt på de bagerste tænder og mellemrum. Det er positivt for det er svært, at nå de bagerste hjørner på tænderne. Så her er denne tandbørste pperfekt. Dertil har børsterne en fin længde og en god styrke. Denne tandbørste fra Suztain får 5 ud af 6 stjerner.

Bøger.org - logo

Klik her og find din bestseller her >>

,

Afslutningsvist skal det også nævnes, at der var enormt stor forskel på de mange nye tandbørster. Enkelte tandbørster, havde simpelthen så bløde børster, at man ikke følte de gjorde gavn. Så var der andre tandbørster, hvor børstehårene var for korte, så man kommer i tæt kontakt med skaftet, når man børster sine tænder, og det er ikke rart. Vi anbefaler en tandbørste med rimelige stive, men bøjelige børster og hår, der kan komme godt rundt i hjørnerne og børste både mellemrum og fordybninger. Artiklen er udgivet i Politiken, d. 30. nov. 2019, læs mere (kun for abonnenter) >>

politiken_logo

.

Klik og se vores test af bæredygtige opvaskebørster >> 

.

.

Bøger.org - logo

Klik her og find din bestseller her >>

,