Har du haft en vandskade, og har du fået skimmelsvamp i hjemmet? Klik og se, hvordan du håndtere angreb af skimmelsvamp (mug) i hjemmet >>

Sensorisk teori til Gymnasiale uddannelser

Indhold

Sensorisk teori beskriver menneskets evne til at evaluere og bedømme stimuli ved hjælp af smags-, lugt-, syns-, føle-, høre- og smertesanserne og er et væsentligt element i produktudvikling og karakterisering af fødevarer i fødevarebranchen.

Sensorisk teori til Gymnasiale uddannelser. 3. ed., 2014 Forlaget Metropol

Forside 3 ed png (1)

Bogen “Sensorisk teori” er målrettet naturvidenskabelige bacheloruddannelser, der arbejder med biologi, sensorik og kemi, som eks. Professionsbacheloruddannelsen og studieretningen “Ernæring og Sundhed”.

Sensorisk teori har været anvendt som fundament for en serie af motiverende kurser afholdt for gymnasieelever med det formål, at få eleverne til at opnå interesse for sensorik og prototypeudvikling af fødevarer og måltider i relation til at vælge deres videregående uddannelser, herunder at læse “Ernæring og Sundhed” på Københavns Professionshøjskole, Køb her >>

Sensorisk teori – Indhold

I naturvidenskabelige fag på både bacheloruddannelser og på de gymnasiale uddannelser er det vigtigt at koble teoretisk viden med praksis. Sensorisk teori og fødevarevidenskab kobler kemi og fysik praksisnært med videnskab for sensoriske analyser.

Bogen “Sensorisk teori” gennemgår sensorisk videnskab med fokus på biologiske og kemiske processer med teori, metoder og øvelser til udvikling, analyse og karakterisering af fødevarer. Der gives en introduktion til den sensoriske videnskab med en gennemgang af sanser og nerverespons. Dernæst gennemgås relationen mellem sanserne og madens sensoriske parametre, samt en guide til metoder, der anvendes i branchen til produktudvikling af mad og måltider gennem sensoriske smagsforsøg, dette rundes af med en uddybning af det komplekse begreb ”Kvalitet” i relation til fødevarer, og der præsenteres hele fem øvelser, der samler op på teorien.

Sensorisk teori – Hvad er nyt i 3. ed. 2014?

3. udgave af bogen “Sensorisk teori” er udvidet med triangeltest, en ekstra øvelse, meget mere teori og nye illustrationer.

Sensorisk teori – Målgruppe

Bogen “Sensorisk teori” giver en introduktion til den sensoriske videnskab med fokus på biologiske og kemiske processer målrettet både bacheloruddannelser, professionsbacheloruddannelser samt gymnasiale uddannelser. Teorien illustreres med praksisnære øvelser og bogen er skrevet i et let læseligt sprog.

.

Michael René, Sensorisk teori til Gymnasiale uddannelser. 3. ed., 2014 © Forlaget Metropol, København 2010. ISBN-13: 978-87-7392-701-4. Anmeldelse >> Læs omtale og bagsiden her >>

Køb her >>

______________________________________________________________________

Ingeborg Suhr Mad

Ingeborg Suhr
MAD

Fødevarer og Kvalitet

 Mikrobiologi – Systematik, vækst og fødevarer
11. Service er marketing 16. Ernærings- og fødevareleksikon

Service er marketing

Ernærings- og fødevareleksikon

Mad, mennesker og måltider, 3. ed.

Levnedsmiddelhygiejne

Levnedsmiddelhygiejne

Madsociologi

Kvalitative metoder i organisations- og ledelsesstudier 

Pletmanden - leverpostejSE OGSÅ VORES WEB TV HER >>

Sensorisk teori, metoder og øvelser

Ledelse i teori og praksis

Moderne marketing 3. ed. 
Klik, køb og læs mere >>

 Brygning af æblecider
Den store bryggeguide og smagstest og æblesorter
Klik, køb og læs mere
 >>

Håndbog i praktisk hjælp
Klik, køb og læs mere >>

_____________________________________________________________________

32 GB USB Stik
gem dine e-bøger nemt

Klik og køb her >>

3-ports Hub, USB 3.0
connect flere medier (mac og pc)

Klik og køb her >>

500 GB Ekstern Harddisk
USB 3.0
gem dine data eksternt

Klik og køb her >>

.

Klik og find dine studiebøger, bøger og bestsellere på Saxo.com >>

.