Har du haft en vandskade, og har du fået skimmelsvamp i hjemmet? Klik og se, hvordan du håndtere angreb af skimmelsvamp (mug) i hjemmet >>

Rodalon – Fjern skimmelsvamp (mug) og fjern sved

Indhold

Rodalon er et af de bedste desinficerende rengøringsmidler til at opløse og fjerne skimmelsvamp (mug). Rodalon anvendes også gerne til at fjerne grim lugt fra dit tøj, og det er et af de bedste rengøringsmidler til at fjerne svedlugt effektivt fra tøjet. Så har du en skjorte, der lugter af sved, eller har du skimmelsvamp mellem fliserne og klinkerne i fugerne på badeværelset, omkring vinduerne eller vinduesrammerne, så er rodalon effektivt. Vi introducerer rengøringsmidlet herunder sammen med et par gode råd til at komme pletter og lugtgener til livs. Lad ikke lugt i tøjet eller skimmel i hjemmet vinde terræn.

Rodalon – Det bedste middel mod skimmelsvamp

Rodalon er det bedste middel mod skimmelsvamp. Det aktive stof benzalkoniumklorid er effektivt til at destruere skimmelsvampe, som ofte indfinder sig på badeværelset eller omkring viduesrammerne boligen. Er der tale om overfladeskimmel, så er rodalon den bedste løsning. Tag gummihandsker på hænder og fingre, og kom lidt rodalon op i en spand. Er der meget skimmelsvamp, så fortynd opløsningen ca. 1:1. Tilsæt 2 dl varmt vand i en spand og tilsæt 2 dl rodalon. Skrub og gnid med opløsningen på det område, hvor der er skimmelsvamp. Der skal bruges en del kræfter. Vi anbefaler gentagende behandlinger og afvaskninger af skimmelbefængte områder. Husk endvidere at lade de skimmmelbefængte områder tørre godt efter hver vask.

Klik og køb Rodalon her >>……..Klik og køb gummihandsker her >>

Skimmel – Sådan virker rodalon mod skimmel (mug)

Skimmelsvampe er eukaryote mikroorganismer, og de formerer sig lynhurtigt. Skimmelsvampe udvider deres mycelium, og vokser ind imellem sprækker og revner. Skimmelmyceliet okser ind i vægge, vindueskarme, ned i fødevarer o.lign. Skimmelsvampe formerer sig forskelligt, men nogle typer formerer sig ved at sprede sporer rundt i badeværelset eller i fødevarer, hvor de er allokeret. Disse organismer kan destueres med rodalon, som ødelægger cellemembranen i både skimmelsvampe. Dertil kan det også destruere bakterieceller. Rodalon indeholder det aktive stof benzalkoniumklorid, der er en stofgruppe med kloratomer. Dertil er benzalkoniumklorid et kationisk tensid, der vha. sin ladning hæfter sig på overfladen af membranen på den skimmel eller baktierecelle, som skal destrueres. Benzenringen er fedtopløselig og ødelægger nemt membranen, og så dør skimmelsvampen og/eller bakteriecellen. Klik og læs vores store afsnit om skimmelsvampe her >>

Klik og køb Rodalon her >>……..Klik og køb gummihandsker her >>

Klik, køb og læs mere om skimmelbekæmpelsesmiddel fra Brenntag-nordic >>

Rodalon – Det bedste middel mod svedlugt

Lugter dine bluser, trøjer, bukser eller skjorter af sved eller lugter tøjet ubehageligt efter du har vasket det. Så kan det være en god idé at give  tøjet en mild vask med rodalon.

Rodalon og skimmel: Indledende test af tøjet

Inden du starter på at fjerne svedlugt og lugt fra dit tøj, så anbefaler vi, at du afprøver rengøringsmidlet på et lille stykke af tøjet i det fjeneste hjørne af tøjet. Find et stykke af tøjet, som ikke er synligt, når du har tøjet på, og test om tøjet kan tåle opløsningen. Jeg personligt har nu aldrig været ude for, at en given “ordinær” stoftype – ikke har kunne tåle rengøringsmidlet. Vi har dog ikke testet alle stoftyper som silke og øvrige særlige stoftyper, men vær altid varsom. Tag gummihandsker på hænder og fingre, da en rodalonopløsning til indendørsbrug er basisk (pH = 8). På den baggrund skal du anvende handsker for at beskytte dine fingre og hænder mod affedtning. Afprøv rodalon ved at fortynde det i forholdet 1:1 med varmt vand. Tilsæt lidt af den fortyndede væske på et lille hjørne af tøjet og dobbelttjek, at tøjet ikke affarves, men beholder farven. Skyl rengøringsmidlet ud af tøjet med koldt vand og skyl gentagende gange.

Svedlugt og rodalon

Består tøjet denne indledende test, så kan du lave en stor opløsning i en spand varmt vand med rodalon. Tilsæt mellem 1 til 2 dl. rodalon til 1 liter varmt vand. Bemærk, at du skal kunne sætte hele din bluse eller dine bukser  – eller hvad du nu arbejder med i blød. Så lav eventuelt en større spand med rengøringsmidlet med eks. 2 til 4 dl rodalon til 2 liter varmt vand og kom tøjet ned i spanden med rengøringsmidlet og lad det stå iblød i fire til fem timer eller natten over. Skyl tøjet op i iskoldt vand gentagende gange efter iblødsætning. Hæng tøjet til tørre mens du tager på arbejde, i skolen, eller hvor du nu skal hen og duft til tøjet, når du kommer hjem. Lugter tøjet stadig fælt, så kan du iblødsætte tøjet en ekstra gang. Når du mener at tøjet dufter bedre, så vask det iblødsatte tøj alene i en vaskemaskine efter vaskeanbefalingerne på tøjet med det vaskemiddel, du normalt anvender til at vaske dit tøj i.

Klik og køb Rodalon her >>……..Klik og køb gummihandsker her >>

.

Kemi i Rodalon indendørs version 2 sammenlignet med Rodalon udendørs version 2? Få svaret her:

Det er ganske interessant at kigge nærmere på, hvilken kemi der er i rengøringsmidler som rodalon indendørs og udendørs. Ingredienslisterne på de to produkter er angivet herunder. Vi skal understrege at der er tale om opskrifter/recepter i version 2, så med forbehold for, at du måske har købt et produkt, der er i version 1, så er det vigtigt at understrege at opskriften er ændret i version 2. I version 2 er mængden af at det kationiske tensid benzalkoniumklorid reduceret fra 5% til en summeret koncentration på 2,5% incl. stoffet didecyldimethylammoniumklorid.

Se en præsentation i simpelt sprog herunder, hvor vi præsenterer ligheder og/eller forskelle på Rodalon indendørs og udendørs.

Klik og abonner på vores Youtubekanal her >>

Ingrediensliste Rodalon indendørs version 2

< 2,5% af disse kationiske tensider: benzalkoniumklorid (Cas-nr. 68424-85-1/85409-23-0) & didecyldimethylammoniumklorid (Cas-nr. 7173-51-5).

NB: Bemærk at rodalon indendørs er basisk (pH = 8), og derfor skal der anvendes handsker og gerne handsker af latex (naturgummi), der er velegnet til at beskytte fingrene til basiske rengøringsmidler. Klik og køb gummihandsker her >>

.

Ingrediensliste Rodalon udendørs version 2

9,5% lauraminoxid (Cas-nr. 1643-20-5), 6,0% mælkesyre (Cas-nr. 50-21-5) og < 0,1% didecyldimethylammoniumklorid (Cas-nr. 7173-51-5)

NB: Bemærk at væsken er svagt syrligt (pH = 4), og derfor skal der anvendes handsker og gerne handsker af nitrilgummi. Øvrige handsker kan også sagtens anvendes  til at beskytte fingrene mod de syrlige rengøringsmidler. Klik og køb gummihandsker her >>

.

Samlet set anvendes der stoffer som: benzalkoniumklorid, didecyldimethylammoniumklorid, lauraminoxid og mælkesyre i de to typer af rodalonprodukter, som er fantastiske til at eliminere skimmelvækst både indenfor og udenfor. Produkterne kan desinficere arealer og overflader for både bakterier og skimmelsvampe. Herunder præsenteres de fire kemiske molekyler og funktion i alfabetisk orden, og dertil har vi skrevet et væld af trivialnavne på de fire ingredienser. Kemiske navne må nemlig gerne optræde på mange forskellige former, og netop derfor kan det være svært at gennemskue som forbruger. Så  derfor får du denne oversigt med også.

 ……..

Klik og køb Rodalon her >>……..Klik og køb Rodalon (udendørs) her >>

……..Klik og køb gummihandsker her >>

Benzylalkoniumklorid også benævnt “Benzyl ammonium chlorid” er kationisk tensid og er et af de aktive bakteriedræbende molekyler i rengøringsmidlet Rodalon. Bemærk forskellen på de ovenstående anioniske tensider, hvor sulfatgruppen er negativt ladet (-), mens det kationiske tensid Benzalkoniumklorid har et positivt ladet (+) nitrogenatom og er dermed kationisk.

Benzalkoniumklorid

Formel: C6H5CH2N(CH3)2RCl

Benzalkoniumklorid har Cas-nr. 8001-54-5 og stoffet har mange trivialnavne. Herunder er angivet en stribe trivialnavne for stoffet.

Synonyme trivialnavne for benzalkoniumklorid:

 • Alkylbenzyldimethylammonium chlorides
 • alkyldimethylbenzylammonium chloride
 • Ammonium compounds, substituted, alkylbenzyldimethyl chlorides
 • Ammonium salts, alkylbenzyldimethyl, chlorides
 • Arquad CB 30
 • Benzalkon A
 • BENZALKONIUM CHLORIDE
 • BENZALKONIUMCHLORID
 • BTC
 • BTC 471
 • Culversan LC 80
 • Dimanin A
 • Genamin KDS
 • Kemamine BAC
 • Leda benzalkonium chloride
 • Magna M 407
 • Mefarol
 • Morpan BC 50
 • Mycosan
 • Mycosan S
 • N-ALKYL DIMETHYL BENZYL AMMONIUM CHLORIDES
 • N-ALKYL-DIMETHYL BENZYL AMMONIUM CHLORIDE
 • Neo germ-i-tol
 • Osvan
 • P 3-Triquart AP
 • Phagomucor
 • Preventol R 80
 • Quaternary ammonium compounds, alkylbenzyldimethyl, chlorides
 • Quaternium 1
 • Quatramine 50
 • Rhodaquat RP 50
 • Romergal CB
 • Zephiran
 • ZEPHIRAN CHLORIDE

.

 ……..

Klik og køb Rodalon her >>……..Klik og køb Rodalon (udendørs) her >>

……..Klik og køb gummihandsker her >>

Klik, køb og læs mere om skimmelbekæmpelsesmiddel fra Brenntag-nordic >>

Didecyldimethylammoniumklorid er et kationisk tensid, som ødelægger lipidstrukturen i cellemembranen på hhv. skimmelsvampe og bakterier. Stoffet er anvendt i et væld af desinfektionsmidler og senest er stoffet anvendt i Rodalon indendørs version 2, hvor der er skruet ned for koncentrationen af Benzalkoniumklorid ved tilførsel af netop didecyldimethylammoniumklorid. Kemisk har didecyldimethylammoniumklorid to carbonkæder med 9-C-atomer og to methylgrupper begge bundet til N-atomet. Dertil er der allokeret et negativt ladet kloridatom til nitrogenatomet. N-atomet har samlet fire bindinger til hhv. de to C-kæder og de to methylgrupper og N-atomet er positivt ladet og er et kationisk tensid.

Didecyldimethylammoniumklorid

Formel: C22H48ClN

Didecyldimethylammoniumklorid har Cas-nr. 1643-20-5 og stoffet har mange trivialnavne. Herunder er angivet en stribe trivialnavne for stoffet.

Synonyme trivialnavne for didecyldimethylammoniumklorid:

 • 1-Decanaminium, N-decyl-N,N-dimethyl-, chloride
 • 1-Decanaminium, N-decyl-N,N-dimethyl-, chloride (1:1)
 • AMMONIUM CHLORIDE, N,N-DIDECYL-N,N-DIMETHYL-
 • Ammonium, didecyldimethyl-, chloride
 • AQ 210
 • Arquad 10
 • Arquad 210
 • Arquad 210-50
 • Arquad 210-50E
 • Arquad 210-80
 • Arquad 210-80E
 • Astop
 • Bardac 22
 • Bardac 2250
 • Bardac 2270E
 • Bardac 2280
 • Bio-Dac
 • Britewood Q
 • Britewood XL
 • BTC 1010
 • BTC 2250
 • BTC 99
 • Calgon H 130
 • Catiogen DDM
 • Cation DDC
 • Chlorure de didecyldimethylammonium
 • cloruro de didecildimetilamonio
 • D 10P
 • DDAC
 • DDC 80
 • DIDECYL DIMETHYL AMMONIUM CHLORIDE
 • didecyldimethylammonium chloride
 • Didecyldimethylammoniumchlorid
 • DIDECYL-DIMETHYL-AMMONIUM-CHLORID
 • Didecyldimethylammounium chloride
 • Dimethyldidecylammonium chloride
 • Dodigen 1881
 • H 130
 • H 130 (molluscicide)
 • Kamin RM 2D50A
 • Macrotrol MT 200
 • Maquat 4480E
 • Microbiocide B 74
 • Nissan Cation 2DB
 • Quartamin D 10E
 • Quartamin D 10P
 • Quaternium 12
 • Querton 210CL
 • Slaoff 91
 • Sporekill
 • Stenquat 1010
 • Timbercote 2000
 • Tret-O-Lite XC 507

.

 ……..

Klik og køb Rodalon her >>……..Klik og køb udendørsvarianten her >>

……..Klik og køb gummihandsker her >>

Klik, køb og læs mere om skimmelbekæmpelsesmiddel fra Brenntag-nordic >>

Lauramine oxide er et nonionisk tensid, der som alle andre tensider har den egenskab at det kan ødelægge celllemembraner, og derved destruere mikroorganismer som bakterier og skimmelsvampe. Lauramine oxid er nonionisk, hvilke betyder at det ikke har nogen ladning. Læs mere om nonioniske tensider her >>

Lauramine oxid

Formel: C14H31NO

Lauramine oxide har Cas-nr. 1643-20-5 og stoffet har mange trivialnavne. Herunder er angivet en stribe trivialnavne for stoffet.

Synonyme trivialnavne for Lauramine oxide:

 • 101CG
 • 1-Dodecanamine, N,N-dimethyl-, N-oxide
 • Admox 12
 • Ammonyx AO
 • Ammonyx C10 Amine Oxide
 • Ammonyx DMCD 40
 • Ammonyx LO
 • Ammonyx LO-E
 • Amogen S-H
 • Amphitol 20N
 • Aromox DM 12D
 • Aromox DM 12D-W
 • Aromox DM 12DW(C)
 • Aromox DM 12W
 • Aromox DMCD
 • Atlas CD 413
 • AX
 • AX (amine oxide)
 • AX 22
 • AX-S
 • AX-SS
 • Barlox 12i
 • Conco XAL
 • Cyclomox L
 • DDAO
 • DDNO
 • Dimethylaurylamine oxide
 • Dimethyldodecylamine N-oxide
 • Dimethyldodecylamine oxide
 • Dimethyllaurylamine oxide
 • Dodecylamine, N,N-dimethyl-, N-oxide
 • dodecyldimethylamine oxide
 • Dodecyldimethylaminoxid
 • Emal 20N
 • Emcol L
 • Emcol LO
 • Empigen OB
 • Genaminox K 12
 • Genaminox LA
 • Incromine oxide L
 • LAURAMINE OXIDE
 • LAURYL DIMETHYLAMINE OXIDE
 • Laurylamine oxide
 • Lauryldimethylamine N-oxide
 • Lauryldimethylamine oxide
 • LDAO
 • MON 59121
 • N,N-Dimethyl-1-dodecanamine N-oxide
 • N,N-Dimethyl-1-dodecanamine oxide
 • N,N-Dimethyl-1-dodecanamine, N-oxide
 • N,N-DIMETHYL-1-DODECANAMINE-N-OXIDE
 • N,N-Dimethyldodecylamine oxide
 • N,N-Dimethyl-n-dodecylamine oxide
 • n-Dodecyldimethylamine oxide
 • N-Dodecyl-N,N-dimethylamine oxide
 • Ninox DMCD 40
 • Ninox L
 • Nissan Unisafe A-LM
 • N-Lauryldimethylamine N-oxide
 • N-Lauryl-N,N-dimethylamine oxide
 • OB 2
 • OB 2 (surfactant)
 • Oxamin LO
 • Oxidet DM 20
 • oxido de dodecildimetilamina
 • Oxyde de dodecyldimethylamine
 • Rewominox L 408
 • Rhodamox L
 • Rhodamox LO
 • Schercamox DML
 • Softamine L
 • Tomah AO 728
 • Unisafe A-LM

.

 ……..

Klik og køb Rodalon her >>……..Klik og køb Rodalon (udendørs) her >>

……..Klik og køb gummihandsker her >>

Klik, køb og læs mere om skimmelbekæmpelsesmiddel fra Brenntag-nordic >>

Mælkesyre er kemisk en syre, som vi mennesker kender, når vi træner intenst og ikke kan producere nok NADH, så dannes der mælkesyre i musklerne, og det kan ofte mærkes et halvt til et lille døgn efter, som ømme muskler. Mælkesyre er også et velkendt produkt produceret af mælkesyrebakterier såsom lactobacillus. Mælkesyre er anvendt i Rodalon udendørs version 2 som et pH-regulerende og konserverende middel. Dertil et effektivt rensemiddel sammen med de øvrige ingredienser i rodalon udendørs v2 til udendørsbrug.

Mælkesyre

Formel: CH3CH(OH)COOH

Mælkesyre har Cas-nr. 50-21-5 og stoffet har mange trivialnavne. Herunder er angivet en stribe trivialnavne for stoffet.

Synonyme trivialnavne for mælkesyre:

 • (.+-.)-Lactic acid
 • 2-Hydroxy-2-methylacetic acid
 • 2-Hydroxypropanoic acid
 • 2-Hydroxypropionic acid
 • 3: PN: WO2005007122 TABLE: 22 claimed sequence
 • Acide lactique
 • acido lactico
 • Biolac
 • CAS Reg. No. 50-21-5 replaces 598-82-3
 • Chem-Cast
 • DL-Lactic acid
 • E 270
 • HiPure 88
 • lactic acid
 • LACTIC ACID POWDER
 • Lurex
 • MILCHSAEURE
 • Milchsaure
 • Milk acid
 • NSC 367919
 • Propanoic acid, 2-hydroxy-
 • PROPANOIC ACID, 2-HYDROXY- (LACTIC ACID)
 • Propanoic acid,2-hydroxy-,(+-)-
 • Purac FCC 80
 • Purac FCC 88
 • Tonsillosan
 • α-Hydroxypropanoic acid
 • α-Hydroxypropionic acid

.

 ……..

Klik og køb Rodalon her >>……..Klik og køb Rodalon (udendørs) her >>

……..Klik og køb gummihandsker her >>

Klik, køb og læs mere om skimmelbekæmpelsesmiddel fra Brenntag-nordic >>

Rodalon og skimmel

Rodalon er kort fortalt det bedste middel til at bekæmpe mug og skimmelsvamp. Har du problemer med mug og skimmel, så er rodalon løsningen. Bemærk at der findes flere varianter. Er der mug eller skimmel indenfor, så anbefaler vi Rodalon indendørs. Klik, køb og læs mere her >>