Har du haft en vandskade, og har du fået skimmelsvamp i hjemmet? Klik og se, hvordan du håndtere angreb af skimmelsvamp (mug) i hjemmet >>

Rengøring af skimmelsvamp i vindueskarme, fuger og kældre

Rengøring af skimmelsvamp (mug) bør håndteres med det samme, det opdages for ellers kan det sprede sig uønsket. Dermed kan skimmelsvampen ændre sig fra at være et lille overfladeproblem til at trænge dybere ind i muren, væggen, træet eller hvad der nu er ramt og blive et stort problem, som skal håndteres af professionelle håndværkere med speciale i skimmelangreb.

Skimmelsvampe (mug) kan angribe fugtige steder i hjemmet, som eksempelvis en gummifuge i et vinduesparti, en kold kældervæg, fuger på badeværelset og mange flere steder. Denne tekst- og videoguide tager dig igennem metoden, så du nemt kan få rengjort skimmelsvampen (mug) væg fra det angrebne område.

VIDEO: Rengøring af skimmelsvamp (mug) i hjemmet – Sådan fjerner du skimmelsvamp nemt

Til rengøring af skimmelsvamp, der skal altid anvendes rengøringshandsker. Det er vigtigt, når du arbejder med desinfektionsmidler, da de er ret stærke og nemt affedter din hud. Vi anbefaler, at anvende Rodalon til at bekæmpe skimmelsvamp (mug) fra overflader, hvor der forekommer lette angreb. Se videoguiden herunder og læs trin for trin guiden nedenfor til rengøring af skimmelsvamp (mug).

1. Tag rengøringshandsker på og gør området med skimmelsvamp klar til afvaskning.

2. Start med at vaske området ned med en ordinær sæbeopløsning, som eks. 1 liter vand med et par dråber opvaskemiddel. Vask det angrebne område grundigt af med sæbeopløsningen for lige at tage alt overfladeskimmel inden der stilles om og arbejdes med et desinfektionsmiddel.

3. Vask dernæst området af med koldt vand for at fjerne den overskydende sæbe fra området. Dette trin er vigtigt, da desinfektionsmidler har en anden ladning. Rodalon og Klorins aktive molekyle er positivt ladet, mens det aktive molekyle i opvaskemiddel er negativt ladet. Aftør nu sæberester med det anvendte opvaskemiddel inden området afvaskes med et desinfektionsmiddel, som eksempelvis Rodalon.

Klik og køb Rodalon her >> Klik og køb gummihandsker her >>

4. Bland 1 dl. Rodalon med 4 dl. koldt vand. Brug rengøringshandsker, når du arbejder med Rodalon. Vask området, der er ramt af skimmelsvamp (mug) af med din opløsning med Rodalon, og lad det stå i blød i en lille halv time, hvis angrebet ikke er så slemt – ellers så lad det stå i blød i Rodalonopløsningen natten over.

5. Efter iblødsætning, så skylles det iblødsate område af med rent med koldt vand. Gentag behandlingen og afvaskningen af det skimmelramte område med Rodalonopløsningen indtil, det er er blevet pænt rent igen uden skimmelsvamp (mug).

6. Er området hårdt ramt af skimmelsvamp (mug), så bør der kontaktes et professionelt håndværkerfirma, som er eksperter i at nedkæmpe skimmelsvampeangreb.

Klik her og læs mere om, hvad skimmelsvampe er for en organisme >>

Figur. 1. Skimmelsvampen Phoma spp. vækstet på maltagar.

Video: Sådan rengøres skimmelsvamp fra en flisevæg

Her kan du se vores video med de gode trick til at fjerne skimmelsvamp fra en flisevæg og fra klinker. Klik og se videoen herunder:

Klik og abonner på vores Youtubekanal her >>

Klik og køb Rodalon her >> Klik og køb gummihandsker her >>

Video: Hvad er forskellen på Indendørs og Udendørs Rodalon rent kemisk?

I denne video præsenteres, hvilken kemi, der er i rodalon til indendørsbrug til sammenligning med kemien i rodalon til undendørsbrug? Hvor stor forskel er der egentlig på de to typer af rodalon? Klik og se videoen herunder:

Klik og abonner på vores Youtubekanal her >>

FAQ: Hvordan rengøres skimmelsvamp (mug)?

👉 Hvordan rengøres skimmelsvamp (mug)?

Du kan afvaske skimmelsvamp (mug) med en let fortynding af et desinfektionsmiddel som eks. Rodalon fortyndet med 1 dl. desinfektionsmiddel plus 4 dl koldt vand. Husk, at bruge rengøringshandsker for at beskytte huden på dine fingre. Gentag afvaskning indtil skimmelsvampen er vasket væk. Kontakt et professionelt håndværkerfirma, hvis skimmelsvampen ikke forsvinder.