Har du haft en vandskade, og har du fået skimmelsvamp i hjemmet? Klik og se, hvordan du håndtere angreb af skimmelsvamp (mug) i hjemmet >>

Blegning af hvidt stof – test af flere blegemidler, hvilket er bedst?

Indhold

Afbegning af hvidt stof kræver den korrekte metode, så derfor tester vi en række blegemidler og sammenligner effektiviteten af disse midler i den helst store test af eks. brintoverilte (brintperoxid) og natriumdithionit.

VIDEO: Hvilket blegemiddel er det bedste til afblegning af hvidt stof?

I denne video, der tester rengøringsekspert Michael René, hvilket blegemiddel, der er det bedste og det mest effektive blegemiddel til afblegning af hvidt tøj og nærmere bestemt, der testes afblegning af en hvid bomuldstrøje. Kig med her:

Klik og abonner på vores Youtubekanal her >>

Fjern skimmel (mug) og rengøring af fliser og klinker

Fjern skimmel (mug) fra fliser og klinker. Vi har skrevet en stor guide, der hjælper dig godt igennem rengøring fjernelse af mug og skimmelsvamp. Du kan også læse lidt om, hvad en skimmelsvamp er for en organisme.

Klik og læs alle de gode råd her >>

Fremstilling af fortyndinger og afblegning af hvidt stof lavet af bomuld

Denne guide er målrettet hvidt stof lavet af bomuld.

Brug altid rengøringshandsker, når du arbejder med brintoverilte, da det afbleger stof og har faremærker såsom ætsende på produktet. Midlet brintoverilte (brintperoxid) skal derfor håndteres varsomt.

1. Tag rengøringshandsker på

2. Åben et par vinduer, så der er cirkulation af frisk luft i lokalet.

3. Fortynd brintoverilte i forholdet 1:3, dvs. der afmål 250 mL brintoverilte i et allerede afmålt og ophældt volumen på 0,5 liter (500 mL) koldt rent vand. Klik og køb brintoverilte her >>

4. Bland de to væsker sammen forsigtigt sammen uden at afblege andet stof, som ikke ønskes afbleges – arbejde altid varsomt med alle former for blegemidler.

5. Sæt din hvide bomuldstrøje iblød i et par timer eller natten over.

6. Vrid trøjen forsigtigt op og skyl den grundigt igennem med iskold rent vand, men igen arbejde forsigtigt, så du ikke får blegemiddel på andet tøj som du måtte have på, som ikke ønskes afbleget.

7. Efter en grundigt opvridning og skylning i koldt vand, så vaskes tøjet efter vaskeanvisningerne på selve tøjet.

8. Resultatet evaluers efter endt tørring og det skal siges at forsøget af og tkil skal hgentages en række gange før der opnås de bedste resultater.

9. Aflever altid brintoverilte på genbrugsstationen, det benævnes som et såkaldt “peroxid”, hvis de spørger derude.

Flere gode råd – Det sunde rene hjem

Er du nysgerrig på at vide mere om kemi i rengøringsmidler og mikroorganismer som bakterier, skimmelsvampe (mug) og virus (vira), så har jeg forfattet denne bog: Det sunde rene hjem – De store miljøvenlige rengøringsguide >>

Klik, køb og se udvalget af klude, gulvklude og karklude >>

Klik, køb og se udvalget af klude, gulvklude og karklude >>

FAQ: Hvordan afbleges misfarvet hvidt stof af bomuld bedst?

👉 Hvordan afbleges misfarvet hvidt stof af bomuld bedst?

Det bedste produkt til at afblege hvidt bomuld er enten vildt komplicerede kemiske produkter som vanish m.fl., men du kan også anvende brintoverilte (brintperoxid), som også er ret effektivt. Fortynd midlet varsomt og følg altid vejledningen på produktet. 1. Brug altid rengøringshandsker, når der afmåles brintoverilte. 2. Afmål 500 mL koldt rent vand tilsæt 250 mL brintoverilte. 3. Bland midlet forsigtigt og læg den hvide bomuldstrøje iblød i et par timer og gerne natten over. 4. Skyl trøjen efter i koldt vand og aflever brintoverilte på genbrugsstationen. 5. Sørg for udluftning og pas på hænder, fingre og underarme.