Har du haft en vandskade, og har du fået skimmelsvamp i hjemmet? Klik og se, hvordan du håndtere angreb af skimmelsvamp (mug) i hjemmet >>

Test af viskestykker af rengøringsekspert Michael René

Rengøringsekspert og ingeniør Michael René laver fysiske test af seks forskellige viskestykkers evne til at tørre service af. Der testes, hvor gode de er til at suge væske, når de anvendes til at tørre service af, og hvor lækre materialer er at røre ved samt at arbejde med. Der testes viskestykker fra mærkerne: Elly, Georg Jensen Damask, RIG TIG Everyday, Hay Tea Towel, Kokkeviskestykker og The Organic Company.

Testen er lavet for Politiken i samarbejde med Journalist Helle Sindal. Se vinderen nederst i denne artikel.

.

Bøger.org - logo

Klik her og find din bestseller her >>

,

.

Test af viskestykker del 1 af 3 Testvinderen: Dette viskestykke er det bedste

★ ★ ★ ★ ★ ★

1. Testens vinder rammer loftet og scorer hele 6 ud af 6 stjerner. Testvinderen er et viskestykke fra “The Organic Company“, som udmærkedede sig med en lækker blød struktur af stoffet og en virkelig god absorptionsevne. Viskestykket er dejligt at røre ved og lækkert at arbejde med. Størrelse er 53 x 86 cm, og det kan købes i eksempelvis Magasin. Viskestykket er set til en pris for 1 stk til 128 kroner i Magasin (2019).

Testen er lavet for Politiken og udgivet første gang d. 5. mar. 2019, læs artikel hos Politiken (kun for abonnenter) >>

.

.

Klik her og find klude og viskestykker her >>

,

.

Test af viskestykker del 2 af 3 test af viskestykker

★ ★ ★ ★ ★ ✩

2. På andenpladsen landte “Kokkeviskestykker fra Oeko-Tex“, der får 5 ud af 6 stjerner. De kan købes i eksempelvis Føtex, størrelse: 47 x 100 cm. De er produceret i 100 pct. bomuld.

Det er et hvidt viskestykke med et blåt ternet mønster. Der er 2 stropper til at hænge viskestykket op i, hvilket er meget belejligt, hvis nu den ene strop går i stykker, så har man en ekstra strop i modsatte ende af viskestykket. Det er et stort viskestykke, der suger vandet effektivt. Viskestykket er set til en pris for 3 stk til 29 kroner i Føtex (2019).

.

★ ★ ★ ★ ★ ✩

3. På tredjepladsen ligger “Hay Tea Towel“, der er lavet af bomuld. Det får 5 ud af 6 stjerner. Det måler 52 x 75 cm. Viskestykket kan købes i en Hay butk og i Magasin. Det er lavet af 100 pct.  bomuld. Det er stort råhvidt og lyserødt viskestykke med tern. Det er blødt i strukturen. Bemærk at viskestykket skal vaskes i vaskemaskinen et par gange for at bliver klar til brug, da det ikke suger væske, men skyr vand, når det er helt nyt. Så viskestykket skal altid vaskes den første gang inden anvendelse. Viskestykket er set til en pris for 2 stk for 149,95 kroner i Magasin (2019).

.

★ ★ ★ ★ ★ ✩ 

4. På fjerdepladsen lander viskestykket “RIG TIG Everyday“, der også får 5 ud af 6 stjerner. Det kan ligeledes købes i Magasin. Det måler 50 x 70 cm. Det består af 100 pct. bomuld. Dette viskestykke kan vaskes ved 60 grader. Det er et meget pænt stort og gråt viskestykke med orange striber. Det har en god absorptionsevne, så det absorberer væske nemt og hurtigt. Det har en rå struktur, når man mærker på det med fingrene. Vaskeanvisningen sidder dog ikke på selve viskestykket, men på emballagen. Så bemærk, at det bør vaskes ved maksimalt 60 grader og ikke mere end 60 grader. Viskestykket er set til en pris for 2 stk for 149 kroner i Magasin (2019).

.

Test af viskestykker del 3 af 3 test af viskestykker

★ ★ ★ ★ ★ ✩ 

5. På 5’te pladsen ligger viskestykket fra selveste “Georg Jensen“. Det får også 5 ud af 6 stjerner for dets design og funktionalitet. Det er produceret i 100 pct. hør og Linen. Det måler 50 x 70 cm. Det er set til en pris for ét viskestykke for 140 kroner i Magasin. Det kan vaskes ved maksimalt 60 grader. Viskestykket er mørkegråt/sort og et stort viskestykke med en meget blød struktur, der tørrer vådt service tørt nemt og effektivt.

.

★ ★ ★ ★ ✩ ✩ 

6. På sidstepladsen og dermed 6’te pladsen med 4 ud af 6 stjerner, der lander viskestykket fra Elly. Det er det absolut billigste viskestykke i denne test. Det måler 50 x 65 cm, og det er produceret i 100 pct. bomuld. Viskestykket kan vaskes ved 60 grader. Viskestykket er hvidt i farven med grå/blå striber. Det har en rå struktur og føles billigt – selv i denne blindtest, hvor dommerne ikke kender pris og detaljer omkring viskestykkerne. Det tørrer nemt vådt service solidt tørt, da det har en god absorptionsevne. Viskestykket er set til en pris for 4 stk til 19 kroner i Ikea (2019).

.

.

.

Klik her og find klude og viskestykker her >>

,