Har du haft en vandskade, og har du fået skimmelsvamp i hjemmet? Klik og se, hvordan du håndtere angreb af skimmelsvamp (mug) i hjemmet >>

Test af tandpasta med rengøringsekspert Michael René

Test af tandpasta er udført af rengøringsekspert og hygiejneekspert Michael René. Tandpasta til voksne skal være effektive og flourindholdet skal være korrekt. EU’s maksimale grænseværdi for flour i tandpasta er 1500 ppm flour, mens en børnetandpasta bør ligge på 650 ppm flour, da børn kommer til at synke mere tandpasta. Flourindholdet i de testede tandpasta svinger fra 1000 ppm til lige knapt 1500 ppm flour. Teknisk har alle tandpasta til voksne med et flourindhold over 1000 ppm en god effekt i forhold til at mindske antal huller i tænderne.

I vores test af tandpasta er der testet disse 6 produkter fra hhv. Rema1000, Colgate, Zendium, Lavera, Urtekram og Oral B.

Rengøringsekspert og hygiejneekspert Michael René tester tandpasta for Politiken i samarbejde med journalist Katrine Nadia Jørgensen og tandlæge Anders Byrel fra tandlægeklinikken i Classensgade på Østerbro, Politiken, d. 16. sep. 2020.

Se også artiklen i Politiken her:  læs mere (kun for abonnenter) >>

Test af tandpasta – Find din bedste tandpasta her

★ ★ ★ ★ ★ ★

1. På førstepladsen i vores test af tandpasta, der lander tandpastaen: Zendium Frisk Mint med 1450 ppm flour. Denne Zendium tandpasta har en god smag af sødme uden, at det bliver for meget. Dertil markerer myntesmagen sig tilpas. Selve tandpastaen skummer også rimeligt uden, at det bliver for meget eller for lidt. Zendium Frisk Mint vinder med 5 ud af 6 stjerner.

★ ★ ★ ★ ★ ✩

2. På andenpladsen i vores test af tandpasta, der lander tandpastaen fra Lavera Green Fresh med 1400 ppm flour. Denne tandpasta har en stærk smag af mynte og du får en hvid og kompakt skum, når du børster dine tænder. Denne tandpasta får også 5 ud af 6 stjerner, men da denne tandpasta er en anelse dyrere end Zendium ovenfor, så vinder Zendium og denne her lander på plads nr 2.

Annonce

Klik og find din næste bestseller her >>

FAQ – Hvor meget flour må der være i tandpasta? Og hvilken tandpasta er den bedste?

👉 Hvor meget flour må der være i en tandpasta?

EU’s maksimale grænseværdi for flour i tandpasta ligger på 1500 ppm flour. En børnetandpasta skal indeholde lidt mindre flour. Børnetandpasta ligger lidt lavere i flourindholdet på 650 ppm flour. Det skyldes, at børn kommer til at synke mere tandpasta end voksne. Flourindholdet i vores testede typer af tandpasta svinger fra 1000 ppm til lige knapt 1500 ppm flour. Teknisk ligger alle tandpasta til voksne med et flourindhold på over 1000 ppm, hvilket har en god effekt i forhold til at mindske antal huller i tænderne.

👉 Hvilken tandpasta er den bedste tandpasta?

Den bedste tandpasta opfylder en lang række krav. Der er tale om en tandpasta med den bedste smag, kvalitet, skummende egenskaber og indhold af flour. Særligt er det vigtigt, at en god tandpasta overholder EU-lovgivningen mht. indhold af flour.