.

Sådan fjerner du pletter fra kanten i nakken på din skjorte, kjole og trøje. Klik og læs vores guide >>


Fjern græs

Fjern græs  –  Brug glycerin, eller alkohol, salmiakspiritus og lunkent vand

Pletter med græs er meget svære at fjerne helt betinget af, hvilke materialer pletterne sidder på, hvor store pletterne er og om pletterne er udtørret. Pletter med græs kan fjernes eller mindskes enten med glycerin eller en opløsning af alkohol (93% husholdningssprit), salmiakspiritus og lunkent vand.

Grass

.

Vi gør opmærksom på at al håndtering af råd fra denne hjemmeside altid er på eget ansvar..

TØJ

Pletter med græs på tøj behandles med glycerin og opvaskesæbe. Gennemvæd pletterne med glycerin og opvaskesæbe og lad det virke i et halvt til et helt døgn. Skyl glycerin og opvaskemiddel af med lunkent vand og gentag iblødsætning et par gange indtil pletterne er reduceret væsentligt og vask tøjet efter anbefalingerne på vaskeanvisningerne. Gentag evt. behandlingen endnu engang, efter vask af tøjet, indtil pletterne er fjernet eller mindsket.

……………………

.

VIDEO – Sådan fjerner du pletter med græs

MØBLER & GULVTÆPPER

NB: Læs sikkerhedsinstruktion nederst på siden.

Pletter med græs på møbler og gulvtæpper kan også fjernes eller mindskes med glycerin. Brug en klud eller fugtet køkkenrulle til at suge så meget af pletterne op uden at gnide for meget. Kom glycerin på en klud eller en blød svamp og fugt pletterne med glycerin. Lad det ligge i blød natten over og dub glycerin ud af stoffet gentagne gange med koldt vand på en klud. Pas på ikke at gennemvædde møblet eller gulvtæppet for meget. Gentag behandlingen indtil pletterne er fjernet eller mindsket.

Alternativt fjernes eller mindskes pletter med græs på møbler og gulvtæpper. Bland 3 dl lunket vand med 3 dl salmiakspiritus (8%) og tilsæt 1 dl alkohol (93% husholdningssprit). Hvis der anvendes 3 dobbelt salmiakspiritus skal der kun tilsættes 1 dl 3 dobbelt salmiakspiritus til 3 dl lunket vand og 1 dl alkohol (sprit). Tilsæt indledningsvis opløsningen med salmiakspiritus et sted, hvor det ikke betyder noget, for at sikre at materialet med pletterne kan tåle opløsningen. Gnid pletterne ind og lad det sidde og arbejde ca. 20 minutter og dub opløsningen med salmiakspiritus efter med koldt vand. Pas på ikke at gennemvædde møblet eller gulvtæppet for meget. Dub efter med vand og sæbe. Gentag behandlingen indtil pletterne er fjernet eller mindsket. Klik på videoen herunder og se vores video.

NB: Sikkerhedsinstruktion:

1.  Brug opløsningen med salmiakspiritus og alkohol et ventileret sted, og undgå indånding af dampe og benyt gummihandsker, som butylgummi eller naturgummi (latex) ved håndtering af salmiakspiritus og alkohol.

2.  Vær opmærksom på at opløsningen med salmiakspiritus og alkohol er meget brandfarligt.

3. Opbevar opløsningen med salmiakspiritus og alkohol i en tæt lukket beholder og utilgængeligt for børn og aflever rester af den brugte opløsning på genbrugsstationen eller når der indsamles kemisk affald i lokalområdet.

4Salmiak er stærkt ætsende, hvilket fjerner al fedt fra huden og i værste fald kan medføre åbne sår.

Læs altid vejledningen på emballagen inden anvendelse. 

,

10-4 logo

Klik og find værktøj, udstyr og byggevarer hos 10-4 >>

.

Klik og få et par gratis tilbud på en byggeopgave her >>

,