Rengøring af ovn, komfur, kogeplader og ovnvindue

Ovnen, komfuret, ovnviduet og kogepladerne bliver let svinet til, når der laves lækker mad og disse emner bliver let svinet til ved højtider, hvor der ofte arbejdes med voluminer i køkkenet. Der findes et væld af metoder og midler til at rengøre ovnen og nogle er mere effektive og nemme end andre. Her får du vores favoritmetoder til rengøring af ovnen, komfuret, ovnvinduet og kogepladerne, som alle er enkle og ikke så tidskrævende.

Ovne

Klik og se et stort udvalg af ovne her >>

Vi gør opmærksom på at al håndtering af råd fra denne hjemmeside altid er på eget ansvar.

.

Rengøring af kogeplader

Lav en sæbeopløsning med varmt vand og opvaskemiddel. Brug en klud eller plastikbørste og vask kogeplader, ovn og mikroovn i den varme sæbeopløsning. Benyt aldrig metalsvampe, skurepulver o. lign. produkter, da de kan ridse. Skyl efter med koldt vand.

Er kogepladerne meget snavset, så lav en opløsning med brun sæbe. Benyt handsker når du arbejder med brun sæbe. Påfør et tykt lag brun sæbe på pletterne på kogepladerne med en klud eller engangssvamp. Skrub indtil pletterne er opløst og skyl efter med koldt vand. Er der tale om en ældre og fastbrændte pletter, indsmør da komfuret i sæbeopløsningen og pak ovnlågen og andre snavsede afkølede elementer ind i et vådt gammelt viskestykke, som kan tåle at blive beskidt. På den måde hindres at sæben tørrer ud og ubehagelige dampe undgås fra den brune sæbe. Lad det stå tildækket og fugtigt natten over. Vask det eller de beskidte viskestykkker i en kogevask i vaskemaskinen efter vaskeanvisningerne på viskestykket. Efter iblødsætning, så vaskes kogepladerne grundigt af med en fibersvamp. Afslut rengøringen med at skylle al sæben af med koldt vand. Gentag behandlingen indtil alle pletterne og snavset i ovnen, på ovnplader, ovnriste og på ovnvinduet er væk.

  • Brun sæbe er stærkt ætsende, hvilket fjerner al fedt fra huden og kan i værste fald medføre åbne sår. Brug altid handsker, som naturgummi (latex)-, neopren-, nitril- eller vinylhandsker, ved håndtering af brun sæbe.
  • Benyt aldrig en alkoholbaseret opløsning til at rengøre knapperne til kogeplader, ovn eller mikroovn, da det i værste fald resulterer i at tallene på knapperne vaskes af.

.

Pletmanden - leverpostejSe også vores web Tv her >>

.

Rengøring af ovn, komfur og ovnvindue

Er din ovn eller mikroovn meget snavset og har brug for en ordentlig omgang rengøring, benyt da en opløsning af brun sæbe eventuel en koncentreret krystalsæbe. Bemærk at hvis du har en katalyseovn eller en pyrolyseovn, så følg vejledningen fra producenten af ovnen. Nedenstående guide er til en traditionel ovn og mikroovn.

Anvend handsker, når du arbejder med brun sæbe eller krystalsæbe. Påfør et tykt lag brun sæbe eller den effektive og stærke krystalsæbe på pletterne med en klud eller engangssvamp. Skrub med varmt vand indtil pletterne er opløst og skyl efter med koldt vand. Er der tale om en ældre og fastbrændte pletter, indsmør da komfuret i sæbeopløsningen eller krystalsæben og pak ovnlågen og andre snavsede elementer godt ind i et vådt gammelt viskestykke, som kan tåle at blive beskidt. På den måde hindres at sæben tørrer ud og ubehagelige dampe undgås fra den brune sæbe. Lad det stå tildækket og fugtigt natten over. Vask det eller de beskidte viskestykkker i en kogevask i vaskemaskinen efter vaskeanvisningerne på viskestykket. Efter iblødsætning, så vaskes komfuret, ovnplader, ovnriste og ovnvindue rent med en fibersvamp. Afslut rengøringen ved at skylle al sæben grundigt af med koldt vand. Er pletterne ikke forsvundet helt, så gentag behandlingen og sæt ovnen i blød 5 til 6 timer og vask og skyl pletterne væk.  Klik og køb krystalsæbe her >>

  • Brun sæbe er stærkt ætsende, hvilket fjerner al fedt fra huden og kan i værste fald medføre åbne sår. Brug altid handsker, som naturgummi (latex)-, neopren-, nitril- eller vinylhandsker, ved håndtering af brun sæbe.
  • Benyt aldrig en alkoholbaseret opløsning til at rengøre knapperne til kogeplader, ovn eller mikroovn, da det i værste fald resulterer i at tallene på knapperne vaskes af.

Video: Rengøring af ovn, komfur og ovnvindue

Herunder kan du se og få alle de gode fif til at rengøre din ovn, ovnriste, ovnplader og ovnvindue. Husk også at abonnere på vores rengøringskanal på youtube og få alle de gode tips fremover.

Klik og abonner på vores Youtubekanal her >>

.

Læs vores gode hygiejneråd og rengøringsråd samt behandling af pletter i vores rengøringsbog: Håndbog i praktisk hjælp >>

   Håndbog i praktisk hjælp E-Bog

Rengøringsbogen
Håndbog i praktisk hjælp

Rengøringsbogen
Håndbog i praktisk hjælp
eBOG (pdf)

..

Ovne2

Klik og læs mere om ovne her >>