Har du haft en vandskade, og har du fået skimmelsvamp i hjemmet? Klik og se, hvordan du håndtere angreb af skimmelsvamp (mug) i hjemmet >>

Fjern frugtsaft fra smoothies, saft, juice og bær

Indhold

Fjern smoothies og saft indeholdende juice, frugtsaft eller bær som eks. agurk, ananas, appelsin, blomme, blåbær, brombær, fersken, granatæble, gulerod, hindbær, jordbær, kirsebær, kiwi, melon, nektarin, peberfrugt, peberrod, pærer, radiser, vandmelon, vindruer, æbler ærter m.fl.

Vores pletfjerningsråd starter med råd om, hvordan du fjerner/mindsker pletter med smoothies uden tilsat banan på tøj samt møbler og gulvtæpper. Dernæst følger råd til, hvordan pletterne fjernes/mindskes på tøj, møbler og gulvtæpper med tilsat banan.

Sidst i denne artikel præsenteres også lidt underholdning, hvor du kan se vores helt store analyse og smagstest af baby-smoothies i vores video om netop smoothies samt et indblik i ernæringen i de mange smoothies ude i markedet.

Se også vores artikel om, hvordan du eliminerer bananfluer, eddikefluer, vinfluer og frugtfluer, klik her og læs mere >>

Fjern smoothies og saft (uden banan) – citronsyre & glycerin

Vi gør opmærksom på at al håndtering af råd fra denne hjemmeside altid er på eget ansvar.

Pletter med frugtsaft kan være meget svære at få bugt med. Fugtige pletter af frugtsaft, juice eller bær (ikke banan) som eks. agurk, ananas, appelsin, blomme, blåbær, brombær, fersken, granatæble, gulerod, hindbær, jordbær, kirsebær, kiwi, melon, nektarin, peberfrugt, peberrod, pærer, radiser, vandmelon, vindruer, æbler ærter m.fl. på tøj fjernes eller mindskes med en svag opløsning af syre som fx citronsyre.

Fjern simple pletter med smoothies og saft (uden banan) – citronsyre & glycerin

Vi gør opmærksom på at al håndtering af råd fra denne hjemmeside altid er på eget ansvar.

Selv mere simple pletter kan drille, hvis de får rigtig fat som eks. det grønne fra agurk eller det røde fra radiser m.fl. Er pletterne stadig fugtige bruses tøjet grundigt igennem i badekarret eller brusekabinen på fuld tryk med lunkent vand. Tøjet bruses igennem både på vrangen og på forsiden. Dette førstehjælpstrick kan ofte være nok til at fjerne pletterne. Ellers efterbehandles pletterne med citronsyre. Gør en balje klar med varmt vand og tilsæt den anbefalede mængde citronsyre eks. i forholdet 9 dele varmt vand plus 1 del citronsyre. Vask pletterne med citronsyre, vask derefter med vand og sæbe og skyl efter med koldt vand og vask tøjet efter anbefalingerne på vaskeanvisningerne. Gentag behandlingen indtil pletterne er fjernet eller mindsket.

Fjern intørrede pletter med smoothies og saft (uden banan) på kulørt tøj

Vi gør opmærksom på at al håndtering af råd fra denne hjemmeside altid er på eget ansvar.

Indtørrede pletter af frugtsaft, juice eller bær (ikke banan) er meget svære at fjerne helt. Pletterne fjernes eller mindskes på kulørt tøj med en forbehandling i glycerin og en efterbehandling i citronsyre. Forbehandle tøj med lidt glycerin. Tilsæt rigelige mængder af glycerin på pletterne af frugtsaft eller juice og gnid det godt ind. Lad glycerinen virke i et halvt til et helt døgn. Pletterne må ikke tørre ud, så hold løbende tøjet fugtigt med glycerin. Skyl pletterne rene for glycerin. Pletterne behandles derefter med citronsyre. Gør en balje klar med varmt vand og tilsæt den anbefalede mængde citronsyre eks. i forholdet 9 dele varmt vand plus 1 del citronsyre. Vask pletterne med citronsyre, vask derefter med vand og sæbe og skyl efter med koldt vand og vask tøjet efter anbefalingerne på vaskeanvisningerne. Gentag behandlingen indtil pletterne er fjernet eller mindsket.

Fjern smoothies og saft (med/uden bananpå hvidt tøj 

Vi gør opmærksom på at al håndtering af råd fra denne hjemmeside altid er på eget ansvar.

Hvis der er tale om hvidt stof eller tøj, så kan smoothies reduceres med en serie af behandlinger med hhv. glycerin, citronsyre og til sidst oxalsyre.

Kom tøjet op i en ren spand eller bakke. Gnid glycerin ind i pletterne og lad det ligge i blød et par timer. Skyl tøjet op og sæt det i blød igen i glycerin en serie timer. Skyl igen glycerinen ud med køligt vand. Gentag behandlingen indtil pletterne er fjernet eller mindsket.

Skyl spanden ren for glycerin og lav en fortynding med vand og citronsyre. Husk at tilsæt Syre til Sidst. Fortyn citronsyre eks. i forholdet 9 dele varmt vand plus 1 del citronsyre. Vask pletterne med citronsyre, vask derefter med vand og sæbe og skyl efter med koldt vand og vask tøjet efter anbefalingerne på vaskeanvisningerne. Gentag behandlingen indtil pletterne er fjernet eller mindsket.

De sidste pletter kan oftes reduceres kraftig eller bleges ved brug af en 10 % Oxalsyre opløsning. Hæld 1 liter varmt vand i en spand og tilsæt 1 dl oxalsyre. Vær opmærksom på at oxalsyre bleger og kan danne hvide rander på stof og det kan være nødvendigt efter forbehandling af pletter med frugtsaft og bananmærkerne at blege hele stoffet i oxalsyre, så det bliver ensartet hvidt. Dertil anbefales det at tilsætte opløsningen med oxalsyre et sted, hvor det ikke betyder noget, for at sikre at materialet med pletterne kan tåle opløsningen af oxalsyre. Gentag behandlingen indtil pletterne er fjernet eller mindsket. Gentag behandlingen mange gange.

  • Tilsæt som hovedregel altid syre sidst
  • Brug gummihandsker, som naturgummi (latex)-, neopren-, nitril- eller vinylhandsker, når der arbejdes med citronsyre eller oxalsyre, da citronsyre og oxalsyre irriterer huden.
  • Undgå at indånde dampene. Ved længerevarende håndtering af oxalsyre henvises til anbefalingerne fra producenten.

……..Klik og køb gummihandsker her >>

.

Bekæmpelse af bananfluer og eddikefluer samt vinfluer og frugtfluer – Kan man udrydde bananfluer?

Se også vores artikel om, hvordan du eliminerer bananfluer, eddikefluer, vinfluer og frugtfluer, klik her og læs mere >>

Fjern intørrede pletter med smoothies og saft (uden banan) på møbler og gulvtæpper

Vi gør opmærksom på at al håndtering af råd fra denne hjemmeside altid er på eget ansvar.

Indtørrede pletter af smoothies og/eller frugtsaft, juice eller bær (ikke banan) på møbler og gulvtæpper er meget svære at fjerne helt. Pletterne fjernes ellercitronsyre mindskes på møbler og gulvtæpper med en forbehandling i glycerin og en efterbehandling i citronsyre. Dub glycerin grundigt ind i pletterne af frugtsaft, juice eller bær og lad det virke i et halvt til et helt døgn. Dub pletterne rene for glycerin med koldt vand. Pas på ikke at fugte eller gennemvæde for meget, da det kan skade møblet eller gulvtæppet. Pletterne efterbehandles med citronsyre. Gør en balje klar med varmt vand og tilsæt den anbefalede mængde citronsyre eks. i forholdet 9 dele varmt vand plus 1 del citronsyre. Pas på ikke at fugte eller gennemvæde for meget, da det kan skade møblet eller gulvtæppet. Dub på pletterne med citronsyre og lad det tørre i et par timer. Dup derefter med vand og sæbe og lad det tørre i et par timer. Dub efter med koldt vand. Gentag behandlingen indtil pletterne er fjernet eller mindsket.

Fjern frugtsaft fra smoothies og saft (med banan) – glycerin, citronsyre eller oxalsyre

Vi gør opmærksom på at al håndtering af råd fra denne hjemmeside altid er på eget ansvar.

Smoothies med banan er svære at fjerne helt, specielt, hvis pletterne er indtørret helt. En forbehandling med glycerin og efterfulgt af en behandling med en mild syre kan mindske farven væsentligt.

Fjern smoothies og saft (med banan) på kulørt tøj

Vi gør opmærksom på at al håndtering af råd fra denne hjemmeside altid er på eget ansvar.

Smoothies med bananpletter på kulørt tøj fjernes eller mindskes med en opløsning af syre som fx citronsyre. Er pletterne tørret ind forbehandles de med glycerin. Kom glycerin på en klud eller en blød svamp og gennemvæd tøjet med rigelige mængder glycerin og skrub på bananpletterne. Lad det ligge i blød natten over. Hold øje med pletterne og gennemvæd løbende med glycerin, da pletterne ikke må tørre ud. Lad det virke i et halvt til et helt døgn. Skyl glycerin ud med rigelige mængder af lunkent vand. Fyld en stor spand med lunkent vand og skyl og gnub tøjet grundigt og arbejd glycerinen ud af tøjet.

Gør en balje klar med varmt vand og tilsæt den anbefalede mængde citronsyre eks. i forholdet 9 dele varmt vand plus 1 del citronsyre. Vask smoothies med bananpletterne med citronsyre og lad det stå i blød i citronsyre i en halv times tid. Vask derefter med vand og sæbe og skyl sæben efter med koldt vand. Når pletterne med banan er fjernet eller mindsket vaskes tøjet i vaskemaskinen efter anbefalingerne på vaskeanvisningerne. Gentag behandlingen indtil pletterne er fjernet eller mindsket mest muligt.

.

Bøger.org

Klik og find dine nye bøger her >>

.

Fjern smoothies og saft (med bananfarvede møbler og gulvtæpper 

Vi gør opmærksom på at al håndtering af råd fra denne hjemmeside altid er på eget ansvar.

Pletter med smoothies indeholdende bananpletter på farvede møbler og gulvtæpper fjernes eller mindskes også med en citronsyreopløsning. Er pletterne tørret ind citronsyreforbehandles de med glycerin. Kom glycerin på en klud eller en blød svamp og dub møblet eller gulvtæppet med lidt glycerin og skrub på bananpletterne. Lad det stå i blød en række timer. Hold øje med pletterne og fugt løbende med glycerin, da pletterne ikke må tørre ud. Lad det virke i en række timer. Pas på ikke at fugte eller gennemvæde for meget, da det kan skade møblet eller gulvtæppet. Dub glycerin ud med gentagne små mængder lunkent vand på en klud.
Gør en balje klar med varmt vand og tilsæt den anbefalede mængde citronsyre eks. i forholdet 9 dele varmt vand plus 1 del citronsyre. Pas på ikke at fugte eller gennemvæde for meget, da det kan skade møblet eller gulvtæppet. Dub på pletterne med citronsyre og lad det tørre lidt og dyb igen med citronsyre og lad det tørre i et par timer. Dub derefter med vand og sæbe og lad det tørre i et par timer. Dub efter med koldt vand. Gentag behandlingen indtil pletterne er fjernet eller mindsket.

Fjern smoothies og saft (med bananhvide møbler og gulvtæpper 

Vi gør opmærksom på at al håndtering af råd fra denne hjemmeside altid er på eget ansvar.

Hvis der er tale om hvidt stof eller tøj, betræk, gulvtæppe eller lyst træ, kan smoothies med bananpletter reduceres og bleges ved brug af en 10 % Oxalsyre opløsning. Hæld 1 liter varmt vand i en spand og tilsæt 1 dl oxalsyre. Vær opmærksom på at oxalsyre bleger og kan danne hvide rander på stof og det kan være nødvendigt efter forbehandling af bananmærkerne at blege hele stoffet i oxalsyre, så det bliver ensartet hvidt. Dertil anbefales det at tilsætte opløsningen med oxalsyre et sted, hvor det ikke betyder noget, for at sikre at materialet med pletterne kan tåle opløsningen af oxalsyre. Gentag behandlingen indtil pletterne er fjernet eller mindsket. Pletter på hhv. møbler og gulvtæpper må ikke gennemvædes, da møblet og tæppet kan blive skadet, så anvend begrænsede mængder af væske og gentag behandlingen mange gange.

  • Tilsæt som hovedregel altid syre sidst
  • Brug gummihandsker, som naturgummi (latex)-, neopren-, nitril- eller vinylhandsker, når der arbejdes med citronsyre eller oxalsyre, da citronsyre og oxalsyre irriterer huden.
  • Undgå at indånde dampene. Ved længerevarende håndtering af oxalsyre henvises til anbefalingerne fra producenten.

,

10-4 logo

Klik og find værktøj, udstyr og byggevarer hos 10-4 >>

.

Underholdning/Video: Smagstest og ernæring af baby-smoothies målrettet børn, der er 6 mdr+

Her til sidst får du lidt underholdning, når du har knoklet med de stride pletter. Se vores store smagstest og analyse af baby-smoothies målrettet børn, der er 6 mdr+ samt vores video med et indblik i den ernæring, der gemmer sig i baby-smoothies. Læs også den store supplerende artikel om lige netop baby-smoothies. Klik og læs meget mere her >>

Smagstest af baby-smoothies

Ernæring i baby-smoothies

Fjern marmelade og syltetøj fra tøj, møbler, tæpper og gulvtæpper

Klik og læs vores guide her >>