Har du haft en vandskade, og har du fået skimmelsvamp i hjemmet? Klik og se, hvordan du håndtere angreb af skimmelsvamp (mug) i hjemmet >>

Fjern chokolade

Chokolade – Brug opvaskemiddel eller petroleum

Chokoladepletter fra alle typer af chokolade består udover kakao primært af fedt og er forholdsvis nemme at fjerne fra de fleste produkter og materialer. Du får her en lille guide til at fjerne chokolade fra hhv. tøj, møbler, gulvtæpper og tæpper.

Chocolate

.

Vi gør opmærksom på at al håndtering af råd fra denne hjemmeside altid er på eget ansvar.

.

TØJ – Fjern chokolade fra tøj

Rengøringsekspert Michael René giver gode råd til, hvordan du fjerner pletter med chokolade nemt fra dit tøj. Inden du starter med at fjerne chokolade, så er det en god idé at sætte pletterne iblød. Man kan jo lige så godt udyttte styrken fra sæben inden man starter det helt store pletfjerningsforsøg.

Sæt pletterne i blød i koncentreret opvaskemiddel og fordel opvaskemidlet med en blød svamp fugtet i lunkent vand og lad tøjet ligge i 5-6 timer. Du kan med fordel sørge for at holde pletten med chokolade fugtet hele tiden, så den ikke tørre ud. Fugt eventuelt periodisk med lidt lunt vand, så pletterne med chokolade ikke tørre ud for derved kan sæben bedre arbejde. Skyl sæben af i koldt vand og vask tøjet efter anbefalingerne på vaskeanvisningerne.

Bemærk at en sjælden gang kan indfarvningen af dit stof være skrøbelig, så bemærk, at du bør iblødsætte på en lille stofkant på bagsiden af tøjet indledningsvis for at tjekke at farven kan tåle vaskemidlet. Jeg har i det sidste årti kun oplevet det 1 gang, hvor stoffets indfarvning (beige farve) tog skade, men det virker oftest helt uden problemer at iblødsætte med opvaskemiddel, og så er det chokolade væk.

.

MØBLER, GULVTÆPPER og TÆPPER – Fjern chokolade fra møbler, gulvtæpper og tæpper

NB: Læs sikkerhedsinstruktion nederst.

Rengøringsekspert Michael René giver gode råd til, hvordan du fjerner og mindsker pletter med chokolade fra dine møbler, gulvtæpper og tæpper. Pletter med chokolade fjernes forholdsvist nemt fra møbler, gulvtæpper og tæpper med petroleum. Inden du starter behandlingen af pletterne, så åben vinduet og/eller sørg for god og grundig udluftning.

Dub forsigtigt pletten med chokolade i petroleum med et gammel karklud. Lad pletten med chokolade stå lidt iblød i petroleum et stykke tid, men sørg for god udluftning.

Vask stoffet med chokoladepletterne efter med opvaskemiddel opløst i lunt vand. Dette gøres ved at vride karkluden hårdt op i lunt vand og opvaskemiddel, dup og tør ovenpå pletterne med chokolade. Pas på ikke at gennemvædde møblet og gulvtæppet, det kan det nemlig ikke tåle. Gentag denne behandling et par gange.

Skyl og vask også karkluden med petroleum igennem med lunkent vand og sæbe ude i køkkenvasken for at rense petroleum af kluden.

Gentag eventuelt behandlingen indtil pletterne er væk. Følg i øvrigt altid vejledningen på emballagen, spørg hos forhandleren eller producenten.

* Petroleum er både brandfarlig og farlig ved hudkontakt. Luft ud og sørg for at ventiler, når der arbejdes med petroleum. Brug derfor altid handsker af nitrilgummi ved anvendelse af petroleum. Læs mere i Håndbog i praktisk hjælp >>

Læs altid vejledningen på emballagen inden anvendelse af petroleum.

,

10-4 logo

Klik og find værktøj, udstyr og byggevarer hos 10-4 >>

.

Tak fordi du læste vores guide om at fjerne pletter med chokolade – Pletvæk.dk – vi elsker rengøring og pletfjerning.