Har du haft en vandskade, og har du fået skimmelsvamp i hjemmet? Klik og se, hvordan du håndtere angreb af skimmelsvamp (mug) i hjemmet >>

Rengøringsekspert Michael René anbefaler forårsrengøring

Forårsrengøring er en fantastisk happening til at markere en solid afslutning på vinteren og sparke gang i foråret og alle de muligheder, der er for at være ude og nyde masser af frisk luft ude og hjemme. Forårsrengøring er også en god lejlighed til at få vasket hjemmet hovedrent og få luftet vinteren ordentligt ud af hjemmet siger rengøringsekspert Michael René.

 

DR3 Bestemmer (3)

Forårsrengøring af rengøringsekspert Michael René – Statistik

Der er mange forskellige måder at gå til opgaven på og løse forårets mange rengøringsopgaver som den gode klassiske “forårsrengøring”. Er du typen, der gør hovedrent som den klassiske husmoder i hele hjemmet mellem 3 til 16 timer og giver den fuld skrue og gør hovedrent her i foråret? Eller er du mere typen, der løser de mange rengøringsopgaver løbende ad hoc alt efter, hvor det nu er nødvendigt at sætte ind og gøre ekstra rent?

Rengøringsekspert Michael René og pletvæk.dk lavede i 2014 en større undersøgelse af, hvordan familien Danmark gør rent, og her var resultatet at 25 % gjorde hovedrent, mens 75 % løste opgaverne ad hoc, klik og læs mere her. Herunder er vi i gang med at indsamle data i 2018, sæt 1 kryds herunder og vær med til at sætte dit præg på statistikken.

Sæt 1 kryds og deltag her

_____________________________________________________________________

_____________________________________________________________________

.

Forårsrengøring af rengøringsekspert Michael René – Intro

Praktisk er der som nævnt ovenfor er der flere måder at gøre hovedrent på, Rengøringsekspert Michael René synes at der heldigvis er flere måder at gøre optimalt rent på. Hvis alternativet er at du ikke får gjort hovedrent, så er det vigtigt at du får løst hovedrengøringsopgaver ad hoc. Det vigtigste er, at du kommer i bund og får vasket snavs og patogene mikroorganismer ud af hjemmet. Dertil så er det dejligt at se sit hjem stråle og dufte frisk.

Rengøringsekspert Michael René bliver ofte spurgt af den danske presse, journalister og redaktører, “hvor ofte man bør gøre rent?” og svaret er ganske enkelt ikke entydigt. For hyppigheden af, hvor ofte du bør gøre rent afhænger helt naturligt af flere faktorer som eks. 1. Hvor mange bor, der i din husstand? 2. Hvor meget sviner hver enkelt i husstanden? 3. Hvor mange gæster besøger jeres husstand? 4. Hvor mange kvadratmeter er der i husstanden? 5. Hvordan er jeres hjem bygget og struktureret rent hygiejnisk og er det muligt at opretholde et optimalt hygiejnisk indeklima? 6. Har I husdyr eller børn, der har en naturlig indflydelse på indeklimaet samt hygiejnen i hjemmet? Samt en række andre specifikke faktorer spiller naturligvis ind på hygiejnen derhjemme. Rengøringsekspert Michael René fortæller til pletvæk.dk “at svaret for hvor ofte du skal gøre rent, helt naturligt afhænger af mange forskellige faktorer, så det er svært at angive et entydigt svar på“. Rengøringsekspert Michael René fortæller videre at “rengøring ugentlig er et meget godt bud med hovedrengøring hver anden eller tredje måned ~ når sæsonen skifter med visse undtagelser betinget at hygiejnen derhjemme”.

huma

Se et udvalg af svanemærkede rengøringsmidler her >>

.

Forårsrengøring af rengøringsekspert Michael René – Trin 1: Organiser og hyg

Start med at saml familien derhjemme, jo flere der har lyst til at deltage, jo hyggeligere bliver forårsrengøringen. Dernæst prøv at tænk arbejdet som sport – viste du at 15 minutters mopning af gulvet svarer til 5 minutters løb i moderat tempo?

Lave en skitse af arbejdsopagver, der skal løses, når I starter med forårsrengøring. Opdel listen og arbejdsopgaverne i rum og start op med god musik eller ro alt afhængigt af, hvad I foretrækker.

.

Bøger.org

Find vores favorit rengøringsbog
med hundredvis af gode råd lige her >>.

.

Forårsrengøring af rengøringsekspert Michael René – Trin 2: Det rå arbejde

Efter opgaverne over opgaver er listet og fordelt, så starter I op og vasker huset og lejligheden godt af, så der dufter frisk og dejligt hele vejen rundt. Kombiner gerne rengøringen med lidt håndværksmæssige ting undervejs, skal der lige sættes en hylde op eller males et lille område, er det et meget sted at placere en mindre opgave – to opgaver med et smæk kan godt være rigtigt effektivt.

Eks. på opgaver listes herunder for hhv. badeværelse og køkken og så er det bare med at komme i gang. I kan se mange af vores uddybende guides via nedenstående links.

Et par gode råd er indledningsvist at organisere de forskellige rum, så man starter øverst og i det fjerneste hjørne og arbejder sig mod døren og vasker og/eller behandler gulvet til aller sidst.

.

Rengøring af badeværelse

RengørinMichael René laver video for Politikens Tv om vask af badeforhæng med skimmelsvampg af badeforhænget, link

Rengøring af toilet, link

Rengøring af spejl, link

Rengøring af bad, link

Rengøring af badeværelsesskabe, hylder mm.

Vask af gulv, link til linoleum og vinylgulve og link til trægulve (se vores bog)

Rengøring af fliser, link

Rengøring af afløb, link

Rengøring af håndvask, link

Rengøring af vinduer, link

.

Rengøring af køkken

Køkkenvask

Rengøring af køkkenvask, link

Rengøring af afløb, link

Rengøring af køleskab, link

Rengøring af fryser, link

Rengøring af kaffemaskine, link

Rengøring af elkedel, link

Rengøring af ovn, link

Rengøring af kogeplade, link

Rengøring af ovnfaste fade, link

Rengøring af ovnvindue, link

Rengøring af vinduer, link

Rengøring af gulv, linoleum og vinyl eller træ (se vores bog)

.

Rengøring – Læs mere her

Læs flere gode råd om rengøring i menuen “Rengøring” og/eller klik her og bliv inspireret og få flere gode råd >>

.

Forårsrengøring af rengøringsekspert Michael René – Trin 3: Afslut med manér

Efter I har knoklet i hjemmet, så er det dejligt at fejre det med god mad og drikke. Afslut gerne med manér og få parkeret forårsrengøringen solidt og effektivt. inviter gerne flere venner og familie til at fejre forårets start.

Bon Rengørings-appetit.

10-4 logo

Klik og find værktøj, udstyr og byggevarer hos 10-4 >>

.

Klik og få et par gratis tilbud på en byggeopgave her >>

.

Rengøring af grill

Få gode råd til, hvordan du nemt rengøre din gasgrill og din kulgrill.

Klik og læs vores artikel her >>

Rengøring af fliser

Er dine fliser tilkalket, gule, matte eller blot snavset?

Klik her, læs vores artikel og se vores videoer med gode råd til at få styr på dine fliser og klinker >>

Rengøring af havefliser og belægningssten

Vi har skrevet den helt store guide om rengøring af havefliser og belægningssten.

Klik og læs vores artikel >>

Fjern pletter med blod og menstruationsblod

Har du eller en anden i husstanden spildt blog eller menstruationsblod på tøj, møbler, tæpper eller gulvtæpper?

Klik og se vores artikel om rengøring af blod >>