Har du haft en vandskade, og har du fået skimmelsvamp i hjemmet? Klik og se, hvordan du håndtere angreb af skimmelsvamp (mug) i hjemmet >>

Fjern blodpletter, blod og menstruationsblod

Fjern blodpletter  og blod – Brug koldt vand, salt og glycerin eller 10 % oxalsyreopløsning

Selvom der er enormt mange gode råd og vejledninger til at fjerne blodpletter, blod og menstruationsblod, så kan det godt drille betinget af materialet, når du prøver at fjerne blodpletter, blod og menstruationsblod.

Vi gør opmærksom på at al håndtering af råd fra denne hjemmeside altid er på eget ansvar.

.

FARVET TØJ – Fjern blod og menstruationsblod

Friske blodpletter, blod og menstruationsblod og til dels visse indtørrede pletter på tøj kan oftest fjernes nemt med rigelige mængder af iskoldt vand. Brug aldrig varmt vand, da det medfører et uopløseligt kompleks, der ikke kan vaskes af. Brug aldrig varmt vand, da det medfører et uopløseligt kompleks, der ikke kan vaskes af. Det skyldes at hæmoglobinen, som bidrager til den røde farve i blodet, denaturere ved form høj opvarmning, og så binder farven ekstra godt til stoffet, og det kan ikke anbefales. Dernæst er det værd, at bemærke at stoffets fibre åbnes mere op, når der anvendes varmt vand og det fremmer også kontakt mellem stof og den røde farve.

Skyl eller brus blodpletterne igennem med en bruser og skrub på pletterne med en ren og blød svamp. Det er ofte en fordel at starte med at bruse og skrubbe blodpletterne godt igennem fra vrangen af tøjet og derefter bruse ydersiden igennem til sidst. Ellers prøv det gamle husråd med at øge ionstyrken med husholdningssalt i iskoldt vand. Kom en håndfuld salt i det iskolde vand og skrub på pletterne med en blød svamp eller børste og bemærk at vandet skal være iskoldt for ikke, at danne det uopløselige kompleks.

Er det stadig svært at få opløst pletterne efter et par behandlinger med ovenstående, så prøv at gnid en eller to teskefulde glycerin ind i den våde blodplet og lad det ligge i blød i flere timer og skyl pletterne og glycerin ud med koldt vand. Gentag behandlingen indtil pletterne er væk. Vask tøjet efter anbefalingerne på vaskeanvisningerne, når blodpletterne er fjernet.

Køb glycerin her

HVIDT TØJ – Fjern blod og menstruationsblod

Indtørrede pletter af blod og evt. menstruationsblod på hvidt tøj og stof samt fliser, plastik og glasfiber fjernes ved brug af en 10 % oxalsyreopløsning. Hæld 1 liter varmt vand i en spand og tilsæt 1 dl oxalsyre. Da oxalsyre bl.a. bleger cowboybukser og andet farvet tøj anbefales det at altid at tilsætte opløsningen med oxalsyre et sted, hvor det ikke betyder noget, for at sikre at materialet med pletterne kan tåle opløsningen af oxalsyre. Gentag behandlingen indtil pletterne er væk. Se videoen herunder med fjernelse og opløsning af blodpletter.

VIDEO – Sådan fjerner du pletter med blod og menstruationsblod

Michael René laver video for Politikens Tv om fjernelse af blod (1)

.

MØBLER OG GULVTÆPPER – Fjern blod og menstruationsblod

NB: Læs sikkerhedsinstruktion for oxalsyre nederst.

Indtørrede pletter af blod og eks. menstruationsblod på møbler og gulvtæpper fjernes ligeledes ved brug af en 10 % oxalsyreopløsning. Hæld 1 liter varmt vand i en spand og tilsæt 1 dl oxalsyre, hæld syre i sidst. Vær opmærksom på at oxalsyre bl.a. bleger farvede gulvtæpper og andre farvede tekstiler og derfor anbefales det at tilsætte opløsningen med oxalsyre et sted, hvor det ikke betyder noget, for at sikre at materialet med pletterne kan tåle opløsningen af oxalsyre. Dub blodpletterne på møblet eller gulvtæppet med en 10 % oxalsyreopløsning. Lad det stå og arbejde i 10 minutter. Dub blodpletterne af med koldt vand på en blød klud eller svamp. Pas på ikke at gennemvædde møblet eller gulvtæppet. Lad det tørre og dub atter oxalsyren af med lidt koldt vand på en blød svamp eller klud. Gentag behandlingen indtil pletterne er væk.

Kan møblet eller gulvtæppet ikke tåle oxalsyre og blegning, så er det meget svært at fjerne blodpletter og menstruationsblod. Der findes dog en lang række pletfjerningsmidler til gulvtæpper, som ofte også kan anvendes til møbler og enkelte af disse klare også opgaven med blodpletter rimeligt. Ellers prøv det gamle husråd med at øge ionstyrken af koldt vand med husholdningssalt. Kom en håndfuld salt i det iskolde vand bemærk at lunket vand ikke er godt nok. Vandet skal være iskoldt for ikke, at danne det uopløselige kompleks. Dub tæppet eller møblet grundigt og gentagne gange med iskoldt vand tilsat lidt salt, lad møblet tørre ca. 3 til 5 timer og gentag behandlingen med iskoldt vand. Pas på ikke at gennemvædde hele møblet. Gentag behandlingen et utal af gange og lad møblet tørre ind imellem, herved reduceres dele af blodpletterne bedst muligt.

Afslutningsvis efter ovenstående behandling med gentagende behandlinger med koldt saltvand, så prøv at fugte møblet eller tæppet med glycerin og lad det stå i blød i flere timer og hold pletterne fugtige med glycerin uden at gennemvædde møblet eller stoffet fuldstændigt men hold pletterne fugtige med glycerin. Gør dette gentagene gange og dub efter med koldt vand og lad møblet eller gulvtæppet tørre.

*  Tilsæt som hovedregel altid syre sidst.

* Brug plastik- eller gummihandsker, som naturgummi (latex)-, neopren-, nitril- eller vinylhandsker, ved kortvarig håndtering af produktet og undgå at indånde dampene fra produktet. Ved længerevarende håndtering henvises til anbefalingerne fra producenten.

.

Bøger.org-logo

 

Find din næste bestseller, klik her >>

.

FAQ: Hvordan rengøres og fjernes pletter med blod?

👉 Fjern blod fra farvet tøj og lagener | Rengøring af blod

1. Læg stoffet med blod på tøj og lagener i brusekabinen/badekaret og brus pletterne grundigt igennem med iskoldt vand.
2. Gnid dernæst én til to teskefulde glycerin ind i den våde blodplet.
3. Lad det ligge iblød i flere timer.
4. Skyl blodpletterne og glycerin ud med koldt vand.
5. Gentag behandlingen.

👉 Fjern menstruationsblod fra farvet tøj og lagener | Rengøring af blod

1. Læg stoffet med menstruationsblod i brusekabinen og brus pletterne igennem med koldt vand.
2. Tilsæt én til to teskefulde glycerin i den våde blodplet.
3. Lad det ligge iblød i flere timer.
4. Skyl blodpletterne og glycerin ud med koldt vand.
5. Gentag behandlingen.

👉 Fjern blod fra hvidt stof, tøj og lagener | Rengøring af blod

1. Start altid med at skylle det hvide stof med blod på igennem i iskoldt vand i brusekabinen.
2. Tilsæt en fortynding med oxalsyre på de våde blodpletter.
3. Lad det ligge iblød i flere timer.
4. Skyl blodpletterne og oxalsyre ud med iskoldt vand.
5. Gentag behandlingen.