Har du haft en vandskade, og har du fået skimmelsvamp i hjemmet? Klik og se, hvordan du håndtere angreb af skimmelsvamp (mug) i hjemmet >>

Test af opvaskemiddel

Test af opvaskemiddel, hvilket opvaskemiddel er det bedste til prisen i markedet lige nu. Test af opvaskemiddel er udført af rengøringsekspert og lektor Michael René i samarbejde med avisen Politiken samt meddommer Ann-Alicia Thunbo Ilskov.

Håndopvaskemidler anvendes naturligvis til at vaske service, gryder, potter og pander op. Dertil anvendes håndopvaskemiddel også til den hurtige iblødsætning af tøj og meget andet forskelligt rengøring i hjemmet.

Der er testet 6 opvaskemidler i alt fra producenter som: COOP 365, Colgate-Palmolive, Orkla Care A/S, Unilever, Allison A/S og Byoms ApS.

Udover det samlede resultat, som der linkes hos Politiken nederst i denne artikel, så giver vi en kort indføring i udvalget af opvaskemidler fra det danske marked samt lidt info om tensider, og hvorfor man ikke må overdosere sin sæbe.

Test af opvaskemidler af Michael René i samarbejde med Politiken.

Test af opvaskemiddel – Find det bedste opvaskemiddel her

Herunder vises de to bedste opvaskemidler i vores store test af hele 6 produkter.

Det bedste opvaskemiddel

★ ★ ★ ★ ★ ★

1. På en delt førsteplads i vores test af opvaskemiddel, der lander: Neutral opvaskemiddel fra producenten Unilever. Du får en fantastisk opvaskesæbe uden parfume og farve, som vasker formidabelt. Den skummer tæt og tilpas. Konsistensen er en anelse tynd, men på ingen måde vandet, bare lidt tyndere end et par af de andre testede sæber. Dertil fungerer doseringstuden rigtig godt, der er nemlig et tyndt hul, der gør det nemt at dosere korrekt uden at overdosere. Natural opvaskemiddel vinder på en delt førsteplads med 6 ud af 6 stjerner.

Du MÅ IKKE overdosere din opvaskesæbe – Klik og se hvorfor:

Neutral, Concentrated Dish Wash fra Unilever indeholder 0% parfume og 0% farvestoffer. Dernæst er det mærket op med Astma- og Allergimærket. Du får 500 mL og der skal anvendes 4 mL til 5 liter vand.

Indhold: Vand, Natrium Lauryl Sulfat, Citronsyre, Kaliumsorbat, Natriummethylglycine Diacetate og Natriumklorid.

Indeholder: 15-30% Anioniske tensider og < 1% Kaliumsorbat.

Det bedste til prisen

★ ★ ★ ★ ★ ✩

2. På en delt førsteplads i vores test af opvaskemiddel, der lander sæben fra COOP 365 Minirisk Opvask produceret af McBride leper Household i Belgien. Dette produkt vinder dog også samlet i hele testen, som det bedste opvaskemiddel til prisen. Men nu handler alt jo ikke om pris.

Denne opvaskesæbe er uden farve og parfume. Der er en tydelig varedeklaration og der er øverst på etiketten og det er værdsat. Test af opvaskemiddel viser at du får et opvaskemiddel, der virker effektivt, det skummer meget og vasker godt rent. Du får en praktisk hældetud, som gør det enkelt at åbne og dosere korrekt uden at overdosere, og det er positivt. COOP 365 Minirisk lander på en delt førsteplads med ovenstående opvaskemiddel med 6 ud af 6 stjerner.

COOP 365 Minirisk Opvaskemiddel indeholder 0% parfume og 0% farvestoffer. Dernæst er det mærket op med Astma- og Allergimærket, Svanemærket og 85% genanvendt plast mærket. Du får 500 mL og der skal anvendes 2 mL til 5 liter vand.

Indhold: 5-15% Anioniske tensider (Sodium Laureth Sulfate), < 5% Amfotære tensider (Cocamidopropyl Betaine), Nonioniske tensider (C10 Pareth-8). Konserveringsmiddel: Natriumbenzoat.

Indeholder også: Vand, Natriumklorid, Sodium Xylenesulfonate og Citronsyre.

Klik og se det samlede testresultat hos Politiken, 9. Jan. 2021 (kun for abonnenter) >>

Tensider

Hvad laver TENSIDER nede i din opvaskesæbe? Klik her og se videoen:

Test af håndsprit

Klik og læs vores test

af den bedste håndsprit >>

Flere testresultater

Ovenstående resultater er vores personlige ekspertvurdering her hos Pletvæk.dk med vores ekspertise i rengøringskemi og erfaring med analyse af rengøringsmidler.

Nedenstående overblik af opvaskemidlerne kan ses hos avisen Politiken fra lørdag d. 9. jan. 2021. Det skal siges, at testen hos Politiken er et gennemsnit af de to dommeres bedømmelser, som er hhv. rengøringsekspert og lektor Michael René fra Pletvæk.dk og husmoder Ann-Alicia Thunbo Ilskov, læs mere >>

Nr. 1. i Politikens test blev: 360 Minirisk opvask

Nr. 2. i Politikens test blev: Meraki blossom whiff

Nr. 3. i Politikens test blev: Vel ultra pure & clear

Nr. 4. i Politikens test blev: Neutral concentrated dishwash

Nr. 5. i Politikens test blev: Klar opvask ingefær og rødkløver

Nr. 6. i Politikens test blev: Byoms dish soap

Klik, køb og se udvalget af klude, gulvklude og karklude >>

FAQ: Hvilket opvaskemiddel er det bedste?

👉 Hvilket opvaskemiddel er det bedste?

I vores store test af opvaskemiddel, der lander de to bedste opvaskemidler uden farve og parfume på en delt førsteplads. Dejligt for vi bør ikke købe parfumerede eller farvede produkter i disse miljøtider. På plads nr. 1 og 2 lander opvaskemidler fra Neutral og COOP 365, som begge vasker formidabelt med en tæt og tilpas skum, og begge har en god doseringstud.