Har du haft en vandskade, og har du fået skimmelsvamp i hjemmet? Klik og se, hvordan du håndtere angreb af skimmelsvamp (mug) i hjemmet >>

Har du styr på din hygiejne? Rengøringsekspert Michael René og Pletvæk hos Go’ Morgen Danmark

Rengøringsekspert Michael René er i studiet hos Go’ Morgen Danmark på Tv2 for at snakke om hygiejne i de danske husstande, optaget lørdag d. 18. nov. 2017 og sendt på Tv2 søndag d. 19. nov. 2017.

Som udgangspunkt er en grundig rengøring af overflader meget vigtige, men hyppighed, intensitet og volumen af rengøringsarbejdet bør varieres betinget af, hvilke mikroorganismer og hvor mange der er til stede de pågældende steder. På den baggrund er hygiejne altid et godt oplæg til diskussion og orientering af procedurer og metoder i hjemmet.

I denne artikel kigger vi på emner som

1. Dørhåndtag, håndtag på skabe og skuffer, ryglæn bakterier og vira.

2. Sengetøj, snavs og husstøvmider.

3. Legetøj, bakterier, virus og skimmelsvampe.

4. iPhone, Tablet, Fjernbetjening, bakterier og vira.

5. Vask af hænder – Kokketricket fejler – Vasker du hænder korrekt?

.

Klik og se tilbud på billige senge og sengetøj her >>

.

.

1. Vask af dørhåndtag, håndtag på skabe og skuffer, ryglæn bakterier og vira

Vask håndtag og dørhåndtag ned med vand og sæbe. Plastik, metaller med sæbe. Træsorter kan være nødvendigt at enten voksbehandle eller at oliebehandle efter mange afvaskninger. Samlet er det primært mikroorganismer, og den mikrobiologi vi nemt kan flytte fra vores fingre til disse håndtag, såsom bakterier, virus. På den måde er det nemt, at rekontaminere og sprede mikroorganismer rundt i husstanden.

Klik her og læs vores guide om rengøring af netop dørhåndtag og håndtag >>

.

2. Hvor ofte bør du vaske dine dyner  og puder?

Dyner og puder bør vaskes hver 3 mdr. og sengetøj bør vaskes hver 14 dag ved 60 grader – specielt hvis man har allergi. Rengøringsekspert Michael René fortæller, at disse råd er til for at holde mikroorganismer nede i et acceptabelt leje. Dernæst bør du vaske dit sengelinned og sengetøj, for at styrke den gode sanselige sensoriske oplevelse af frisk og rent sengetøj. Husk på, der samle sig let både husstøvmider, sved, fedt og protein fra vores krop, hud og hår i dit sengelinned og i sengetøjet. Husk også at husstøvmider kan i værste fald medføre udvikling af allergi. Læs en gennemgang af denne meget interessant undersøgelse fra “Hypothesis of Clinical medicine” af Thorkild E. Hallas (2013), link >>

Klik her og læs om rensning af sengelinned og sengetøj >>

n_rrebro_-_r_hvid_1-2 frederiksberg_-_bl_1-2_1
_sterbro_-_lilla_1-2_1_1 _sterbro_-_brun_1-2

Se et udvalg af nyt sengebetræk >>

..

3. Hvor ofte vasker du dit barns legetøj?

Legetøj er en rigtig god kilde til at samle mikroorganismer. Et eksempel er det, som rengøringsekspert Michael René lavede i samarbejde med Søndagsavisen, der fandt han en legetøjsbrandbil med et gennemsnitligt RLU-indhold på 1824, hvor tallet bør ligge under 300 RLU for at være hygiejnisk. Der var dog synligt snavs på denne brandbil, så man nemt opdager at den trænger til en rengøring.

Klik og se den store guide til rengøring af netop legetøj og forskellige materialer i legetøj her >>

Historien med de skimmelbefængte badedyr fra mit november 2017 er nu meget forudsigeligt, men stadig ikke delikat. Klik og læs mere om de sorte svampe du kan finde på badeværelset lige her >>

.

Bøger.org

Klik og find dine nye bestsellerbøger her >>.

.

4. Mobil, Tablet, Fjernbetjening, Skimmelsvampe, Bakterier og Vira

Mobil, tablets, fjernbetjeninger kan nemt indeholder masser af mikroorganismer og andet. Men hvordan gør man disse materialer rent bedst muligt? Er der forskel på mænd og kvinders mobilhygiejne?

Klik her og se resultaterne af den store undersøgelse om mobiltelefoner og få gode råd til rengøring >>

En lidt ældre undersøgelse viste, at der var tre ting som forbrugerne primært tager fat i på, når de ankommer til deres hotelværelse såsom fjernbetjeningen, lyskontakter og sengelamper, så alle disse materialer, der bør man også have en hygiejnisk standard, da de kan være kilde til kontaminering og smitte med vira og bakterier.

.

Klik og se tilbud på billige senge og sengetøj her >>

.

5. Vask af hænder – Kokketricket fejler – Vasker du hænder korrekt?

Når der vaskes hænder er det så et specielt hygiejnisk problem, når man har lange negle? Er det nok at vaske fingre med vand som de klassiske Tv-kokke gør- Eller skal der sæbe eller sprit til?

Klik her og se de afslørende billeder af bakterier på  fingre med lange negle >>

En sidehistorie til alle disse målinger gennem årene, der lavede rengøringsekspert Michael René en måling på hænder på medarbejdere fra en arbejdsplads. Vi vil ikke afsløre arbejdspladsens navn her, men rengøringsekspert Michael René målte medarbejdernes hænder lige efter deres toiletbesøg. Resultatet viste at mænd gennemsnitligt havde 368 RLU på deres hænder efter et toiletbesøg, mens kvinder havde 180 RLU på deres hænder. De bør kommme ned under 100, men igen det anbefales at man generelt ligger under en RLU under 300.

Statistiske analyser viste endvidere, at mænd ikke statistisk havde flere mikroorganismer end kvinder, men det var meget tæt på (P = 0,099).

Klik og se tilbud på billige senge og sengetøj her >>

.

Link

Go’ Morgen Danmark på Tv2 (2017). Legetøj, tablets, dyner og puder vrimler med skidt og bakterier – guide til at komme til bunds i griseriet. Link: https://play.tv2.dk/ d. 19. nov. 2017, Go’ Morgen Danmark