Har du haft en vandskade, og har du fået skimmelsvamp i hjemmet? Klik og se, hvordan du håndtere angreb af skimmelsvamp (mug) i hjemmet >>

Fjern harpiks

Fjern harpiks – Brug 99 % isopropylalkohol eller 99 % isopropanol

Harpikspletter er rimelige nemme at fjerne fra de fleste produkter og materialer, herunder er en let guide til, hvordan du nemt fjerner harpiks fra tøj, møbler og tæpper.

En dag i naturen er altid dejligt, men man kan opdage pletter på tøjet, som eks. harpiks, når man kommer hjem, som man ikke havde regnet med at få på tøjet.

Vi gør opmærksom på at al håndtering af råd fra denne hjemmeside altid er på eget ansvar.

.

TØJ

NB: Læs sikkerhedsinstruktion for isopropylalkohol og isopropanol nederst på siden.

Harpikspletter fjernes fra tøj med en opløsning af 99 % Isopropylalkohol (99 % isopropanol). Tilsæt indledningsvis opløsningen et sted, hvor det ikke betyder noget, for at sikre at materialet med pletterne kan tåle opløsningen. Kom lidt 99 % isopropylalkohol på en klud og gnub på harpiksen og skyl efter med vand. Gentag behandlingen indtil pletterne er væk.

.

Harpiks1

Køb rengøringsartikler her

.

.

MØBLER OG GULVTÆPPER

NB: Læs sikkerhedsinstruktion for isopropylalkohol og isopropanol nederst på siden.

Harpikspletter fjernes fra møbler eller gulvtæpper med en opløsning af 99 % Isopropylalkohol (99 % isopropanol). Tilsæt indledningsvis opløsningen et sted, hvor det ikke betyder noget, for at sikre at materialet med pletterne kan tåle opløsningen. Kom lidt 99 % isopropylalkohol på en klud og dub grundigt på harpiksen. Lad møblet eller gulvtæppet tørre og dub efter med vand. Pas på ikke at gennemvædde møblet eller gulvtæppet. Gentag behandlingen indtil pletterne er væk.

* Brug opløsningen et ventileret sted og undgå indånding af dampe og benyt gummihandsker af nitrilgummi ved håndtering af alkohol.

* Opbevar altid de nævnte opløsninger tæt tillukket og utilgængeligt for børn.

* Vær opmærksom på at opløsningen er meget brandfarlig.

* Affaldshåndtering se emballagen eller spørg hos din forhandler.

,

10-4 logo

Klik og find værktøj, udstyr og byggevarer hos 10-4 >>

.