Har du 59 sek? Se hvorfor du ALDRIG må overdosere din sæbe i din sæbeopløsning!!!!: KLIK og se med her (åbner i nyt vindue på YouTube) >>

Rejse og mikrobiologi – God hygiejne i bilen

Hygiejne i bilen er en væsentlig faktor for dit helbred, og det giver god mening ikke at køre rundt i en rodet og beskidt bil, når det kan undgås. Tænk også på, hvor mange elementer du har fat, mens du kører eller holder stille, såsom: mobiltelefon, gearstang, mad, drikke, snack og meget andet. Alt dette er med til at implementere en naturlig nedadgående hygiejnekurve. Vi har fremhævet 5 gode hygiejneråd til dig og din bil.

Hygiejne i bil, bilvask og bil

.

5 gode råd til hygiejne i din bil

Add. 1. Undgå helst at nyse direkte i hænderne. Det er svært for, du har ofte ikke mange sekunder før du nyser, når først det nærmer sig, og det er svært at finde klude eller servietter samtidig med at dine hænder har et godt fast tag i rattet. Men forsøg så vidt muligt at nys i ærmet eller i en serviet eller håndklædepapir. Du kan nemt overføre bakterier og viruspartikler til dine hænder, som i det videre forløb kan spredes til andre dele af bilen. Optimer hygiejne i bilen og have en ren serviet indenfor rækkevidde.

Add. 2. Gem ikke rester af mad eller drikke i bilen selvom, det kan virke som det mest oplagte eller en nødløsning, når du har travlt. Så snart der er fødevarer eller drikke, så er der altid en risiko for, at der kan etableres et mikrobielt dårligt indeklima.

Et hypotetisk eksempel kan være, at du lægger dit halve brød i en pose i handskerummet. Du hopper ud af bilen og får afmonteret dine børn fra diverse barnesæder og tømmer bagagerummet og går indenfor. På nuværende tidspunkt har du glemt brødet i bilen. Vandindholdet i brød er ganske fint og kan medfører vækst af skimmelsvampe, og de formerer sig hurtigt og naturligt, og når du finder posen i handskerummet en uges tid eller to efter er der risiko for, at du får spredt svampesporer rundt i kabinen, når du åbner posen for at lave et tilsyn af den glemte pose. Alle disse svampesporer blæser ligeledes let rundt med luftcirkulationen i bilen. Optimer hygiejne i bilen og hold så vidt muligt rester af mad ude af bilen.

Add. 3. Støvsug før eller efter din bilvask, så er det klaret, og bilen dufter frisk og ren igen. Når du alligevel står på tankstationen og venter på at komme ind til bilvasken, kan du hurtigt støvsuge jord og alle mulige andre mikrobielle rester, støv o.lign. ud af bilen. Så undgår du også at skosålernes hypotetiske efterladenskaber fra dyr som hunde, fugle og andre dyr bliver blæst rundt i kabinen med risiko for indånding, når du starter din luftcirkulation i bilen. Optimer hygiejne i bilen og støvsug den ofte.

StøvsugerposerKlik og se et udvalg af støvsugerposer >>
.

Add. 4. Frisk din bil op periodisk og efter behov med en god aftørring med en fugtig klud vredet op i varmt sæbevand. Det koster ikke så meget tid, og det er hurtigt at friske instrumentbræt, rat, gearknop, seletøj og alt det andet op. Så får du let fjernet både små fedtfingre og mindsket mængden af mikrooganismer i kabinen. Optimer hygiejne i bilen og aftør bilen indeni med en fugtig klud.

Add. 5. Tøm din skraldespand og/eller depotet med papirrester og evt. affald fra andre destinationer i bilen. Husk der vil altid være risiko og mulighed for, at alle de efterladte mikroorganismer kan akkumuleres i antal. Sæt en stopper for dette og smid deres føde ud. Optimer hygiejne i bilen og have altid en ekstra affaldspose i bilen til affald og tøm affaldsbeholderen løbende.

  Håndbog i praktisk hjælp E-Bog

Rengøringsbogen
Håndbog i praktisk hjælp

Rengøringsbogen
Håndbog i praktisk hjælp

eBOG (pdf)

.

Afsluttende gode råd til god hygiejne i bilen

– Vask altid fingre lige inden du spiser, også selvom du bare har kørt bil.

– Brug ventetiden på tankstationen til lige at få støvsuget og rengjort bilens interiør.

– Hold din bil lige så rent som dit hjem.

.