Har du haft en vandskade, og har du fået skimmelsvamp i hjemmet? Klik og se, hvordan du håndtere angreb af skimmelsvamp (mug) i hjemmet >>

Rengøring af bil | Rengøringsekspert Michael René giver dig gode råd til rengøring af din bil

Rengøring af bil – Rengøringsekspert Michael René giver dig gode råd til rengøring af din bil. Se vores guide og tjekliste herunder, der gennemgår rengøring af din bil. Det er ikke raketvidenskab, men der er alligevel et par gode fif at hente til at få rengjort din bil.

Rengøring af bil

Vi gør opmærksom på at al håndtering af råd fra denne hjemmeside altid er på eget ansvar.

Rengøring af din bil indeni

Rengøring af bil er ikke kun udseendet på køleren og udenfor bilen, der er vigtigt. Udseendet indeni, mens du kører hundredevis af kilometer, er også afgørende for dit indeklima og dit velbefindende i bilen. Din bil skulle jo nødig blive en skimmel- eller bakteriebombe.

Rengøring af bil – tjekliste

Her er en tjekliste til rengøring af bil, så du kan få det hele med, når du rengøre din bil indeni.

1. Tøm skraldespande og fjern affald fra bilens interiør

Start altid med at tømme hele bilen for eventuelt affald. Kig alt igennem både bagagerum og handskerum og få smidt al affald ud, lige fra efterladte tomme kaffe- eller tekopper, kartoner med juice, til tomme slikposer fra turen med ungerne samt alt det andet affald, der måtte have gemt sig rundt omkring i bilen.

2. Tøm bilen for eventuelt inventar

Efter du har fjernet affald fra din bil, så tøm bilen og fjern al inventar, som manualer, hæfter, papir, vinduesskrabere, reservedæk, o.lign. fra bagagerum, handskerum og alle de andre steder, hvor du kan have inventar liggende.

3. Støvsug din bil

Når vi snakker om rengøring af bil, så er en støvsugning et “must”. Påmonter et blødt mundstykke med filt og støvsug din bil grundigt både de tomme rum som handskerum, bagagerum, men også sæder, gulv og langs kanterne på instrumentbræt, rummene i dørene o.lign.

4. Vask dine gulvmåtter

Når i snakker om rengøring af bil, så er dine gulvmåtter et godt sted at tage fat. Dine gulvmåtter af gummi i bilen kan vaskes med en ordinær sæbeopløsning, som enten en spand varmt vand tilsat opvaskemiddel eller en spand varmt vand tilsat en hættefuld universalrengøringsmiddel. Skrub på måtterne med en stor svamp med sæbevand, så al snavset kommer af. Afslut med at skylle dine gulvmåtter efter med koldt vand og lad dem tørre godt.

5. Vask instrumentbræt

Vask dit instrumentbræt af med en fugtig klud med varmt vand og sæbe. Du kan lave en sæbeopløsning baseret på opvaskemiddel eller på universalrengøringsmiddel. Vask instrumentbræt og alle overflader af med en hårdt opvredet klud, vredet op i sæbevand og tør overfladerne efter for at fjerne alle sæberester med en fugtig klud vredet op i koldt vand.

NB: Vær opmærksom på at vride kluden stramt op, hvis der er elektroniske enheder i instrumentbrættet, så du ikke får aflejret væske i dine elektroniske enheder. “Det kan ikke anbefales. Så vær meget forsigtig, hvis du vælger at aftørre dine overflader med elektroniske enheder.

,

10-4 logo

 

Klik og find værktøj, udstyr og byggevarer hos 10-4 >>

.

.

God hygiejne i din bil

Der er en lang række oplagte ting du ikke må i din bil. Du må selvfølgelig ikke kører for stærkt, snakke i mobil under kørslen eller kører i spirituspåvirket tilstand med for høje promiller i blodet. Men kan det påvirke dit helbred, at du kører i en let svinet og rodet bil? Her er fem ting du ikke må i bilen.

Hygiejneekspert Michael René giver gode råd om 5 ting du ikke må i bilen

Du må selvfølgelig ikke kører for stærkt, snakke i mobil under kørslen eller kører i spirituspåvirket tilstand med for høje promiller i blodet. Men kan det påvirke dit helbred, at du kører i en let svinet og rodet bil? Her er fem ting du ikke må i bilen.

  1. Du må ikke nyse i hænderne.
  2. Du må ikke opmagasinerer efterladenskaber i bilen.
  3. Du må ikke springe støvsugeren over.
  4. Du må ikke lade den varme våde rengøringsklud med sæbe blive ude i kulden.
  5. Du må ikke overfylde dine skraldespande.
  6. Du må ikke glemme af rengøre dine affaldsbeholdere.

Add. 1. Nys ikke i hænderne. Et bedre alternativ til at nyse i hænderne er at nyse i ærmet eller i en serviet eller håndklædepapir. Hvis du nyser i hænderne vil partikler med bakterier eller norovirus meget let kunne overføres til andre, der anvender bilen og sidder, der hvor du sad da du nøs.

Add. 2. Hvor der er føde vil der altid kunne etableres et mikrobielt miljø, der i værste fald hypotetisk medfører et uønsket patogent mikrobielt indtag.

Eksempel: Et hypotetisk eksempel kan være, at du lægger dit halve brød i en pose i handskerummet. Du hopper ud af bilen, og får afmonteret dine børn fra diverse barnesæder og tømmer bagagerummet og går indenfor. På nuværende tidspunkt har du glemt brødet i bilen. Vandindholdet i brød er fint for vækst af skimmelsvampe, og de formerer sig hurtigt, og når du finder posen i handskerummet en uges tid eller to efter er der risiko for, at du får spredt svampesporer rundt i kabinen, når du starter luftcirkulationen i bilen.

Add. 3. Når bilen vaskes er det nemt lige at støvsuge alt det jord og eventuelle fækale rester ud ad bilen med det samme. Så undgår du at få efterladenskaber fra hunde, ræve, fugle og andre dyr blæst rundt i kabinen med risiko for indånding, når du starter luftcirkulationen i bilen.

Add. 4. Lad ikke den varme fugtige rengøringsklud med sæbe blive ude i kulden. Rengøring af bil er væsentligt uanset, hvor ofte bilen anvendes, og hvor mange gæster der transporteres, er det altid en god idé at vaske og tørre instrumentbræt, håndtag, rat, seletøj, greb o. lign. over med en fugtig varmt opvredet klud i sulfo, når muligheden byder sig eller så snart der er tegn på fedtfingre og andre efterladenskaber. På den måde minimerer du let risikoen for en overførsel af uønskede mikroorganismer til dine hænder og videre til din mad.

Add. 5. Dine affaldsbeholdere i bilen har ikke meget plads og de fyldes let og din overfyldte skraldespand kan let give anledning til, at der spredes snavs, madrester o. lign. På gulvet i bilen eller i de små rum rundt omkring i dørene og mellem sæderne. I disse tilfælde kan der i værste fald opstå en mulighed for vækst af mikroorganismer og i værste fald de uønskede af slagsen. Sørg altid for at tømme dine affaldsbeholdere og gerne en ekstra pose til affald i bilen, hvis nu din affaldspose skulle blive fyldt. Hold din bil lige så rent som dit hjem.

Add. 6. Rengøring af bil kan også indbefatte rengøring af dine affaldsbeholdere. Vask dine tømte affaldsbeholdere af i varmt sæbevand. Lav en opløsning baseret på enten opvaskemiddel eller universalrengøringsmiddel. Skyl affaldsbeholderen af i koldt vand og lad affaldsbeholderne tørre.

,

10-4 logo

Klik og find værktøj, udstyr og byggevarer hos 10-4 >>

.

.

Afsluttende gode hygiejneråd til bilen

– Vask altid fingre lige inden du spiser, også selvom du bare har kørt bil.

– Brug ventetiden på tankstationen til lige at få støvsuget og rengjort bilens interiør.

– Hold din bil lige så rent som dit hjem.

Rengøring af støvsuger, robotstøvsuger, gulvmoppe, o.lign.

Husk din rengøring er ikke renere end dine rengøringsrekvisitter.

Klik og læs artiklen her >>

Myter om tøjvask

Vi præsenterer 6 myter om tøjvask her.

Kender du svaret på alle disse tøjvaskemyter på forhånd. Klik og læs vores artikel >>

Rengøring af vaskemaskine

Klik og læs vores artikel >>

FAQ: Rengøring af bil – Hvordan rengøres bilen bedst?

👉 Hvordan rengøres bilen bedst indeni? Husk disse områder i din bil

Når du rengøre og vasker din bil i bilvasken eller hjemme i carporten, så husk at rengøre disse områder indeni bilen: 1. Tøm skraldespande og fjern affald fra bilens interiør, 2. Tøm bilen for eventuelt inventar, 3. Støvsug din bil, 4. Vask dine gulvmåtter og 5. Vask instrumentbrættet.