Har du haft en vandskade, og har du fået skimmelsvamp i hjemmet? Klik og se, hvordan du håndtere angreb af skimmelsvamp (mug) i hjemmet >>

Hvem synes du, det er mest naturligt, at ansvaret for vasketøjet overlades til?

Rengøringsekspert Michael René skitserer at den danske presse ofte beskriver rengøring og hygiejne meget arketypisk med billeder af traditionelle gummihandsker med et foto af en kvinde, der gør rent, dog med få undtagelser. Denne hjemmeside har kørt effektivt i 6 år med flere hundrede tusinde læsere, og en analyse viser overraskende, at vores læsere udgør en høj andel af mænd. Så arketypen fra medierne er tilsyneladende “Old fashion”, kig med herunder.

vasketøj

.

Rengøringsekspert Michael René udtaler “Overraskende mange mandlige læsere

I hjemmesidens historie er der overraskende mange mandlige læsere på vores artikler med rengøringsfif, rengøringskemi, test, hygiejneråd, råd om pletfjerning og vores artikler om miljø og tilsætningsstoffer.

Konkret er der 54 % mandlige læsere og 46 % kvindelige læsere, så arketypen for læseren af rengøringsrelaterede emner og miljø og kemi udgør overraskende en større andel af mænd sammenlignet med kvinder.

.

huma

Se et udvalg af svanemærkede rengøringsmidler her >>

.

Ligelig fordeling af vasketøj mellem køn

En tidligere ikke publiceret undersøgelse fra et analysebureau, som rengøringsekspert Michael René kommenterede på for et par år siden, internt hos analysebureauet, viste at der er en ligelig fordeling mellem mænd og kvinder i forhold til fordeling af vasketøjet. Mænd svarede at det er naturligt at hjælpes ad (77,8 %) og kvinder var enige om, at det var naturligt at hjælpes ad (77,4 %).

Dertil vaskede omkring 34 % af mændene deres undertøj ved 30 og/eller 40 grader, mens 38 % af kvinderne valgte denne mulighed. Undertøj bør vaskes ved 60 grader for at eliminere og opløse bakterier, husstøvmider og mikroorganismer. 38,5 % af mændene vaskede undertøj korrekt ved 60 grader, mens  kun 32,9 % af kvinderne gjorde det samme.

.

 frederiksberg_-_bl_1-2_1  _sterbro_-_brun_1-2

Se et udvalg af nyt sengebetræk >>

.

.

jupiter_boxmadras_no1kerneb_g_1_2jupiter_elevation_1_1

Se udvalget af nye lækre senge her >>

.

.