Fjern kaffe

Kaffe – Brug bagepulver, glycerin, opvaskemiddel og/eller lun mælk

Kaffe - procelain-cup-and-coffe-3-1242486-mKaffepletter på kaffekoppen, kaffekanden, køkkenvasken o. lign. fjernes med bagepulver. Tilsæt en teskefuld bagepulver på de kraftige brunfarvninger og skrub med varmt vand på  en fugtig svamp eller børste. Vask efter med varmt vand og sæbe og skyl efter med koldt vand. Gentag behandlingen indtil pletterne er væk.

Er pletterne svære at få opløst, så anvend en stor spiseskefuld bagepulver til en halv liter kogende vand og lad opløsningen stå i blød i en times tid. Skrub med en svamp eller børste. Vask efterfølgende kanden, koppen eller vasken med varmt vand og sæbe og skyl efter med koldt vand. Gentag behandlingen indtil pletterne er væk.

Kaffe

.

Vi gør opmærksom på at al håndtering af råd fra denne hjemmeside altid er på eget ansvar.

.

TØJ

Kaffepletter på tøj fjernes nemt med glycerin og sæbe. Kom lidt glycerin på en klud eller en blød svamp og gnid det godt ind i kaffepletterne på tøjet. Lad det ligge i blød i 5 til 6 timer eller sæt kaffepletterne i blød natten over, men vær opmærksom på at holde kaffepletterne godt fugtige med glycerin løbende. Kig derfor til tøjet af og til og er glycerinen ved at tørre helt ind, så fugt kaffepletterne forsigtigt med en lille smule ekstra glycerin.

Efter iblødsætning i glycerin, i 5 til 6 timer eller natten over, skylles glycerin grundigt ud af tøjet. Brus eventuelt tøjet godt igennem med din bruser, men vær opmærksom på at vandets temperatur ikke må overstige den anbefalede vasketemperatur på dit tøj. Brus eller skyl tøjet igennem i koldt eller lunkent vand.

Vask derefter tøjet med kaffepletterne efter anbefalingerne på vaskeanvisningerne på dit tøj. Gentag behandlingen indtil pletterne er væk.

.

.
.
Læs også om rengøring af kaffemaskine

.

.
Det gamle husråd

Kaffepletter på tøj fjernes også rigtig godt med det gamle husråd med lun mælk. Varm lidt mælk op i en gryde, temperer mælkens temperatur med koldt mælk fra køleskabet til den temperatur dit tøj maksimalt må vaskes ved, hvilket ofte er 30 eller 40 grader. Tjek temperaturen på mælken med et termometer. Hæld den lune mælk på din kaffeplet på dit tøj og gnub den lune mælk godt ind i kaffepletten indtil tøjet og pletten er godt gennemvæddet. Lad det ligge i blød et par timer. Skyl tøjet godt op i koldt vand, og hvis kaffepletten er reduceret betragteligt eller fjernet helt, så vask tøjet efter anbefalingerne på vaskeanvisningerne. Hvis der stadig er spor af kaffepletten, så gentag behandlingen med den lune mælk og gnub tøjet grundigt ind i den lune mælk og lad det atter ligge i blød indtil pletterne er reduceret betragteligt eller til kaffepletterne er fjernet helt. Vask derefter tøjet med kaffepletterne efter anbefalingerne på vaskeanvisningerne på dit tøj.

Kaffe - coffee-machine-102687-m

Klik, se udvalget og køb en ny kaffemaskine her >>

.

VIDEO – Sådan fjerner du pletter med kaffe

Du kan også se vores video lavet i samarbejde med avisen Politiken, her introducerer vi på kun 60 sekunder, hvordan du fjerner og opløser pletterne med kaffe.

Michael René laver video for Politikens Tv om fjernelse af kaffe

.

Klik og læs også om “RENGØRING AF KAFFEMASKINE” her >>

.

.

MØBLER OG GULVTÆPPER

Kaffepletter på møbler og gulvtæpper fjernes med glycerin og sæbe. Kom lidt glycerin på en klud eller en blød svamp og gnid det godt ind i kaffepletterne på møblet eller på tæppet. Lad det ligge iblød i 5 til 6 timer eller sæt det i blød natten over, men vær opmærksom på at holde kaffepletterne fugtige med glycerin løbende. Kig derfor til møblerne og tæpperne af og til og er glycerinen ved at tørre helt ind, så fugt atter kaffepletterne forsigtigt med en lille smule ekstra glycerin.

Efter iblødsætning i glycerin, i 5 til 6 timer eller natten over, dubbes eller tørres møblet eller tæppet efter med en klud vredet op i koldt vand uden at gennemvædde møblet eller tæppet for meget. Lad derefter møblet eller tæppet tørre.

Vask dernæst pletterne med opvaskemiddel. Kom en masse opvaskemiddel i en plastikspand og tilsæt 1 liter varmt vand og pisk sæben med et piskeris, så det skummer meget. Tag en blød svamp og fordel og skrub al skummet fra sæbeopløsningen på pletterne. Lad det virke 10 minutter og dub herefter glycerin ud af møblet eller tæppet med en klud vredet op i koldt vand uden at gennemvædde møblet eller tæppet for meget og lad møblet eller tæppet tørre. Er der stadig glycerin på møblet eller tæppet, så lad det tørre et par timer ekstra og gentag fjernelse af glycerin med en klud vredet op i koldt vand. Gentag behandlingen med fjernelse af kaffepletter indtil pletterne er væk.

.

Klik, køb og find værktøj, udstyr og byggevarer hos 10-4 >>

.

3byggetilbud.dk

Klik og få 3 tilbud på din byggeopgave >>

..

….