Har du haft en vandskade, og har du fået skimmelsvamp i hjemmet? Klik og se, hvordan du håndtere angreb af skimmelsvamp (mug) i hjemmet >>

Test af rengøringsservietter af rengøringsekspert Michael René

Test af rengøringsservietter til rengøring af et væld af overflader i hjemmet er her præsenteret af rengøringsekspert og Tv-dommer Michael René. Hvilken rengøringsserviet er egentlig den bedste, når der skal gøres rent? Testen viser at der er flere muligheder, men der er også stor forskel på en række af produkterne. Test af rengøringsservietter er lavet i samarbejde med avisen Politiken og journalist Line Felholt.

Der er testet 6 rengøringsservietter fra producenter som: Ajax, Ajax plant based, COOP, At home clean, REMA 1000 og Wet Wipe. Alle produkterne er fremsendt indpakket og maskeret til testdommerne. Herunder er et foto efter testen, hvor alle produkterne er pakket ud for at kunne tage et foto til denne artikel. Det er Politikens mediehus, der har indkøbt og klargjort prøverne til blindtest. Det er altid meget vigtigt, at dommerne ikke ved, hvilke varer der testes.

Rengøringsekspert Michael René har testet 6 forskellige rengøringsservietter

Der linkes til det samlede resultat af den store test af rengøringsservietter hos Politiken nederst i denne artikel.

Rengøringsmæssigt baggrund og forfatterskab

Michael René har arbejdet professionelt med rengøringskemiske analyser og test siden år 2005, hvor han startede hos Nordisk Film Tv og indspillede Tv-serien og sæsonen BugBusters, som rengørings- og fødevareekspert. Det er blevet til tusindvis af artikler, Tv- og radioudsendelser på den konto. Sidst var han med i Tv-serien og sæsonen med “Det rene vanvid” på Tv2 Zulu, Tv2 Echo og Tv2 Play i 2022 som Tv-dommer og kombineret fødevare- og rengøringsekspert.
Det er også blevet til en serie bøger, hvor alle er krydret med baggrundsteori for at øge forståelsen for det meget komplekse rengøringskemi. Sidst men ikke mindst har Michael René undervist i rengøringskemi siden år 2007 og frem til år 2022 og den seneste bog er denne “Det sunde rene hjem – Den store miljøvenlige rengøringsguide af Michael René”, som giver et godt sammendrag af viden og forståelse af rengøringsmidlers kemi og metoder til at løse hverdagens udfordringer. Klik og køb bogen her >>

Klik og se traileren til bogen her:

Annonce

Test af rengøringsservietter – Find de bedste rengøringsservietter her

Herunder kan du se bedømmelsernes top 2 og længere nede er der et link til den fulde artikel med alle test i avisen Politiken.

Vinderen i test af rengøringsservietter

★ ★ ★ ★ ★ ★

Testvinderen er Wet Wipe Universal, som er angivet her, Foto: Michael René

1. På førstepladsen i vores test af rengøringsservietter, der lander produktet: Wet Wipe Universal, som var Michael Renes personlige favorit.

Pakken med rengøringsservietter havde et ekstra plastikgreb i låget, der gør den nem at åbne. Produktet havde ingen duft, hvilket er at foretrække. Der er nemlig ikke behov for allergene duftstoffer i et rengøringsprodukt. Servietterne er meget bastante rent konsistensmæssigt, hvilket betyder, at de kan trækkes meget lange, der opnåes altså et meget større areal for hver enkelt serviet. Dertil er disse servietter mærket med Astma-Allergi Danmark. Produktet får 6 tjektegn ud af 6 mulige gennemsnitligt.

Andenpladsen i test af rengøringsservietter

★ ★ ★ ★ ★ ★ ✩

På andenpladsen lander dette produkt: REMA 1000 Rengøringsservietter Universal.

2. På andenpladsen i vores test af rengøringsservietter, der lander produktet fra REMA 1000 Rengøringsservietter Universal.

Pakken med servietter er Ok at åbne, og de dufter af lemon og citron, men heldigvis ikke så kraftigt. De er strækbare og kan strækkes meget, hvilket er en fordel. De rives dog over, hvis man hiver ekstra hårdt. Et af de bedre produkter kvalitetsmæssigt, men ikke det bedste. Produktet får 5 tjektegn ud af 6 mulige gennemsnitligt.

Klik her og se det samlede testresultat af alle produkter hos Politiken med rengøringsekspert Michael René, 24. Jun. 2023 (kun for abonnenter) >>

Klik her og læs vores test af den bedste håndsprit >>

Klik, køb og se udvalget af klude, gulvklude og karklude >>

10-4 logo

Klik og find værktøj, udstyr og byggevarer hos 10-4 >>

FAQ: Hvilken rengøringsservietter er det bedste? Se testvinderen her

👉 Hvilken rengøringsservietter er det bedste? Se testvinderen her.

Testvinderen i den store test af rengøringsservietter i år 2023 er en serviet, der er pakket i en emballage, som er nem at åbne. De indeholder ingen duftstoffer, hvilket er at foretrække. De er ret bastante konsistensmæssigt og kan trækkes meget lange, hvilket er en fordel, når der skal gøres rent. De er mærket med Astma-Allergi Danmark.

👉 Hvad indeholder en rengøringsserviet rent kemisk?

Rengøringsservietter indeholder forskellige former af tensider (sæber), syre og desinfektionsmidler i form af kationiske tensider samt en række øvrige ingredienser. Dertil indeholder et par af det testede produkter også parfumer som er unødvendige, når der skal gøres rent. Nogle rengøringsservietter er deslige mærket med Astma-Allergi Danmark, hvilket er at foretrække.

👉 Hvad kan en rengøringsserviet bruges til? Kan man gøre rent med en vådserviet?

Rengøringsservietter kan anvendes til at desinficere og rengøre mange former for overflader. Rent kemisk kan de anvendes til at rengøre overflader på toilettet, såsom toiletbræt, skraldspandsslåg, dørhåndtag, men de kan også anvendes til at aftørre greb på eks. vandhanen i køkkenet. Anvend rengøringsservietterne med med måde – ikke alt skal desinficeres!