Har du 59 sek? Se hvorfor du ALDRIG må overdosere din sæbe i din sæbeopløsning!!!!: KLIK og se med her (åbner i nyt vindue på YouTube) >>

Rengøring af ovn, komfur, kogeplader og ovnvindue

Ovnen, komfuret, ovnviduet og kogepladerne, herunder glaskeramiske kogeplader og massekogeplader m.fl. bliver let svinet til, når der laves lækker mad og disse emner bliver let svinet til ved højtider, hvor der ofte arbejdes med voluminer i køkkenet. Der findes et væld af metoder og midler til at rengøre ovnen og nogle er mere effektive og nemme end andre. Her får du vores favoritmetoder til rengøring af ovnen, komfuret, ovnvinduet og alle kogepladerne, som alle er enkle og ikke så tidskrævende.

Vi starter på toppen af komfuret med rengøring af kogepladerne, og dernæst følger rengøring af ovn og ovnvinduet. Kig med herunder…

 

Ovne

Klik og se et stort udvalg af ovne her >>

 

Vi gør opmærksom på at al håndtering af råd fra denne hjemmeside altid er på eget ansvar.

.

Rengøring af kogeplader – Massekogeplader

Har du en kogeø eller blot et par kogeplader af typen “Massekogeplader”, så kan du sagtens rengøre dem og få dem som nye igen. Er du i tvivl om, hvordan en massekogeplade ser ud så se illustrationen til højre. Mangler du en lille mobil kogeplade, som de der er anvist her til højre, så klik, køb og læs mere her >>

Lav en sæbeopløsning med varmt vand og opvaskemiddel. Brug en klud eller plastikbørste og vask kogeplader, ovn og mikroovn i den varme sæbeopløsning. Benyt aldrig metalsvampe, skurepulver o. lign. produkter, da de kan ridse. Skyl efter med koldt vand.

Er kogepladerne meget snavset, så lav en opløsning med brun sæbe. Benyt handsker når du arbejder med brun sæbe. Påfør et tykt lag brun sæbe på pletterne på kogepladerne med en klud eller engangssvamp. Skrub indtil pletterne er opløst og skyl efter med koldt vand. Er der tale om en ældre og fastbrændte pletter, indsmør da komfuret i sæbeopløsningen og pak ovnlågen og andre snavsede afkølede elementer ind i et vådt gammelt viskestykke, som kan tåle at blive beskidt. På den måde hindres at sæben tørrer ud og ubehagelige dampe undgås fra den brune sæbe. Lad det stå tildækket og fugtigt natten over. Vask det eller de beskidte viskestykkker i en kogevask i vaskemaskinen efter vaskeanvisningerne på viskestykket. Efter iblødsætning, så vaskes kogepladerne grundigt af med en fibersvamp. Afslut rengøringen med at skylle al sæben af med koldt vand. Gentag behandlingen indtil alle pletterne og snavset i ovnen, på ovnplader, ovnriste og på ovnvinduet er væk.

  • Brun sæbe er stærkt ætsende, hvilket fjerner al fedt fra huden og kan i værste fald medføre åbne sår. Brug altid handsker, som naturgummi (latex)-, neopren-, nitril- eller vinylhandsker, ved håndtering af brun sæbe.
  • Benyt aldrig en alkoholbaseret opløsning til at rengøre knapperne til kogeplader, ovn eller mikroovn, da det i værste fald resulterer i at tallene på knapperne vaskes af.

Klik, køb og læs mere om denne massekogeplade >>

 

 

.

VIDEO: Rengøring af kogeplader – Glaskeramiske kogeplader

Sådan rengøre du dine glaskeramiske kogeplader, klik og se vores guide lige her:

 

 

Du kan også nærlæse guiden nedenfor i ren tekst.

.

 

Klik og abonner på vores Youtubekanal her >>

.

Rengøring af kogeplader – Glaskeramiske kogeplader

Har du ikke massekogeplader, men glaskeramiske kogeplader? Altså kogeplader lavet af hørdet glas, så kan du også rengøre dem. Er du i tvivl om, hvilke kogeplader du har derhjemme, så har vi anvist de glaskeramiske kogeplader her til højre. Klik, køb og læs mere om glaskeramiske kogeplader her >>

Fjern snavs fra glaskeramiske kogeplader – sådan gør du dem rent

Tag rengøringshandsker på og lav en sæbeopløsning med 1 liter varmt vand og tilsæt ½ hættefuld flydende brun sæbe. Bland sæben rundt med fingrene beskyttet med rengøringshandskerne. Brug en klud, en blød fibersvamp eller en blød plastikbørste og vask kogepladerne med den gode sæbeopløsning. Benyt aldrig metalsvampe, skurepulver o. lign. produkter, da de kan ridse. Skyl sæben efter med koldt vand. Klik og køb flydende brun sæbe her >>

Fjern kalk fra glaskeramiske kogeplader – Sådan opløses kalk fra de glaskeramiske kogeplader

Er kogepladerne stadig meget snavset, så gentag behandlingen med afvaskning med flydende brun sæbe, men husk stadig at anvende rengørignshandsker for at beskytte dine fingre, hænder og underarme. Afslut med af skylle den brune sæbe af med rent koldt vand og polér det flotte klare glas pænt op, så det skinner med et tørt og rent viskstykke.

Er der tegn på kalkrester på de glaskeramiske kogeplader, så fortvivl ikke. Behold rengøringshandskerne på og lav en opløsning med 1,25 dl. iskoldt og rent vand tilsæt “syre sidst”, som i dette tilfælde kan være 1,25 dl. eddikesyre enten den klare husholdningseddike eller en 20% eddikesyre. Afmål forsigtigt og pas på ikke at få det i øjnene. 

Afvask de glaskeramiske kogeplader i den syrlige opløsning med en blød klud. Husk stadig at arbejde med rengørignshandsker for at beskytte dine fingre og hænder. Lad gerne syren stå lidt iblød ovenpå kogepladerne. Afslut med at aftørre al syren grundigt med en ren klud vredet op i rent koldt vand. Afslut denne behandling med at polere de glaskeramiske kogeplader op med et rent og tørt viskestykke. 

 

  • Flydende brun sæbe er stærkt ætsende, hvilket fjerner al fedt fra huden og kan i værste fald medføre åbne sår. Brug altid handsker, som naturgummi (latex)-, neopren-, nitril- eller vinylhandsker, ved håndtering af brun sæbe.
  • Benyt aldrig en alkoholbaseret opløsning til at rengøre knapperne til kogeplader, ovn eller mikroovn, da det i værste fald resulterer i at tallene på knapperne vaskes af.
  • Tilsæt som hovedregel altid Syre Sidst og beskyt dine fingre og hænder med rengøringshandsker og pas på øjnene, når du anvender syre.

..

Klik og abonner på vores Youtubekanal her >>

 

 

Klik og abonner på vores Youtubekanal her >>

.

VIDEO: Rengøring af ovn, komfur og ovnvindue

Herunder kan du se og få alle de gode fif til at rengøre din ovn, ovnriste, ovnplader i video 1 som er den grundige hovedrengøring og nedenunder video 2, der kan du se videoen med rengøring af ovnvinduet og til sidst video 3 der er en kort udgave af, hvordan du rengører din ovn hurtigt (ikke hovedrengøring). Husk også at abonnere på vores rengøringskanal på youtube og få alle de gode tips fremover.

VIDEO 1: Grundig hovedrengøring af ovn:

VIDEO 2: Kort intro til rengøring af ovnvinduet:

VIDEO 3: Kortere version til rengøring af ovn:

 

Klik og abonner på vores Youtubekanal her >>

Klik og abonner på vores Youtubekanal her >>

.

Rengøring af ovn, komfur og ovnvindue

Rengøring af ovn. Er din ovn eller mikroovn meget snavset og har brug for en ordentlig omgang rengøring, benyt da en opløsning af brun sæbe eventuel en koncentreret krystalsæbe. Bemærk at hvis du har en katalyseovn eller en pyrolyseovn, så følg vejledningen fra producenten af ovnen. Nedenstående guide er til en traditionel ovn og mikroovn.

Anvend handsker, når du arbejder med brun sæbe eller krystalsæbe. Påfør et tykt lag brun sæbe eller den effektive og stærke krystalsæbe på pletterne med en klud eller engangssvamp. Skrub med varmt vand indtil pletterne er opløst og skyl efter med koldt vand. Er der tale om en ældre og fastbrændte pletter, indsmør da komfuret i sæbeopløsningen eller krystalsæben og pak ovnlågen og andre snavsede elementer godt ind i et vådt gammelt viskestykke, som kan tåle at blive beskidt. På den måde hindres at sæben tørrer ud og ubehagelige dampe undgås fra den brune sæbe. Lad det stå tildækket og fugtigt natten over. Vask det eller de beskidte viskestykkker i en kogevask i vaskemaskinen efter vaskeanvisningerne på viskestykket. Efter iblødsætning, så vaskes komfuret, ovnplader, ovnriste og ovnvindue rent med en fibersvamp. Afslut rengøringen ved at skylle al sæben grundigt af med koldt vand. Er pletterne ikke forsvundet helt, så gentag behandlingen og sæt ovnen i blød 5 til 6 timer og vask og skyl pletterne væk.  Klik og køb krystalsæbe her >>

  • Brun sæbe er stærkt ætsende, hvilket fjerner al fedt fra huden og kan i værste fald medføre åbne sår. Brug altid handsker, som naturgummi (latex)-, neopren-, nitril- eller vinylhandsker, ved håndtering af brun sæbe.
  • Benyt aldrig en alkoholbaseret opløsning til at rengøre knapperne til kogeplader, ovn eller mikroovn, da det i værste fald resulterer i at tallene på knapperne vaskes af.

.

Rengøring af ovnfaste fade

Se den store guide om rengøring af ovnfaste fade, klik og læs mere her >>

.

.

.

Ovne2

Klik og læs mere om ovne her >>

FAQ: Rengøring af ovn og ovnvindue

👉 Hvordan rengøres en ovn og komfur?

Rengøring af ovn kan klares ved at vaske ovnen i brun sæbe. Husk rengøringshandsker, når du anvender brun sæbe. Fortynd den brune sæbe i henhold til fortyndingsanvisningen på produktet og skrub grundigt. Sæt evt. også ovnen i blød i den brune sæbe og skyl efter med vand.

👉 Hvordan rengøres et ovnvindue?

Rengøring af ovnvindue klares nemt. Fortynd den brune sæbe i henhold til fortyndingsanvisningen på produktet og skrub ovnvinduet grundigt. Husk rengøringshandsker, når du anvender brun sæbe. Sæt evt. ovnvinduet i blød i den brune sæbe og skyl efter med vand. Afslut med at poler vinduet op med et rent viskestykke.