Har du haft en vandskade, og har du fået skimmelsvamp i hjemmet? Klik og se, hvordan du håndtere angreb af skimmelsvamp (mug) i hjemmet >>

Fjern sperm og sæd samt andre sekreter nemt

Indhold

Fjern sperm og sæd samt andre sekreter. Sperm og sæd kan sagtens opløses og fjernes rimelig enkelt. Der kan jo ske uheld, men bare rolig – du får vores store guide til, hvordan du opløser og renser pletterne fra tøj, møbler, tæpper og gulvtæpper.

Fjern sperm og sæd fra tøj – Fjern pletter nemt

Pletter med sperm og sæd kan opløses fra tøj med flere typer af rengøringsmidler. Efter forbehandling skal tøjet vaskes efter vaskeanvisningerne på tøjet. Lad os komme i gang. I dette afsnit præsenteres hvordan du fjerner sperm og sæd fra specielle tøjtyper og dernæst følger ordinære tøjtyper.

.

Klik og find din nye bog her >>

.

Fjern sperm og sæd fra tøj fra særlige tøjtyper som lærredsbukser i råhvid, bronze eller beige o.lign.

Pletterne kan med fordel forbehandles med opvaskemiddel. Dog kan der være tale om tøjtyper som lærredsbukser i råhvid, bronze eller beige, som i enkelte tilfælde ikke kan tåle denne forbehandling. Disse former for farver og typer af tøj bør derfor iblødsættes i en spand lunkent vand med lidt opløst vaskemiddel til vask af netop det tøj du gerne vil opløse pletter med sperm og sæd fra. Gør sådan en spand klar, men inden tøjet sættes i blød i denne spand med vaskemiddel, så bruses tøjets pletter med sperm og sæd godt igennem med koldt vand med bruseren.

Når den store spand med vaskemiddel er klar, så tjek at temperaturen ikke er for høj, da tøjet kun maksimalt kan tåle den vasketemperatur, der står på vaskeanvisningen. Skyl tøjet med sperm og sædpletter godt op i vaskemidlet. Lad tøjet stå iblød i et par timer.

Efter endt iblødsætning skylles tøjet godt op i iskoldt vand. Sørg for at få skyllet alle sæberester ud af tøjet. Er der stadig synlige pletter med sperm eller sæd, så iblødsæt tøjet en eller flere gange indtil pletterne er reduceret eller væk. Dernæst vaskes tøjet i vaskemaskinen ved den anbefalede maksimalle vasketemperatur.

.

Klik og find din nye bog her >>

.

Fjern sperm og sæd fra tøj fra almindelige tøjtyper

Fjern sperm og sæd fra almindelige tøjtyper som cowboybukser, fløjl, andre typer af lærredsbukser, buser, T-shirt, kjoler, undertøj, lagener dyner, mm. Denne form for tøj kan sættes iblød i opvaskemiddel. Inden tøjet sættes i blød i opvaskemiddel, så bruses tøjets pletter med sperm og sæd godt igennem med koldt vand med bruseren.

Kom lidt opvaskemiddel direkte på pletterne med sperm og sæd. Gnid sæben godt ind i tøjet og lad det stå iblød et par timer. Efterfølgende skylles al sæben af i koldt vand. Afslut behandlingen og vask tøjet efter anbefalingerne på vaskeanvisningerne.

.

Klik og find din nye bog her >>

.

Fjern sperm og sæd fra møbler, tæpper og gulvtæpper

Fjern sperm og sæd nemt fra møbler, tæpper og gulvtæpper. Kom ca. ¼ til ½ dl.  opvaskemiddel i en plastikspand og tilsæt 1 liter varmt vand og pisk sæben med et piskeris, så det skummer meget. Tag en miljøvenlig blød fibersvamp og fordel og skrub al skummet fra sæbeopløsningen på pletterne.

Lad sæbeskummet stå og virke i små 10 minutter. Dub sæben af med små mængder koldt vand på en blød svamp eller klud. Pas på ikke at gennemvædde møblet, tæppet eller gulvtæppet for meget. Lad møblet, tæppet eller gulvtæppet tørre grundigt. Dub atter sæben af med lidt koldt vand på en miljøvenlig blød fibersvamp eller klud.

Gentag behandlingen indtil pletterne med sperm og sæd er opløst og væk.

.

Klik og find din nye bog her >>

.

Fjern andre typer af sekreter – tis, lort, afføring og spyt

Fjern tis – Klik og se vores guide her >>

Fjern lort og afførring – Klik og se vores guide her >>

Fjern spyt – Brug samme metode som ovenfor i denne artikel 🙂

Fjern tis og urin

Klik og læs vores store guide om at opløse og fjerne tis og urin >>

Fjern lort og afføring fra tøj, møbler, tæpper og gulvtæpper

Klik og se vores store guide her >>