Har du haft en vandskade, og har du fået skimmelsvamp i hjemmet? Klik og se, hvordan du håndtere angreb af skimmelsvamp (mug) i hjemmet >>

Rengøring af trægulve

Indhold

Rengøring af trægulve kræver den korrekte metode og lidt ekstra energi for at få alt snavset fjernet og for at få poleret gulvet pænt op.

Rengøring af trægulv: 1. Fej, 2. Hæld vand på og skrub det værste snavs af gulvet med en kost, 3. Tag rengøringshandsker på og afmål 2-3 dl. krystalsæbe i 10 liter vand, 4. Sæb gulvet ind, så det skummer, 5. Lad gulvet stå iblød og lad sæben trække ned i gulvet over lang tid, 6. Afslutningsvist svabres gulvet med en fugtig klud, 7. Lad gulvet tørre og 8. Gentag behandlingen efter behov.

Video: Rengøring af trægulv

Rengøring af trægulv kan klares i disse 8 trin – se også gerne videoen med de samme 8 trin skitseret og illustreret:

Klik og abonner på vores Youtubekanal her >>

1. Fej trægulvet

2. Er gulvet udenfor i en port eller lignende så hæld vand på trægulvet og skrub det værste snavs af gulvet med en kost. Er gulvet et gulv indendørs, så fugt en klud i koldt vand og tør gulvet over gentagende gange med en gulvskrubbe eller en fugtig klud. Målet er at fjerne toppen af snavs og samtidig få fugtet gulvet effektivt.

3. Tag rengøringshandsker på og afmål 2-3 dl. krystalsæbe i 10 liter vand. Bland sæben grundigt i vandet med handskerne, så sæbeopløsningen er homogen.

4. Sæb gulvet grundigt ind i sæbeskum og bliv ved med at skrubbe og massere sæbe ned i træfibrene. Brug god tid og brug masser af kræfter på at massere sæben grundigt ned i gulvet.

5. Lad trægulvet stå i blød i 10 til 15 minutter og lad sæben trække ned grundigt i trægulvet over lang tid. Lad det stå maksimalt 30 minutter. Vær opmærksom på at gulvet kan blive glat med al den sæbe, så hold øje med at der ikke er nogle som ikke ser at gulvet er glat og falder på gulvet, så vær i rummet og hold øje og advar folk.

6. Afslutningsvist svabres gulvet med en fugtig klud sat på en skærft på enten en gammel kost eller en gulvmoppe eller lign.

7. Lad trægulvet tørre grundig igen. Dette tager omkring en halv til en hel times tid.

8. Evaluer om trægulvet skal have en ekstra behandling og indsæbning i krystalsæbe. I så fald gentag behandlingen igen ellers er rengøring af trægulvet afsluttet.

Krystalsæbe, Klik og køb her >>

Krystalsæbe, Klik og køb her >>

Rengøring af lakeret trægulv

Rengøring af lakeret trægulv kan klares i disse trin. bemærk at der ikke må anvendes sæber som universalrengøringsmidler, da de ofte fjerner den lakerede belægning, hvilket er uønsket. Derfor anbefaler vi altid at anvende enten sæbespåner, mild brun sæbe eller krystalsæbe til rengøring af trægulve.

1. Fej det lakerede trægulv grundigt med en kost.

2. Er gulvet udenfor i en port eller lignende så hæld vand på trægulvet og skrub det værste snavs af gulvet med en kost. Er gulvet indendørs, så fugt en klud i koldt vand og tør gulvet over gentagende gange med en gulvskrubbe eller en fugtig klud. Målet er at fjerne toppen af snavset og samtidig få fugtet gulvet effektivt. Gentag gerne dette trin et par gange.

3. Tag rengøringshandsker på og afmål 2-3 dl. krystalsæbe i 10 liter vand. Bland sæben grundigt i vandet med handskerne, så sæbeopløsningen er homogen.

4. Sæb gulvet grundigt ind i sæbeskum og bliv ved med at skrubbe og massere sæbe ned i træfibrene. Brug god tid og brug masser af kræfter på at massere sæben grundigt ned i gulvet. Bemærk at hvis du vasker gulv indenfor, så skal du ikke plaske med vandet, det er kun noget vi anbefaler i en port som i videoen 🙂

5. Lad det lakeret trægulv stå i blød i 10 til 15 minutter og lad sæben trække grundigt ned i træfibrene i trægulvet over lang tid. Lad det stå op til 30 minutter. Vær opmærksom på, at gulvet kan blive glat med al den sæbe, så hold øje med at der ikke er nogle, som ikke ser at gulvet er glat, og glider og snubler på gulvet. Vær altid i rummet og hold øje og advar folk fra ejendommen, venner og/eller familie.

6. Afslutningsvist svabres gulvet over med en fugtig klud. Sæt kluden på en gulvskrubbe eller en gammel kost eller brug en gulvmoppe eller lign. og svabre gulvet grundigt over et par gange til al overskudssæben er fjernet.

7. Lad trægulvet tørre grundig. Dette tager en halv til en hel times tid.

8. Evaluer om trægulvet skal have en ekstra behandling og indsæbning i krystalsæbe. I så fald gentag da behandlingen igen ellers er rengøring af trægulvet afsluttet.

Krystalsæbe, Klik og køb her >>

Krystalsæbe, Klik og køb her >>

Rengøring af andre gulvtyper

Vi linker her til rengøring af en række andre gulvtyper.

Rengøring af linoleumsgulve – klik og læs vores artikel her >>

Rengøring af natursten – Klik og læs vores guide om rengøring af natursten >>

FAQ: Rengøring af trægulv

👉 Rengøring af trægulv

Rengøring af trægulv: 1. Fej, 2. Hæld vand på og skrub det værste snavs af gulvet med en kost, 3. Tag rengøringshandsker på og afmål 2-3 dl. krystalsæbe i 10 liter vand, 4. Sæb gulvet ind, så det skummer, 5. Lad gulvet stå iblød og lad sæben trække ned i gulvet over lang tid, 6. Afslutningsvist svabres gulvet med en let fugtet klud vand, 7. Lad gulvet tørre og 8. Gentag behandlingen efter behov.