Har du haft en vandskade, og har du fået skimmelsvamp i hjemmet? Klik og se, hvordan du håndtere angreb af skimmelsvamp (mug) i hjemmet >>

Fjern fløde og flødeskum

Indhold

Fjern fløde og flødeskum vha. denne pletfjerningsguide.

Vi gør opmærksom på at al håndtering af råd fra denne hjemmeside altid er på eget ansvar.

Fjern fløde og flødeskum fra tøj

Pletter med fløde fjernes forholdsvist nemt fra tøj med en basisk opløsning med eksempelvis koncentreret opvaskemiddel.

Start med at fugte pletterne med fløde og flødeskum med koldt vand. Er du hjemme og har mulighed for at skylle tøjet, så brus det overskydende fløde af under bruseren med koldt vand. Husk at skylle tøjet på både indersiden og ydersiden.

Sæt pletterne med fløde og flødeskum i blød i lunkent eller koldt vand tilsat en række dråber med opvaskemiddel. Tag dernæst en lille skål eller balje, tilsæt cirka en halv liter vand og tilsæt et par dråber opvaskemiddel.

Husk at dit tøj ikke kan tåle højere temperaturer end det, der er anvist på vaskeanvisningen på dit tøj. Dvs. står der 30 grader på vaskeanvisningen, så kan tøjet altså maksimalt tåle 30 grader. Så derfor anbefaler vi, at du starter med at kigge på vaskeanvisningerne på dit tøj. For tøjet kan nemlig krympe, hvis det vaskes i for varmt vand.

Fjern pletter med fløde og flødeskum med en miljøvenlig klud eller en miljøvenlig opvaskebørste.

Dyp den rene opvaskebørste eller klud i sæbeopløsningen med opvaskemiddel og vask forsigtigt ovenpå pletterne med fløde og flødeskum.

Efter lidt arbejde med pletterne, så tilsæt lidt sæbeskum og gnid tøjet godt ind i sæbeskummet. Lad det stå i blød i 10 til 15 minutter.

Efter iblødsætning skyl da sæben ud af tøjet med koldt vand.

Gentag behandlingen indtil pletterne med fløde eller flødeskum er reduceret eller helt væk.

Vask tøjet efter vaskeanvisningerne på tøjet.

.

Klik, køb og se udvalget af klude, gulvklude og karklude >>

Klik, køb og se udvalget af klude, gulvklude og karklude >>

.

Fjern indtørrede pletter med fløde og flødeskum fra tøj

Brun Sæbe

Hvis pletterne med fløde og flødeskum på tøjet er indtørret. Så kan du med fordel anvende en opløsning med brun sæbe (krystalsæbe).

Fugt tøjet i koldt vand og brus pletterne igennem med en bruser med koldt vand på ydersiden og på indersiden af tøjet i brusekabinen eller badekarret.

Vask da pletterne i lunkent vand tilsat brun krystalsæbe. Husk altid at anvende rengøringshandsker, når du anvender brun sæbe og specielt brun krystalsæbe, da det er meget basisk (høj pH), og affedter huden uønsket. Vask tøjet med fløde eller flødeskum ligesom anvist i guiden ovenfor med en miljøvenlig opvaskebørste eller klud.

Efter denne hurtige forvask, så tilsættes lidt ekstra brun sæbe, som skummes op med opvaskebørsten eller kluden. Lad tøjet stå i blød med denne sæbe i 10 til 15 minutter. Skyl sæben ud af tøjet med koldt vand. Gentag behandlingen indtil pletterne er reduceret eller helt væk. Klik og find brun krystalsæbe her >>

* Brun sæbe er stærkt ætsende, hvilket fjerner al fedt fra huden og kan i værste fald medføre åbne sår. Brug altid rengøringshandsker, som naturgummi (latex)-, neopren-, nitril- eller vinylhandsker, ved håndtering af brun sæbe.

.

.

Fjern pletter med fedt, olie, margarine, smør og friture

Har du spildt fedtstof på tøj, møbler, gulvtæpper eller tæpper, så har vi en pletguide til dette lige her.

Klik og læs vores pletfjerningsguide af fedt, olie, margarine, smør og friture >>

.

.

Fjern fløde og flødeskum fra møbler, gulvtæpper og tæpper – Sådan fjerner du fløde nemt

Fugtige pletter med fløde og flødeskum fjernes nemt fra møbler, gulvtæpper og tæpper med en basisk opløsning fx en koncentreret opløsning af opvaskemiddel. Dub pletterne med opvaskemiddel opløst i varmt vand. Pas på ikke at gennemvædde møblet eller gulvtæppet for meget. Dub sæben af med koldt vand.

Lad møblet, gulvtæppet eller tæppet tørre grundigt. Stoffet må ikke være fugtig, så flyt gerne lidt rundt på møblet, gulvtæppet eller tæppet, så det kan tørre grundigt uden at mugne.

Dub eventuelt atter sæben af med lidt koldt vand på en blød svamp eller klud, og lad møblet, gulvtæppet eller tæppet tørre grundigt.

Gentag behandlingen indtil pletterne med fløde og flødeskum er væk.

.

Fjern skimmelsvamp (mug)

Har du problemer med skimmelsvamp (mug)? Så kig klik og se vores guide herunder.

Klik, se og læs om hvordan du fjerner skimmelsvamp (mug) >>

.

Fjern indtørrede pletter med fløde og flødeskum fra møbler, gulvtæpper og tæpper

Hvis pletterne med fløde og flødeskum på møbler, gulvtæpper og tæpper er indtørrede. Så kan du benytte en opløsning af Brun Sæbebrun sæbe (krystalsæbe). Klik og find brun krystalsæbe her >>

Dub møblet, gulvtæppet eller tæppet i vand tilsat brun sæbe (krystalsæbe). Pas på ikke at gennemvædde møblet, gulvtæppet eller tæppet for meget.

Lad møblet, gulvtæppet eller tæppet tørre grundigt. Stoffet må ikke være fugtigt, så flyt gerne lidt rundt på møblet, gulvtæppet eller tæppet, så det kan tørre helt uden at mugne.

Gentag behandlingen indtil pletterne med fløde og flødeskum er væk.

* Brug altid rengøringshandsker, som naturgummi (latex)-, neopren-, nitril- eller vinylhandsker, ved anvendelse af brun sæbe (krystalsæbe). Brun sæbe er stærkt basisk og affedter huden og det ønskes ikke.

,

10-4 logo

Klik og find værktøj, udstyr og byggevarer hos 10-4 >>

.