Det sunde, rene hjem af Michael René

Ønsker du at forfine dine rengøringsmetoder i den miljørigtige retning? Klik og læs mere om bogen her >>

Så er dette klart bogen til dig eller én du kender, der trænger til en opgradering.

Klik og se videotraileren her på Youtube (åbner i nyt vindue) >>

Det sunde, rene hjem af Michael René

Rengøring af ovn, komfur, kogeplader og ovnvindue

Ovnen, komfuret, ovnviduet og kogepladerne bliver let svinet til, når der laves lækker mad og disse emner bliver let svinet til ved højtider, hvor der ofte arbejdes med voluminer i køkkenet. Der findes et væld af metoder og midler til at rengøre ovnen og nogle er mere effektive og nemme end andre. Her får du vores favoritmetoder til rengøring af ovnen, komfuret, ovnvinduet og kogepladerne, som alle er enkle og ikke så tidskrævende.

 

Ovne

Klik og se et stort udvalg af ovne her >>

 

Vi gør opmærksom på at al håndtering af råd fra denne hjemmeside altid er på eget ansvar.

.

Rengøring af kogeplader

Lav en sæbeopløsning med varmt vand og opvaskemiddel. Brug en klud eller plastikbørste og vask kogeplader, ovn og mikroovn i den varme sæbeopløsning. Benyt aldrig metalsvampe, skurepulver o. lign. produkter, da de kan ridse. Skyl efter med koldt vand.

Er kogepladerne meget snavset, så lav en opløsning med brun sæbe. Benyt handsker når du arbejder med brun sæbe. Påfør et tykt lag brun sæbe på pletterne på kogepladerne med en klud eller engangssvamp. Skrub indtil pletterne er opløst og skyl efter med koldt vand. Er der tale om en ældre og fastbrændte pletter, indsmør da komfuret i sæbeopløsningen og pak ovnlågen og andre snavsede afkølede elementer ind i et vådt gammelt viskestykke, som kan tåle at blive beskidt. På den måde hindres at sæben tørrer ud og ubehagelige dampe undgås fra den brune sæbe. Lad det stå tildækket og fugtigt natten over. Vask det eller de beskidte viskestykkker i en kogevask i vaskemaskinen efter vaskeanvisningerne på viskestykket. Efter iblødsætning, så vaskes kogepladerne grundigt af med en fibersvamp. Afslut rengøringen med at skylle al sæben af med koldt vand. Gentag behandlingen indtil alle pletterne og snavset i ovnen, på ovnplader, ovnriste og på ovnvinduet er væk.

  • Brun sæbe er stærkt ætsende, hvilket fjerner al fedt fra huden og kan i værste fald medføre åbne sår. Brug altid handsker, som naturgummi (latex)-, neopren-, nitril- eller vinylhandsker, ved håndtering af brun sæbe.
  • Benyt aldrig en alkoholbaseret opløsning til at rengøre knapperne til kogeplader, ovn eller mikroovn, da det i værste fald resulterer i at tallene på knapperne vaskes af.

.

Pletmanden - leverpostejSe også vores web Tv her >>

.

Rengøring af ovn, komfur og ovnvindue

Rengøring af ovn. Er din ovn eller mikroovn meget snavset og har brug for en ordentlig omgang rengøring, benyt da en opløsning af brun sæbe eventuel en koncentreret krystalsæbe. Bemærk at hvis du har en katalyseovn eller en pyrolyseovn, så følg vejledningen fra producenten af ovnen. Nedenstående guide er til en traditionel ovn og mikroovn.

Anvend handsker, når du arbejder med brun sæbe eller krystalsæbe. Påfør et tykt lag brun sæbe eller den effektive og stærke krystalsæbe på pletterne med en klud eller engangssvamp. Skrub med varmt vand indtil pletterne er opløst og skyl efter med koldt vand. Er der tale om en ældre og fastbrændte pletter, indsmør da komfuret i sæbeopløsningen eller krystalsæben og pak ovnlågen og andre snavsede elementer godt ind i et vådt gammelt viskestykke, som kan tåle at blive beskidt. På den måde hindres at sæben tørrer ud og ubehagelige dampe undgås fra den brune sæbe. Lad det stå tildækket og fugtigt natten over. Vask det eller de beskidte viskestykkker i en kogevask i vaskemaskinen efter vaskeanvisningerne på viskestykket. Efter iblødsætning, så vaskes komfuret, ovnplader, ovnriste og ovnvindue rent med en fibersvamp. Afslut rengøringen ved at skylle al sæben grundigt af med koldt vand. Er pletterne ikke forsvundet helt, så gentag behandlingen og sæt ovnen i blød 5 til 6 timer og vask og skyl pletterne væk.  Klik og køb krystalsæbe her >>

  • Brun sæbe er stærkt ætsende, hvilket fjerner al fedt fra huden og kan i værste fald medføre åbne sår. Brug altid handsker, som naturgummi (latex)-, neopren-, nitril- eller vinylhandsker, ved håndtering af brun sæbe.
  • Benyt aldrig en alkoholbaseret opløsning til at rengøre knapperne til kogeplader, ovn eller mikroovn, da det i værste fald resulterer i at tallene på knapperne vaskes af.

Video: Rengøring af ovn, komfur og ovnvindue

Herunder kan du se og få alle de gode fif til at rengøre din ovn, ovnriste, ovnplader i video 1 og nedenunder video 2, der kan du se videoen med rengøring af ovnvindue. Husk også at abonnere på vores rengøringskanal på youtube og få alle de gode tips fremover.

Klik og abonner på vores Youtubekanal her >>

.

Rengøring af ovnfaste fade

Se den store guide om rengøring af ovnfaste fade, klik og læs mere her >>

.

.

.

Ovne2

Klik og læs mere om ovne her >>

FAQ: Rengøring af ovn og ovnvindue

👉 Hvordan rengøres en ovn og komfur?

Rengøring af ovn kan klares ved at vaske ovnen i brun sæbe. Husk rengøringshandsker, når du anvender brun sæbe. Fortynd den brune sæbe i henhold til fortyndingsanvisningen på produktet og skrub grundigt. Sæt evt. også ovnen i blød i den brune sæbe og skyl efter med vand.

👉 Hvordan rengøres et ovnvindue?

Rengøring af ovnvindue klares nemt. Fortynd den brune sæbe i henhold til fortyndingsanvisningen på produktet og skrub ovnvinduet grundigt. Husk rengøringshandsker, når du anvender brun sæbe. Sæt evt. ovnvinduet i blød i den brune sæbe og skyl efter med vand. Afslut med at poler vinduet op med et rent viskestykke.