Indhold
Køleskabet skal vaskes, når der er synligt snavs, eller mindst hver anden eller tredje måned betinget af, hvor mange der anvender køleskabet i husstanden. Gør køleskabet rent for at spare strøm og af hygiejniske årsager.
.
.
Tre hurtige råd
1. Snup gerne en hylde i køleskabet sammen med opvasken eller aftørring af køkkenbordet.
2. Overfyld ikke køleskabet og sørg for en god fordeling af madvarer. Når det er vinter kan du jo stille drikkevarer som saftevand, sodavand og øl på terrassen eller på altanen.
3. Dæk altid madvarer til, når de indsættes i køleskabet.
.
Vi gør opmærksom på at al håndtering af råd fra denne hjemmeside altid er på eget ansvar.
.
Hovedrengøring af køleskab
Sluk for skabet og tøm det for madvarer og tøm skabet for udtagelige hylder og bakker. Vask hylder og bakker i håndvasken med varmt vand og sæbe. Vask derefter køleskabsvæggen ned en klud med varmt vand og sulfo, og skyl efter med koldt vand.
Rens afløbshullet bagerst i køleskabet i renden under køleelementet med en vatpind eller gnid snavset op ved at spidsen kluden fugtet med varmt vand og sæbe. Er renden fuld af vand, så fjern madrester og lignende fra hullet i afløbsrenden, så vandet kan løbe fra igen. Efter et stykke tid med rengøring af køleskabet skulle eventuel is på køleelementet gerne være tøet. Hvis der stadig er is, lad køleskabsdøren stå åben, indtil isen er smeltet, og tør vandet op.
Afslut med at vaske bagvæggen og bunden af køleskabet og vask dørkanten, gummilister og dørhåndtag og fyld køleskabet op med de rengjorte hylder, bakker og madvarer.
.
Skimmelsvamp
Er der skimmelsvamp i køleskabet fra fordærvede madvarer, kan du nemt rengøre skimmelsvamp med rodalon. Kom rodalon på en klud og vask destinationen i køleskabet med skimmesvamp godt ned og skyl efter med koldt vand. Læs sikkerhedsinstruktion for rodalon her.
* Desinfektionsmidlet i rodalon kan irritere huden, derfor anbefales det at bruge handsker, af naturgummi (latex), neopren eller nitrilgummi, ved håndtering af rodalon. Skyl og vask handskerne efter brug i rodalon og lad dem tørre.
* Bland vand og rodalon udenfor i frisk luft eller med god udluftning.
.
Seks fødevareråd
A. Varm mad, som du gemmer, skal kun lige dampe af, før du sætter den i køleskabet.Hvis maden står længe fremme på bordet ved stuetemperatur, bliver den i værste fald en ren bakteriebombe. Bakterierne stortrives nemlig mellem 20°C og 40°C. I løbet af tre timer kan én bakterie blive til 1000 bakterier og efter seks timer til en million bakterier.
B. Varmhold mad ved minimum 65°C.
C. 3 timers reglen: Nedkøl varm mad fra 65°C til under 10°C på mindre end 3 timer.
D. Tilberedt nedkølet mad kan holde sig 1 døgn til max 1½ døgn afhængig af de hygiejniske foranstaltninger og det specifikke produkt.
E. Fisk anbefales opbevaret optimalt ved 2°C, hvis det er muligt. Ellers opbevar fisk ved minimum 5°C.
F. Agter du at spise gammel mad eller mad der kan være på grænsen til at blive for gammelt, så evaluer altid maden kritisk. Brug altid dine sanser til fulde inden du kommer gammel mad i munden. Vi anbefaler at vi alle gør, hvad vi kan for at minimere madspild.
Bon Appetit
,
Klik og find værktøj, udstyr og byggevarer hos 10-4 >>
.