Har du haft en vandskade, og har du fået skimmelsvamp i hjemmet? Klik og se, hvordan du håndtere angreb af skimmelsvamp (mug) i hjemmet >>

Fjern rosévin – Fjern pletter med rosévin

Fjern rosévin kan være et behov, som ønskes løst, når man ved et uheld spilder delikat rosévin på tøj, møbler, gulvtæpper eller tæpper. Kig med her og se vores gode råd il, hvordan du fjerner rosévin.

Fjern rosévin fra tøj – Sådan fjerner du pletter med rosévin fra tøj

Fjern rosévin fra tøj eller mindsk pletterne forholdsvist nemt.

Rosévin kan fjernes eller mindskes fra farvet tøj med et produkt benævnt glycerin (glycerol), klik her og køb glycerin her >>

Inden du starter pletfjerningen, så tag tøjet med ud i brusekabinen og brus pletterne igennem med koldt vand på både forsiden og bagsiden af stoffet.

Husk at du ikke må bruge varmere vand end tøjet maksimalt kan tåle. Læs og se altid på vaskeanvisningen på tøjet inden du vasker. Står der eksempelvis 30 grader, så kan tøjet maksimalt tåle 30 grader varmt vand. Tøjet kan i værste fald krympe, hvis du bruger for varmt vand på dit tøj.  

Tilsæt glycerin koncentreret på de røde eller lyse rødlige pletter af rosévin og fordel glycerin med fingrene ovenpå pletterne.

Lad pletterne med glycerin stå i blød i ca. et halvt til et helt døgn.

Efter iblødsætning, så skyl al glycerin ud af pletterne med rosévin med lunkent vand.

Gentag gerne iblødsætning et par gange.

Efter iblødsætning, så vaskes tøjet efter anbefalingerne på vaskeanvisningerne på tøjet.

Gentag behandlingen indtil pletterne fjernet eller mindsket mest muligt.

Fjern rosévin fra hvidt tøj – Sådan fjerner du pletter med rosévin fra hvidt tøj

Fjern pletter med rosévin på hvidt tøj med hhv. glycerin, citronsyre og til sidst oxalsyre.

Kom tøjet op i en ren spand. Gnid glycerin (glycerol) ind i pletterne med rosévin og lad det ligge i blød et par timer. Skyl tøjet op og sæt det i blød igen i glycerin en serie timer. Skyl igen glycerinen ud med køligt vand. Gentag behandlingen indtil pletterne er fjernet eller mindsket.

Skyl spanden ren for glycerin og lav en fortynding med vand og citronsyre. Husk at tilsætte Syre til Sidst. Fortynd citronsyre eks. i forholdet 9 dele varmt vand plus 1 del citronsyre. Vask pletterne med citronsyre, vask derefter med vand og sæbe og skyl efter med koldt vand. Vask tøjet efter anbefalingerne på vaskeanvisningerne angivet på selve tøjet. Gentag behandlingen indtil pletterne er fjernet eller mindsket.

De sidste pletter kan oftes reduceres kraftig eller bleges ved brug af en 10 % Oxalsyre opløsning. Husk altid at anvende rengøringshandsker når du anvender en opløsning som oxalsyre.

Det anbefales at tilsætte opløsningen med oxalsyre et sted, hvor det ikke betyder noget til at starte med, for at sikre at materialet med pletterne kan tåle opløsningen af oxalsyre.

Hæld 1 liter varmt vand i en spand og tilsæt 1 dl oxalsyre. Vær opmærksom på at oxalsyre bleger og kan danne hvide rander på stof. Det kan derfor være nødvendigt at efterbehandle pletter med rosévin og blege hele stoffet i oxalsyre, så det bliver ensartet hvidt.

Gentag behandlingen indtil pletterne er fjernet eller mindsket.

Gentag behandlingen mange gange.

  • Tilsæt som hovedregel altid syre sidst
  • Brug gummihandsker, som naturgummi (latex)-, neopren-, nitril- eller vinylhandsker, når der arbejdes med citronsyre eller oxalsyre, da citronsyre og oxalsyre irriterer huden.
  • Undgå at indånde dampene. Ved længerevarende håndtering af oxalsyre henvises til anbefalingerne fra producenten. Se disse anbefalinger på enten emballagen og/eller på producentens hjemmeside eller indlægsseddel til produktet.

Fjern rosévin fra møbler, gulvtæpper og tæpper – Sådan fjerner du pletter med rosévin fra møbler, gulvtæpper og tæpper

Fjern rosévin fra møbler, gulvtæpper og tæpper. Pletter med rosévin kan fjernes eller mindskes på møbler og gulvtæpper med kartoffelmel og glycerin (glycerol), klik her og køb glycerin her >>

Start med at drysse rigeligt med kartoffelmel på det våde område med spildt rosévin. Lad kartoffelmelet stå et stykke tid og tørre.

Når kartoffelmelet er tørret ind, så støvsuges al kartoffelmelet væk.

NB: Lad værre med at gnide på pletterne med rosévin, det gør det bare værre. Sørg for at arbejde nænsomt og forsigtigt med pletfjerningen af rosévin.

Kom glycerin (glycerol) på en miljøvenlig klud eller en blød svamp og fugt pletterne med glycerin (glycerol). Lad det ligge i blød natten over og sørg for at glycerinen ikke tørrer ud. Kom glycerin på løbende, så pletterne holdes fugtige.

Efter iblødsætning, så vask da glycerinen (glycerolen) ud af stoffet gentagne gange med koldt vand. Gnub forsigtigt på pletterne med en miljøvenlig klud eller svamp. Pas på ikke at fugte eller gennemvæde møblet, gulvtæppet eller tæppet for meget, da det kan skade møblet eller gulvtæppet.

Gentag behandlingen indtil pletterne med rosévin er fjernet eller mindsket mest muligt.

.

red-wine-789891-m.

Fjern rødvin

Klik her og se vores store guide til at fjerne og opløse rødvin >>

.

.

.

.

Fjern øl

Klik her og se vores store guide til at fjerne øl >>

👉 Hvordan fjerner man rosévin fra tøj?

Rosévin kan fjernes eller mindskes fra farvet tøj med glycerin (glycerol).

👉 Hvordan rengøres pletter med rosévin?

Der er mange måder at komme pletter med rosevin til livs, men glycerin er et af de mest effektive metoder til at fjerne pletter med rosévin. Glycerin fjerner også rødvin.

👉 Pletter med rosevin, hvordan renses pletter med rosévin?

Rensning af pletter med rosévin på gulvtæpper og møbler kan også klares med glycerin, som også sælges under navnet glycerol. Det er dog vigtigt at fremgangsmåden håndteres korrekt.