Har du 59 sek? Se hvorfor du ALDRIG må overdosere din sæbe i din sæbeopløsning!!!!: KLIK og se med her (åbner i nyt vindue på YouTube) >>

Rengøring af garderobeskabe – Guide til rensning af dit garderobeskab

Her får du en guide til rengøring af garderobeskabe. Du bruger dine garderobeskabe dagligt, og du ifører dig dit nyvaskede tøj, som har ligget opbevaret i dit garderobeskab i flere dage og op til flere uger. På den baggrund er det naturligvis vigtigt, at dit garderobeskab også holdes pænt rent og frisk. Måske er det også tid til at få ryddet lidt op og ud i noget af dit tøj inde i garderobeskabet. Kig med her og se de gode råd til rengøring af garderobeskabe.

Har du brug for et nyt garderobeskab? Klik og se udvalget her >>

Rengøring af garderobeskabe af birketræ og bøgetræ

Rengøring af garderobeskabe. Har du et garderobeskab af træ med trælåger, hylder og skuffer i birketræ eller bøgetræ, så kan de let rengøres i en mild opløsning med miljøvenligt universalrengøringsmiddel. Fyld en spand med varmt vand og tilsæt en kvart til en halv hættefuld universalrengøringsmiddel. Husk at universalrengøringsmiddel affedter din hud, og netop derfor anbefaler vi, at du påfører dine hænder og underarme et par rengøringshandsker for at beskytte din hud, mens du rengører garderobeskabet.

Vrid en miljøvenlig rengøringsklud hårdt op i sæbevandet med et miljøvenligt universalrengøringsmiddel. Vask træet i garderobeskabet forsigtigt. Pas på med ikke at spilde sæbevand på gulvet. Vask overfladerne grundigt af i hele skabet på både ydersiderne og på indersiderne af garderobeskabet. Gør det hele et par gange indtil at al overfladesnavset er opløst og garderobeskabet er rengjort grundigt.

Efter rengøring af garderobeskabet, så tømmes spanden, og du kan nu lave en stor spand med koldt vand. Vrid dernæst din rengøringsklud grundigt op i vasken, og skyl al sæben godt ud af kluden. Aftør nu alle sæberesterne fra garderobeskabet med en hårdt opvredet klud dyppet og vredet op i koldt vand.

Klik her og find nye klude og viskestykker her >>

,

Rengøring af garderobeskabe af laminat, folie og plast

Rengøring af garderobeskabe. Har du et garderobeskab med en glat overflade, der ikke er lavet af træ, så kan det være et skab, som er produceret af træspåner, som spånplader betrukket med laminat, plast og/eller folie. Sådanne overflader er relativt nemme at rengøre. Find en god stor spand og tilsæt cirka 2 liter varmt vand og hæld en teskefuld til en skefuld miljøvenligt universalrengøringsmiddel ned i spanden. Tag rengøringshandsker på, da universalrengøringsmiddel nemt affedter huden, og det kan ikke anbefales.

Fugt en miljøvenlig rengøringsklud og vask garderobeskabet forsigtigt af. Pas på med ikke at spilde sæbevand på gulvet. Vask overfladerne grundigt af i hele garderobeskabet på både ydersiderne og på indersiderne. Gør det hele et par gange indtil at al overfladesnavset er opløst og skabet er rengjort grundigt.

Tøm spanden og lav nu en stor spand med koldt vand. Vrid dernæst din rengøringsklud grundigt op i vasken og skyl al sæben godt ud af kluden. Aftør nu alle sæberesterne fra garderobeskabet med en hårdt opvredet klud dyppet og vredet op i med koldt vand. Sidder der lidt vand hist og pist, så poler vandet af med et tørt og rent viskestykke.

Klik her og find nye klude og viskestykker her >>

,

Rengøring af garderobeskabe af egetræ

Rengøring af garderobeskabe. Er dine trælåger i dit garderobeskab lavet af Egetræ, så fortvivl ikke, de kan sagtens rengøres. Der er dog nogle forbehold for efterbehandling, men det beskrives herunder.

Du kan rengøre garderobeskabet lavet i Egetræ i en mild sæbeopløsning, eller du kan anvende en stærkere sæbeopløsning som brun sæbe eller kautisk soda, hvis nu garderobeskabet kræver den helt store tur, og er blevet meget beskidt. Bemærk at en rengøring i den stærke sæbeopløsning vil kræve at garderobeskabet i egetræ efterbehandles med enten en god træolie, en lysning af træet i fortyndet oxalsyre eller en mørkfarvning af træet i fortyndet salmiakspiritus. Efterbehandlingen er dog forskelligt betinget af, hvilket type af efterbehandling dit træværk i garderobeskabet har fået indlednigsvist, da du købte garderobeskabet.

Herunder får du en guide til en mildere form for rengøring af dit garderobeskab bestående af egetræ:

Lav en stor spand varmt vand og tilsæt lidt miljøvenligt universalrengøringsmiddel. Du kan anvende en kvart til en halv hættefuld universalrengøringsmiddel til 5 liter lunkent vand, men kig altid på doseringsanvisningen på din sæbe. Husk at anvende rengøringshandsker, når du anvender universalrengøringsmiddel, da sæben affedter huden og derfor anbefales det at anvende rengøringshandsker.

Vrid din miljøvenlige rengøringsklud hårdt op, dyb den i sæbevandet og vask og skrub træet med kluden. Du kan også anvende en miljøvenlig blød svamp til at skrubbe træet rent med. Pas på med ikke at spilde sæbevand på gulvet. Gentag behandlingen og rengøringen af garderobeskabet et par gange indtil al snavset er fjernet.

Tøm spanden og lav nu en stor spand med koldt vand. Vrid dernæst din rengøringsklud grundigt op i vasken og skyl al sæben godt ud af kluden. Aftør nu alle sæberesterne fra garderobeskabet med en hårdt opvredet klud dyppet og vredet op i med koldt vand. Lad skabet tørre og tør eventuelt resterende vand op med et rent mørkt viskestykke. Virker garderobeskabet som om, at det har mistet sin glød, så kan det trænge til en efterbehandling.

Klik her og find nye klude og viskestykker her >>

,

Efterbehandling af garderobeskabets egetræ

Start med at kig menualen igennem til dit garderobeskab og følg anvisningerne til efterbehandling af den træsort som dit garderbeskab er fremstillet af. Spørg også din forhandler til råds inden du begynder. Mange af de anvisninger, der er til efterbehandling af egetræ plejer at pege i disse retninger skitseret herunder rent metodisk:

A. Egetræ kan efterbehandles med en god træolie, eller et middel til dit træ, som du kan købe hos din forhandler af garderobesskabet.

B. Egetræ kan efterbehandles og lysnes i fortyndet oxalsyre i henhold til anbefalinger fra den forhandler, du nu har købt garderobeskabet hos.

C. Egetræ kan efterbehandles for at gøre egetræet mørkt igen i en fortyndet opløsning med salmiakspiritus, som du kan købe hos din forhandler af dit garderobeskab.

Uanset hvilken efterbehandling du anvender, så anvend altid rengørringshandsker for at beskytte din hud på fingre, hænder og underarme. Følg altid de tekniske anvisninger for anvendelse af de forskellige former for opløsninger. Luft ud og tag altid de rette forbehold.

Klik her og find nye klude og viskestykker her >>

,

Rengøring af spejle og vinduer i dit garderobeskab

Rengøring af garderobeskabe. Dine spejle og vinduesglas på dine garderobeskabe bør også pudses, når du nu alligevel knokler med at rengøre garderobeskabet. Du kan eksempelvis anvende en simpel glasrens målrettet rengøring af vinduer. Men vær opmærksom på, hvordan du anvender glasrens. Det kan nemlig ikke anbefales at indånde glasrens, det kan i værste fald medføre allergiske reaktioner.

Når du gerne vil rengøre spejle og vinduesglas i dit garderobeskab bør du anvende glasrens med en vis form for forsigtighed. Find en miljøvenlig, blød, tør og ren rengøringsklud. Spray glasrens direkte på rengøringskluden. Vask nu spejlet eller vinduesglasset på dit garderobeskab grundigt rent med kluden. Start i det øverste venstre hjørne og arbejd dig ned til det nederste højre hjørne af spejlet og glasset med rengøringskluden med glasrens. Puds spejlet eller glasset i cirkulære bevægelser. Bemærk at det kan være nødvendigt at fugte kluden med glasrens flere gange undervejs.

Bemærk, at du kan tilkøbe og anvende nedenstående vinduesvaskere og vinduesskrabere. Jeg må indrømme, at jeg selv havde min tvivl til disse produkter, men da jeg først fik prøvet dem, så er den gamle manuelle metode udgået hos os. Disse elektriske vinduesvaskere og vinduesskrabere er fantastiske, og de er dejligt nemme at anvende. Vi har selv testet dem i en kæmpe test for avisen Politiken, og her kan du se vores top 2 af de bedste vinduesvaskere og vinduesskrabere på markedet, og de er faktisk ikke så dyre igen.

Herunder linker vi til de to bedste elektroniske vinduesskrabere og vinduesvaskere, som vasker og tørrer vinduesglas, spejle og vinduerne nemt og enkelt:

Klik, køb og læs mere her >>

Klik, køb og læs mere her >>

Klik, se og læs den store test af elektriske vinduesvaskere og skrabere >>

.

5 gode råd til rengøring af garderobeskabe

Praktisk kan vi opummere disse råd til dig, der har behov for at rengøre dit garderobeskab.

  • Vær opmærksom på at få tørret alle rester af sæbevand og vand ud af alle de små hjørner i alle skuffer og skabshylder.
  • Knirker skabe eller skuffer, så smør hængsler med lidt låseolie. Pas dog på ikke at svine og sprøjte med olien, så skabet bliver beskidt.
  • Stram eventuelle løse skruer i skuffer og på skabslåger, som trænger til at blive strammet. Så sidder alle dele godt fast igen.
  • Poler overflader lidt op med et mørkt viskestykke.
  • Har garderobeskabet matte overflader, så kan de sagtens friskes op med et dertil anbefalet overfladebehandlingsmiddel, der matcher træsorten eller den type af overflade, der nu måtte være på dit garderobeskab. Er du i tvivl, så spørg hos din forhandler, de vil altid gerne hjælpe. Forhandleren har helt sikkert et overfladebehandlingsmiddel, som du kan købe som du kan efterbehandle dit træværk med.

Har du brug for et nyt garderobeskab? Klik og se udvalget her >>