Har du haft en vandskade, og har du fået skimmelsvamp i hjemmet? Klik og se, hvordan du håndtere angreb af skimmelsvamp (mug) i hjemmet >>

Rengøring og vask af sofa

Indhold

Pletter på sofa

Støvsug altid sofaen meget grundigt før en eventuel pletfjerning eller rengøring påbegyndes. Pletter på din sofa eller er en mørkfarvning af snavs fra bukser, legetøj og andet kan rengøres nemt. Som udgangspunkt har du flere muligheder, enten kan du rengøre og vaske med sulfo og varmt vand ellers kan du anvende en opløsning med salmiakspiritus.

Det er vigtigt, at du er meget påpasselig med ikke at få gennemvædet sofaen, så interiøret ruster eller danner grundlag for vækst af skimmelsvamp. Lad os komme i gang.

Klik, køb og se et kæmpe udvalg af lækre nye sofaer her >>

.

Vi gør opmærksom på at al håndtering af råd fra denne hjemmeside altid er på eget ansvar.

1. Rengøring og vask af pletter på farvede sofaer med sulfo

Bland en teskefuld sulfo til to liter lunt vand. Pisk sulfoen op så det skummer og gnid skummet ind i sofaens pletter med en blød klud. Fugt med lunt vand og gnub sæbeskummet ekstra godt ind i pletterne. Pas på ikke at gennemvædde sofaen.

Mens sæbeskummet arbejder specifikt på pletterne så gnub resten af sofaen ind i sæbeskum og fugt atter med lunt vand. Sørg for at randzonen ~ kanten af de første vaskede pletter gnubbes ekstra godt. Lad al sæbeskummet stå og arbejde ca. 20 minutter.

Lav en spand med lunt vand sammen med en frisk opvredet klud. Gnub og vask sofaen ren. Pas på ikke at gennemvædde sofaen. Lad det tørre i 3 til 5 timer og dub atter sæben af med lidt lunt vand på en blød svamp eller klud. Gentag behandlingen indtil sæben er forsvundet og pletterne er mindsket eller væk.

.

Klik og få et par gratis tilbud på en byggeopgave her >>

,

2. Rengøring og vask af pletter på sofa med salmiakspiritus

NB: Læs sikkerhedsinstruktion nederst på siden.
Bland 1 liter vand med 2 dl. salmiakspiritus (8 %). Hvis der anvendes en stærkere opløsning som 3 dobbelt salmiakspiritus skal der kun tilsættes 2/3 dl 3 dobbelt salmiakspiritus til 1 liter vand. Åben vinduet og sørg for, at der er gennemtræk i lokalet, da salmiakspiritus er et stærkt organisk opløsningsmiddel og undgå indånding af opløsningen.

Inden du anvender salmiakspiritus, skal du altid afprøve om sofaens stof kan tåle opløsningen uden, at der sker en affarvning af stoffet. Afprøv salmiakopløsningen et sted på sofaen, hvor man ikke kan se en eventuel affarvning af stoffet. Du kan eksempelvis tippe sofaen om på siden og afprøve opløsningen med salmiakspiritus på den stofkant, der sidder på undersiden af sofaen, hvor man ikke kan se en eventuel svag affarvning.

Tager stoffet ikke skade eller affarves i ovenstående test, så kan du give dig i kast med hele sofaen. Men vær meget opmærksom på resultatet af ovenstående meget vigtige test.

Skrub og vask grundigt på pletterne på sofaen med den fortyndede opløsning med salmiakspiritus. Husk også at gnubbe hele sofaens overflade ind i opløsningen med salmiakspiritus, så der ikke kommer små zoner med rene synlige markerede områder. Det er vigtigt at fordele salmiakopløsningen ligeligt og selvfølgelig gnubbe ekstra på de synlige pletter.

Skyl eller dub efter med koldt vand. Pas på ikke at gennemvædde sofaen for meget og lad det tørre 3 til 5 timer. Gentag behandlingen indtil pletterne er reduceret eller væk. Dub sofaen en ekstra gang med koldt vand og lad det atter tørre 3 til 5 timer. Gentag behandlingen indtil pletterne er væk og lad sofaen tørre helt.

NB: Salmiakspiritus er stærkt ætsende, hvilket fjerner al fedt fra huden og i værste fald kan medføre åbne sår. Læs altid vejledningen på emballagen inden anvendelse. Brug opløsningen et ventileret sted og undgå indånding af dampe og benyt gummihandsker, som naturgummi (latex)-, neopren-, nitril- eller vinylhandsker, ved håndtering af salmiakspiritus.

.

Klik her og find din Nanocover til sofaen >> 

.

3. Beskyt dine sofaer mod pletter – Brug Nanocover

Bemærk at denne video er produceret ved anvendelse af statister/modeller. Så anbefaler vi, at du altid anvender gummihandsker, når du arbejder med Nanocover. Du skal så vidt muligt arbejde med det udenfor, og har du et åndedrætsværn, så anvend dette. For du må under ingen omstændigheder få nanocover på din hud, og du må ikke indånde det.

Løft sofaen udenfor og følg vejledningen, når du anvender Nanocover. Få sikret dine sofaer mod snavs og pletter. Bemærk at Nanocover skal påføres periodisk, dvs. det sidder ikke på materialet for livstid, men det skal påføres periodisk igen og igen. Læs mere på emballagen og hos producenten. Se en kort præsentation af nanocover herunder. Klik her og find din Nanocover til sofaen >> 

.

Klik her og find din Nanocover til sofaen >> 

.

Klik, køb og se et kæmpe udvalg af lækre nye sofaer her >>