Har du haft en vandskade, og har du fået skimmelsvamp i hjemmet? Klik og se, hvordan du håndtere angreb af skimmelsvamp (mug) i hjemmet >>

Fjern kaffe – Fjern kaffepletter og rengøring af kaffe

Kaffe - procelain-cup-and-coffe-3-1242486-mFjern kaffe relativt nemt. Kaffepletter på kaffekoppen, kaffekanden, køkkenvasken o. lign. fjernes med bagepulver. Tilsæt en teskefuld bagepulver på de kraftige brunfarvninger og skrub med varmt vand på  en fugtig svamp eller børste. Vask efter med varmt vand og sæbe og skyl efter med koldt vand. Gentag behandlingen indtil pletterne er væk.

Er pletterne svære at få opløst, så anvend en stor spiseskefuld bagepulver til en halv liter kogende vand og lad opløsningen stå i blød i en times tid. Skrub med en svamp eller børste. Vask efterfølgende kanden, koppen eller vasken med varmt vand og sæbe og skyl efter med koldt vand. Gentag behandlingen indtil pletterne er væk.

Kaffe

Den brune farve fra pletter med kaffe stammer fra tørring og ristning af kaffebønnerne, som bidrager til produktion af delikate og velsmagende brunfarvede maillardprodukter – opkaldt efter den franske kemiker “Louis-Camille Maillard”.

.

Vi gør opmærksom på at al håndtering af råd fra denne hjemmeside altid er på eget ansvar.

.

TØJ – Fjern kaffe på tøj

Kaffepletter på tøj fjernes nemt med glycerin og sæbe. Til orientering er glycerin også kaldet for glycerol, der er dog tale om samme produkt. Så helt kort kan du anvende glycerin og/eller glycerol til at opløse pletter med kaffe.

Se denne videoguide til at fjerne pletter med kaffe, hvor vi tester nedenstående 3 metoder, hvilken metode virker bedst? Se det overraskende resultat:

 

 

Klik og abonner på vores Youtubekanal her >>

Fjern kaffe. Kom lidt glycerin på en klud eller en blød svamp og gnid det godt ind i kaffepletterne på tøjet. Lad det ligge i blød i 5 til 6 timer eller sæt kaffepletterne i blød natten over, men vær opmærksom på at holde kaffepletterne godt fugtige med glycerin løbende. Kig derfor til tøjet af og til og er glycerinen ved at tørre helt ind, så fugt kaffepletterne forsigtigt med en lille smule ekstra glycerin.

Efter iblødsætning i glycerin, i 5 til 6 timer eller natten over, skylles glycerin grundigt ud af tøjet. Brus eventuelt tøjet godt igennem med din bruser, men vær opmærksom på at vandets temperatur ikke må overstige den anbefalede vasketemperatur på dit tøj. Brus eller skyl tøjet igennem i koldt eller lunkent vand.

Vask derefter tøjet med kaffepletterne efter anbefalingerne på vaskeanvisningerne på dit tøj.

Er der stadig pletter med kaffe, så gentages forbehandlingen af pletterne med glycerin (glycerol) indtil pletterne er reduceret og eller helt væk. Afslut med en vask af tøjet i henhold til anbefaleringerne på tøjet.

 

Klik og køb glycerin (glycerol) her >>

.

Det gamle husråd – Fjern kaffe

Fjern kaffe. Kaffepletter på tøj fjernes også rigtig godt med det gamle husråd med lun mælk. Varm lidt mælk op i en gryde, temperer mælkens temperatur med koldt mælk fra køleskabet til den temperatur dit tøj maksimalt må vaskes ved, hvilket ofte er 30 eller 40 grader. Tjek temperaturen på mælken med et termometer. Hæld den lune mælk på din kaffeplet på dit tøj og gnub den lune mælk godt ind i kaffepletten indtil tøjet og pletten er godt gennemvæddet.

Lad det ligge i blød et par timer. Skyl tøjet godt op i koldt vand, og hvis kaffepletten er reduceret betragteligt eller fjernet helt, så vask tøjet efter anbefalingerne på vaskeanvisningerne. Hvis der stadig er spor af kaffepletten, så gentag behandlingen med den lune mælk og gnub tøjet grundigt ind i den lune mælk og lad det atter ligge i blød indtil pletterne er reduceret betragteligt eller til kaffepletterne er fjernet helt. Vask derefter tøjet med kaffepletterne efter anbefalingerne på vaskeanvisningerne på dit tøj.

 

Kaffe - coffee-machine-102687-m

Klik, se udvalget og køb en ny kaffemaskine her >>

.

VIDEO – Sådan fjerner du pletter med kaffe

Vi har lavet flere videoer med at fjerne kaffe gennem årene både hos Politiken og her hos Pletvæk.dk. Den interne video er den største, hvor vi tester effekten af hhv. 1. Lun mælk mod 2. Behandling med glycerin (glycerol) og en simpel vask i 3. Vaskemaskinen. Hvilken metode fjerner pletter med kaffe bedst?

Klik og se videoen med løsningen herunder (samme video som øverst i artiklen):

 

 

Klik og abonner på vores Youtubekanal her >>

Rengøring af kaffemaskine

Klik og læs også om “RENGØRING AF KAFFEMASKINE” >>

.

.

MØBLER OG GULVTÆPPER – Fjern kaffe

Kaffepletter på møbler og gulvtæpper fjernes med glycerin og sæbe. Kom lidt glycerin på en klud eller en blød svamp og gnid det godt ind i kaffepletterne på møblet eller på tæppet. Lad det ligge iblød i 5 til 6 timer eller sæt det i blød natten over, men vær opmærksom på at holde kaffepletterne fugtige med glycerin løbende. Kig derfor til møblerne og tæpperne af og til og er glycerinen ved at tørre helt ind, så fugt atter kaffepletterne forsigtigt med en lille smule ekstra glycerin.

Efter iblødsætning i glycerin, i 5 til 6 timer eller natten over, dubbes eller tørres møblet eller tæppet efter med en klud vredet op i koldt vand uden at gennemvæde møblet eller tæppet for meget. Lad derefter møblet eller tæppet tørre.

Vask dernæst pletterne med opvaskemiddel. Kom en masse opvaskemiddel i en plastikspand og tilsæt 1 liter varmt vand og pisk sæben med et piskeris, så det skummer meget. Tag en blød svamp og fordel og skrub al skummet fra sæbeopløsningen på pletterne. Lad det virke 10 minutter og dub herefter glycerin ud af møblet eller tæppet med en klud vredet op i koldt vand uden at gennemvæde møblet eller tæppet for meget og lad møblet eller tæppet tørre. Er der stadig glycerin på møblet eller tæppet, så lad det tørre et par timer ekstra og gentag fjernelse af glycerin med en klud vredet op i koldt vand. Gentag behandlingen med fjernelse af kaffepletter indtil pletterne er væk.

 

10-4 logo

Klik og find værktøj, udstyr og byggevarer hos 10-4 >>

.

Klik og få et par gratis tilbud på en byggeopgave her >>

..

FAQ: Hvordan fjerner man pletter med kaffe på tøj?

👉 Hvordan fjerner man pletter med kaffe på tøj?

Fjern pletter med kaffe ved at tilsætte glycerin (glycerol), som gnides ind i kaffepletterne på tøjet. Lad det ligge i blød i 5 til 6 timer. Hold pletterne fugtige. Skyl glycerin grundigt ud af tøjet. Gentag iblødsætning af pletterne. Skyl efter med koldt vand. Vask tøjet efter vaskeanvisningerne på tøjet.