Har du 59 sek? Se hvorfor du ALDRIG må overdosere din sæbe i din sæbeopløsning!!!!: KLIK og se med her (åbner i nyt vindue på YouTube) >>

Rengøring af mikroovn – Sådan rengører og renser du din mikrobølgeovn

Rengøring af mikroovn er meget naturligt og et væsentligt ønske for at opretholde en god fødevarehygiejne og sundhed. Derudover er det vigtigt med en ren mikroovn for vores sensoriske nydelse af vores måltider. Du får her en guide til rengøring af din mikroovn. Pletvæk.dk – Vi elsker rengøring.

Vi gør opmærksom på at al håndtering af råd fra denne hjemmeside altid er på eget ansvar.

Rengøring af mikroovn – Sådan rengører du din mikroovn bedst

Rengøring af mikroovn kræver ikke det helst store, men der er alligevel en række detaljer, der er væsentlige. Kig med herunder:

1. Start med at tømme mikrobølgeovnen for både drejeskive og foden under drejeskiven, så er rengøringen af ​​mikrobølgeovnen meget lettere.

2. Find en stor spand, og lav en god sæbeopløsning med varmt vand og et par dråber miljøvenligt rengøringsmiddel, såsom eksempelvis svanemærket opvaskemiddel.

Brug aldrig metalsvampe og skurepulvere, da de kan ridse materialet inde i mikrobølgeovnen.

3. Brug en miljøvenlig rengøringsklud. Start med at dyppe kluden i sæbevandet, og vrid den let op.

Pas på ikke at fugte dele i mikrobølgeovnen, hvor elektriske elementer kan være til stede.

4. Bemærk, at rengøring af mikroovn kræver en vis indsats for at fjerne al snavset. Skrub mikrobølgeovnen grundigt med den miljøvenlige klud vredet op i sæbevandet. Vrid kluden op gentagende gange, mens mikrobølgeovnen vaskes grundigt og forsæt arbejdet indtil al snavset er opløst og mikrobølgeovnen begynder at være ren.

5. Når mikrobølgeovnen er vasket godt, så skylles sæben godt ud af mikrobølgeovnen med koldt vand. Lav en spand koldt rent vand. Vrid kluden godt op i det kolde vand og tør al sæben af mikrobølgeovnens vægge og overflader med kluden. Forsæt arbejdet indtil al sæben er tørret ud af mikrobølgeovnen. Aftør mikrobølgeovnen gentagende gange.

6. Afslut og tør mikrobølgeovnens overflader med et rent tørt viskestykke.

7. Nu er det tid til at rengøre drejeskiven og foden, som du startede med at tage ud af mikrobølgeovnen med varmt vand og sæbe i køkkenvasken.

8. Fyld en stor balje med varmt vand og tilsæt et par dråber miljøvenligt opvaskemiddel. Vask drejeskiven og foden grundigt i sæbevand med en miljøvenlig opvaskebørste eller en miljøvenlig samp lavet af lidt hårdere miljøvenlige fibre og IKKE af plastik. Bemærk, at der både er bløde og hårde miljøvenlige opvaskebørster og svampe. Til denne opgave med rengøring af drejeskive/tallerken og foden fra mikrobølgeovnen anbefales et produkt med  lidt stivere miljøvenlige børster.

9. Gnid ekstra godt på eventuelle fastbrændte madrester inde i mikrobølgeovnen og på drejesskiven samt foden. Se eventuelt guiden nedenfor med gode råd til rengøring af fastbrændte madrester.

10. Efter vask af drejeskiven og foden fra mikrobølgeovnen, så skylles de i koldt vand og aftørres med et rent viskestykke. Nu er rengøring af mikroovn slut.

.

Klik, køb og se udvalget af rengøringsrekvisitter såsom klude, gulvklude og karklude >>

Klik, køb og se udvalget af rengøringsrekvisitter såsom klude, gulvklude og karklude >>

.

Fjern fastbrændt snavs fra mikrobølgeovnen – Rengøring af fastbrændt snavs

Hvis mikrobølgeovnen er meget beskidt med forbrændt snavs, så skal der lidt hårdere metoder til at rengøre mikrobølgeovnen. Brun SæbeEfter en hurtig rengøring af mikrobølgeovnen som anvist ovenfor, så kan vi anbefale anvendelse af en opløsning af brun sæbe og helst den koncentrerede krystalsæbe. Husk at bruge rengøringshandsker, når du bruger brun sæbe (krystalsæbe), fordi brun sæbe (krystalsæbe) er meget alkalisk og affedter huden, hvilket i værste fald kan forårsage sår på hænder og fingre, og det kan ikke anbefales. Derfor anbefaler vi brug af rengøringshandsker, når du bruger stærk brun sæbe (krystalsæbe). Klik og find brun krystalsæbe her >>

1. Rengøring af mikrooovn trin 1. Start med at påføre et tykt lag brun sæbe (krystalsæbe) på pletterne inde i mikrobølgeovnen på de forskellige overflader – inklusiv vinduet med en ren klud.

2. Sæb de fastbrændte pletter ind i den brune sæbe (krystalsæbe) og lad pletterne stå i blød i et par timer.

3. Efter iblødsætning skrubbes alle overflader i mikrobølgeovnen med en fugtig klud for at fjerne snavset. Bemærk, at der skal anvendes handsker til dette trin. For den stærke krystalsæbe fjerner og opløser fedtet på huden, og det kan ikke anbefales.

4. Efter vask af pletter i mikrobølgeovnen, så evaluer om al snavset er opløst i mikrobølgeovnen. Er der mere snavs af fastbrændt snavs inde i mikrobølgeovnen, så bør ovnen rengøres en gang til med endnu en iblødsætning og vask med brun sæbe (krystalsæbe).

5. Efter rengøring af mikrobølgeovnen, så fugtes en miljøvenlig ren klud i koldt rent vand og så tørres al sæben af overfladerne i mikrobølgeovnen. Vrid kluden op gentagende gange efter behov og aftør alle overflader med den hårdt opvredet klud for at fjerne alle sæberester.

6. Efter endt rengøring af mikrobølgeovnen og aftørring af overflader med en ren klud for at fjerne sæbe. Så aftørres alle overflader med et rent og tørt viskestykke.

7. Gentag eventuelt behandlingen indtil alle fastbrændte pletter i mikrobølgeovnen er opløst og fjernet. Nu er rengøring af mikroovn og de fastbrændte pletter slut.

* Brun sæbe er stærkt ætsende og fjerner alt fedt fra huden. Brun sæbe kan i værste fald forårsage åbne sår. Brug altid handsker, f.eks. Naturgummi (latex), neopren-, nitril- eller vinylhandsker, når du arbejder med brun sæbe (krystalsæbe).

* Brug aldrig en alkoholbaseret opløsning til at rengøre mikrobølgeovnens knapper eller drejeskiver. Dette kan i værste fald resultere i, at tallene på knapperne vaskes af. Det prøvede vi en gang på et husholdsningsapparat, og det kan ikke anbefales 🙂  

.

Rengøring af ovn, ovnvindue, komfur og kogeplader

Klik og læs vores guide her >>