Har du haft en vandskade, og har du fået skimmelsvamp i hjemmet? Klik og se, hvordan du håndtere angreb af skimmelsvamp (mug) i hjemmet >>

Fjern avocado – Rengøring af pletter med avocado

Fjern avocado relativt enkelt. Pletter med avocado forekommer nemt, når man arbejer i køkkenet, samt når mann spiser. Man står eksempelvis og skærer avocado til en let frokost eller et lidt større aftensmåltid. Og pludseligt, så har man avocado på sit tøj. Så hvordan fjerner man og rengører man pletter med avocado?

Kig med her og få indblik i, hvordan du renser, rengører og fjerner pletter med avocado på tøj, møbler, gulvtæpper og tæpper.

Pletvæk.dk – Vi elsker rengøring.

Vi gør opmærksom på at al håndtering af råd fra denne hjemmeside altid er på eget ansvar.

Fjern avocado fra tøj

Avocado kan fjernes nemt fra tøj.

Start dog altid med at tage tøjet med ud i brusekabinen eller i badekarret. Kig indledningsvist på vaskeanvisningerne på tøjet. Brug aldrig varmere vand end den maksimale temperatuur, der er angivet på vaskeanvisningerne på selve tøjet. Tøj kan i værste fald krympe, hvis du anvender for varmt vand.

Brus pletterne med avocado grundigt igennem med vand på både forsiden og bagsiden af tøjet.

Bemærk at bukser, kjoler og bluser i en beige farve og lignende følsomme farver kan affarves, når man anvender visse former for opvaskemiddel på tøjet.

Inden du forbehandler pletterne med avocado med koncentreret opvaskemiddel. Så tilsæt lidt opvaskemiddel på et sted, der ikke er synligt, som eksempelvis bagsiden af en stofkant nederst på stoffet tæt på skoene (bukser/kjole) eller tæt på hofterne (bluse/skjorte). Dette er for at teste om farverne kan tåle det koncentrerede opvaskemiddel. Kan stoffet tåle opvaskemidlet uden at affarves, så kan pletfjerningen gå igang.

Efter en gennembrusning af tøjets pletter med avocado, så tilsæt et par dråber koncentreret opvaskemiddel. Skrub lidt på pletterne med en ren miljøvenlig opvaskebørste eller en miljøvenlig klud for at fordele opvaskemidlet grundigt.

Lad pletterne stå i blød i 5-6 timer.

Skyl sæben ud af tøjet med koldt vand.

Vask tøjet efter anbefalingerne på vaskeanvisningerne på selve tøjet.

Klik, køb og se udvalget af Svanemærket klude, gulvklude og karklude >>

Fjern avocado fra møbler, gulvtæpper og tæpper

Pletter med avocado fjernes nemt fra møbler, gulvtæpper og tæpper.

Kom ca. ¼ til ½ dl.  opvaskemiddel i en plastikspand og tilsæt 1 liter varmt vand og pisk sæben op med et piskeris, så det skummer meget.

Pas på ikke at fugte eller gennemvæde møblet, gulvtæppet eller tæppet for meget, da det kan skade møblet eller gulvtæppet. møblet, gulvtæppet eller tæppet kan i værste fald mugne (skimle), hvis de ikke får lov til at tørre ordentligt, og specielt, hvis der bruges for meget væske på stoffet. Så vi anbefaler at der arbejdes forsigtigt og nøjsomt med pletfjerningen.

Tag en blød miljøvenlig svamp eller klud og fordel og skrub al skummet fra sæbeopløsningen på pletterne med avokado.

Lad pletterne stå i blød i små 10 minutter.

Efter iblødsætning, så dubbes sæben forsigtigt af med små mængder koldt vand på en blød miljøvenlig svamp eller miljøvenlig klud.

Lad det tørre grundigt og dub atter sæben af med lidt koldt vand på en blød miljøvenlig svamp eller miljøvenlig klud.

Gentag behandlingen indtil pletterne med avocado er væk eller reduceret effektivt.

mold

Fjern skimmel og mug fra fliser, klinker, badeforhæng og kælder.

Klik og se den store guide >>

FAQ – Hvordan fjernes pletter med avocado?

Hvordan fjernes pletter med avocado på tøj?

Pletter med avocado kan i de fleste tilfælde fjernes og rengøres med en iblødsætning i koncentreret opvaskemiddel. Du bør dog være opmærksom på om stoffet kan tåle iblødsætning med det pågældende opvaskemiddel. Da særligt følsomme farver som beige o.lign. følsomme farver desværre nemt affarves med opvaskemiddel. Dertil bør du være opmærksom på ikke at anvende for varmt vand.

Hvilken temperatur bør du vaske tøj ved for at undgå at tøjet krymper?

For at undgå at dit tøj krymper, når du fjerner pletter med avocado bør du altid starte at læse vaskeanvisningerne på dit tøj. Når temperaturen er identitificeret, så kan fjernelse af pletter med avocado påbegyndes. Kig derfor altid på de symboler, der er angivet på dit tøj. Symbolerne angiver altid den maksimale vasketemperatur som dit tøj kan tåle.

Hvordan rengøres pletter med avocado på møbler?

Pletter med avocado kan i mange tilfælde fjernes på møbler ved forsigtigt at iblødsætte pletterne med opvaskemiddel. Du bør dog altid teste stoffet på møblet om det kan tåle opvaskemiddel. Start altid med at hæle lidt opvaskemiddel på et område, der ikke kan ses, som en stofkant under møblet – inden fjernelse og rengøring af pletter med avocado påbegyndes.