Indhold
Sensorisk teori beskriver menneskets evne til at evaluere og bedømme stimuli ved hjælp af smags-, lugt-, syns-, føle-, høre- og smertesanserne og er et væsentligt element i produktudvikling og karakterisering af fødevarer i fødevarebranchen.
Sensorisk teori til Gymnasiale uddannelser. 3. ed., 2014 Forlaget Metropol
Bogen “Sensorisk teori” er målrettet naturvidenskabelige bacheloruddannelser, der arbejder med biologi, sensorik og kemi, som eks. Professionsbacheloruddannelsen og studieretningen “Ernæring og Sundhed”.
Sensorisk teori har været anvendt som fundament for en serie af motiverende kurser afholdt for gymnasieelever med det formål, at få eleverne til at opnå interesse for sensorik og prototypeudvikling af fødevarer og måltider i relation til at vælge deres videregående uddannelser, herunder at læse “Ernæring og Sundhed” på Københavns Professionshøjskole, Køb her >>
Sensorisk teori – Indhold
I naturvidenskabelige fag på både bacheloruddannelser og på de gymnasiale uddannelser er det vigtigt at koble teoretisk viden med praksis. Sensorisk teori og fødevarevidenskab kobler kemi og fysik praksisnært med videnskab for sensoriske analyser.
Bogen “Sensorisk teori” gennemgår sensorisk videnskab med fokus på biologiske og kemiske processer med teori, metoder og øvelser til udvikling, analyse og karakterisering af fødevarer. Der gives en introduktion til den sensoriske videnskab med en gennemgang af sanser og nerverespons. Dernæst gennemgås relationen mellem sanserne og madens sensoriske parametre, samt en guide til metoder, der anvendes i branchen til produktudvikling af mad og måltider gennem sensoriske smagsforsøg, dette rundes af med en uddybning af det komplekse begreb ”Kvalitet” i relation til fødevarer, og der præsenteres hele fem øvelser, der samler op på teorien.
Sensorisk teori – Hvad er nyt i 3. ed. 2014?
3. udgave af bogen “Sensorisk teori” er udvidet med triangeltest, en ekstra øvelse, meget mere teori og nye illustrationer.
Sensorisk teori – Målgruppe
Bogen “Sensorisk teori” giver en introduktion til den sensoriske videnskab med fokus på biologiske og kemiske processer målrettet både bacheloruddannelser, professionsbacheloruddannelser samt gymnasiale uddannelser. Teorien illustreres med praksisnære øvelser og bogen er skrevet i et let læseligt sprog.
Michael René, Sensorisk teori til Gymnasiale uddannelser. 3. ed., 2014 © Forlaget Metropol, København 2010. ISBN-13: 978-87-7392-701-4. Anmeldelse >> Læs omtale og bagsiden her >>
Køb her >>
______________________________________________________________________
![]() |
![]() |
![]() |
Ingeborg Suhr |
Fødevarer og Kvalitet |
Mikrobiologi – Systematik, vækst og fødevarer |
![]() |
![]() |
![]() |
Service er marketing |
Ernærings- og fødevareleksikon |
Mad, mennesker og måltider, 3. ed. |
![]() |
![]() |
![]() |
Levnedsmiddelhygiejne |
Madsociologi |
Kvalitative metoder i organisations- og ledelsesstudier |
![]() |
![]() |
|
Sensorisk teori, metoder og øvelser |
|
Ledelse i teori og praksis |
![]() |
![]() |
![]() |
Brygning af æblecider |
_____________________________________________________________________
![]() |
![]() |
![]() |
32 GB USB Stik |
3-ports Hub, USB 3.0 |
500 GB Ekstern Harddisk |
.
Klik og find dine studiebøger, bøger og bestsellere på Saxo.com >>
.