Har du haft en vandskade, og har du fået skimmelsvamp i hjemmet? Klik og se, hvordan du håndtere angreb af skimmelsvamp (mug) i hjemmet >>

Fjern tyggegummi – Sådan opløses tyggegummi lettest

Fjern tyggegummi nemt og enkelt med et opløsningsmiddel som brun sæbe (alternativt brug da rensebenzin). Måske er jeres dreng eller pige kommet til at placere sit tyggegummi i et lille papir  i sin lomme og efter en tur i vaskemaskinen, så ligger selv samme tyggegummi måske smurt ind i stoffet i lommen. I denne lille korte guide herunder, der illustreres det, hvordan du nemt opløser tyggegummi fra stof, møbler og gulvtæpper.

Vi gør opmærksom på at al håndtering af råd fra denne hjemmeside altid er på eget ansvar.

.

VIDEO: Fjern hjemmelavet tyggegummi fra dit service, din gryde og dit skærebræt

Rester af hjemmelavet tyggegummi i din gryde, på din ske, og på dit skærebræt o.lign. kan fjernes og opløses nemt med en stærk brun flydende sæbe. Inden du starter behandlingen og  pletfjerningen af tyggegummi fra din gryde o.lign., hvor du har kokkereret en dejlig hjemmelavet tyggegummi, så ifør dig et par solide rengøringshandsker for at beskytte dine fingre mod den stærke brune sæbe. Se videoguiden her:

Klik og abonner på vores Youtubekanal her >>

Hæld en par skefulde brun sæbe ned i gryden med tyggegummirester. Fyld den lille gryde op med vand og sæb pletterne grundigt ind med en miljøvenlig fibersvamp. Har du anvendt en stor gryde, så anvend lidt mere brun sæbe. Lad gryden og eventuelt service med tyggegummipletter stå iblød et par timer og gerne iblød natten over.

Dagen efter bør du atter anvende dine rengøringshandsker på dine fingre for at beskytte fedtlaget på dine fingre og hænder. Skrub godt med fibersvampen på de mange tyggegummipletter. Skrub mindst 5 til 10 minutter om nødvendigt og lad gerne gryden stå længere tid iblød, hvis du ikke føler du kommer i bund med pletfjerningen. Gentag behandlingen en række gange, hvis ikke pletterne går lige så nemt af som vores testvideo nedenfor. Men det plejer heldigvis, at gå ret let, det med at opløse tyggegummirester fra gryden med brun sæbe.

Afslut pletfjerningen med at skylle sæben godt af gryden, service og skærebrættet mm. og tag handskerne af og hæng dem til tørre. Genanvend rengøringshandskerne næste gang du arbejder med basiske opløsninger, som eks. brun sæbe. Hold dog øje med om der går hul i handskerne og invester gerne i et par nye handsker, hvis der bliver behov for det. Klik og bestil brun sæbe som opløsning >>

.

Test: Opskrift på hjemmelavet tyggegummi

Klik her for at hoppe til artiklen med video og opskrift på  hjemmelavet tyggegummi >>

Fjern tyggegummi fra tøj

Rester af tyggegummi kan fjernes nemt fra tøj med enten brun sæbe eller rensebenzin. Vi anbefaleer at du anvender “brun sæbe”, da det er bedre for miljøet.

Inden du starter med at anvende brun sæbe (alternativt brug da rensebenzin), så vend stoffet udad og løft stoffet (bukser, bluser, mm.) hen i brusekabinen på badeværelset og indstil temperaturen på bruseren, så vandet ikke er varmere end, hvad stoffet maksimalt kan tåle som vasketemperatur på vaskeanvisningen, eks. 30 eller 40 grader. Spul nu for fuld kraft på tyggegummiet, så der spules så meget tyggegummi ud af stoffet som overhovedet muligt. Tag også fat med fingrene og træk så mange tråde med tyggegummi ud af stoffet, som overhovedet muligt. Vrid stoffet let og gør klar til en rensning med brun sæbe (alternativt anvendes rensebenzin).

Start med at ifør dig rengøringshandsker, da Brun sæbe er ret basisk og renebenzin er et ret vildt opløsningsmiddel, der også affedter din hud. Så brug handsker. Rensebenzin er kemisk heptan med den kemiske formel: CH3-(CH2)5-CHog det er et kraftigt upolært kemisk opløsnigsmiddel. Så start med at tage rengøringshandsker på. Åben dernæst vinduet og/eller tænd for udluftningen i rummet.

Tilsæt indledningsvis lidt brun sæbe (alternativt anvendes rensebenzin) et sted på stoffet, hvor det ikke betyder noget, såsom det nederste hjørne på trøjen eller bukserne. Vælg et hjørne af stoffet, som måske alligevel bæres under buksekanten, og derfor ikke er synligt for andre end dig selv. Du kan også dubbe lidt brun sæbe (alternativt anvendes rensebenzin) på en vatrondel og så fugte bagsiden af stoffet i fjerneste hjørne på indersiden af stoffet, som vender mod kroppen. Test om farven er stabil på tøjet og ikke tager skade af brun sæbe (alternativt anvendes rensebenzin). Kan stoffet klare denne test, så er stoffet og ikke mindst tyggegumiet klar til behandlingen, der kan opløse tyggegummi. Klik og bestil brun sæbe som opløsning her >> Alternativt klik her og bestil rensebenzin >>

.

Fjern tyggegummi ved at hælde lidt flydende brun sæbe (alternativt anvendes rensebenzin) direkete på pletten og vask og gnub med en blød børste eller en klud direkte på stoffet med tyggegummi. Vask pletten med tyggegummi af med brun sæbe (alternativt anvendes rensebenzin). Lad stoffet stå i blød og bruger du rensebenzin, så skal stoffet stå og dampe af et ventileret sted. Gentag behandlingen et par gange, hvis ikke pletterne med tyggegummi går af efter første behandling.

Skyl stoffet efter med koldt vand og brus stoffet godt igennnem. Vask stoffet efter med vand og sæbe – eventuellt bare et par dråber opvaskemiddel og skyl stoffet efter med koldt vand. Vask derefter tøjet i vaskemaskinen efter anbefalingerne på vaskeanvisningerne. Gentag behandlingen indtil pletterne er væk.  Klik og bestil brun sæbe som opløsning her >> Alternativt klik her og bestil rensebenzin >>

 • Brun sæbe er stærkt basisk og det anbefales at anvende rengøringshandsker af latex, men vinylhandsker kan også anvendes.
 • Rensebenzin er meget brandfarlig, læs altid vejledningen på emballagen inden anvendelse.
 • Bemærk at langvarig eller gentagen indånding af rensebenzin kan give skader på centralnervesystemet. Derfor anbefales udluftning når der arbejdes med rensebenzin og brug så lidt rensebenzin som muligt.
 • Der skal anvendes beskyttelseshandsker af nitrilgummi, når der arbejdes med rensebenzin.
 • Hvis der anvendes meget rensebenzin, skal det brugte rensebenzin opsamles i en lukket flaske, som opbevares mørkt og køligt samt utilgængeligt for børn. Aflever opløsningen på genbrugsstationen eller når der indsamles kemisk affald i lokalområdet. Rensebenzin tilhører kemisk affald affaldsgruppe C
 • Lad det anvendte køkkenrulle eller svamp o. lign. med rensebenzin ligge og dampe af et ventileret sted utilgængeligt for børn og pak det i en lukket pose og medbring det på genbrugsstationen. Læs i øvrigt vejledningen på emballagen og spørg i butikken.

….

Klik og køb rensebenzin her >>

Klik og køb BRUN SÆBE her >>……..

……

..

Klik og køb gummihandsker her >>

.

VIDEO: Opskrift på tyggegummi med pebermynte

Klik her og læs vores artikel og se videoen med vores opskrift på hjemmelavet tyggegummi som du kan lave derhjemme >>

.

Fjern tyggegummi fra møbler, tæpper og gulvtæpper

Rester af tyggegummi fjernes fra møbler eller gulvtæpper med brun sæbe (alternativt anvendes rensebenzin). Start med at tage rengøringshandsker på og åben dernæst vinduet og/eller tænd for udluftningen i rummet – hvis du anvender rensebenzin. Tilsæt indledningsvis brun sæbe (alternativt anvendes rensebenzin) et sted, hvor det ikke betyder noget, for at sikre at materialet med pletterne kan tåle opløsningen. Eksempelvis på Rense Benzinmøbelstoffet i det fjerneste hjørne af stofkanten under sofaen.  I det tilfælde, hvor møbelstoffet eller gulvtæppet kan tåle brun sæbe (alternativt anvendes rensebenzin), så kan behandlingen af møbelstoffet starte. Fjern tyggegummi ved at vaske pletten med tyggegummi af med lidt brun sæbe (alternativt anvendes rensebenzin) fugtet på en klud. Hvis du anvender rensebenzin, så lad stoffet dampe af et ventileret sted. Pas på ikke at gennemvædde møblet eller gulvtæppet. Dub brun sæbe (alternativt anvendes rensebenzin) af med vand og sæbe og dub efter med koldt vand. Lad møblet eller gulvtæppet tørre grundigt og dub efter igen med koldt vand. Gentag behandlingen indtil pletterne er væk.

Klik og bestil brun sæbe som opløsning her >> Alternativt klik her og bestil rensebenzin >>

 • Brun sæbe er stærkt basisk og det anbefales at anvende rengøringshandsker af latex, men viny kan også gå.
 • Rensebenzin (heptan) er meget brandfarlig, læs altid vejledningen på emballagen inden anvendelse.
 • Bemærk at langvarig eller gentagen indånding af rensebenzin kan give skader på centralnervesystemet. Derfor anbefales udluftning når der arbejdes med rensebenzin og brug så lidt rensebenzin som muligt.
 • Der skal anvendes beskyttelseshandsker af nitrilgummi, når der arbejdes med rensebenzin.
 • Hvis der anvendes meget rensebenzin, skal det brugte rensebenzin opsamles i en lukket flaske, som opbevares mørkt og køligt samt utilgængeligt for børn. Aflever opløsningen på genbrugsstationen eller når der indsamles kemisk affald i lokalområdet. Rensebenzin tilhører kemisk affald affaldsgruppe C.
 • Lad det anvendte køkkenrulle eller svamp o. lign. med rensebenzin ligge og dampe af et ventileret sted utilgængeligt for børn og pak det i en lukket pose og medbring det på genbrugsstationen. Læs i øvrigt vejledningen på emballagen og spørg i butikken.

  .

     Håndbog i praktisk hjælp E-Bog

  Rengøringsbogen
  Håndbog i praktisk hjælp

  Rengøringsbogen
  Håndbog i praktisk hjælp
  eBOG (pdf)

  Bøger.org-logoKlik og find din bestseller her >>

  .