Rengøring af vinduer – pudsning af vinduer

Sollyset afslører nemt eventuel snavs på dine vinduer. Er det ved at være tid til at få pudset dine vinduer? så får du her en nem guide til dine vinduer, som trænger til at blive pudset og vasket flotte og rene. Vi giver dig også vinduespudserens hemmelige opskrift på den gode hjemmelavet sæbe, der giver rene og flotte vinduer.

Vinduespudser

Det bedste er at starte med at optimere dine rengøringsrekvisitter. Sørg for at dit udstyr er optimalt, så er det meget nemmere at arbejde med. En dårlig og slidt vindueskraber gør bare arbejdet mere besværligt og giver mange striber. Køb en god vindueskraber, der kan holde i mange år. Overvej om det skal være en skraber, hvor der kan påmonteres et langt skaft, så du kan nå de øverste hjørner og overvej om der skal være en klud på skraberen, så du kan kombinere skrabning og vask. Vi har samlet en række forskellige forslag herunder.

vinduesskraber vinduesvasker


…….

…….


.

Vi gør opmærksom på at al håndtering af råd fra denne hjemmeside altid er på eget ansvar.

.

Vinduespudserens tryllesæbe til pudsning af vinduer

Der findes rigtig mange gode sæber til vask af vinduer, men her er vinduespudserens opskrift, som vi gerne vil dele med dig. Bemærk at når du arbejder med salmiakspiritus, så skal der arbejdes med god udluftning, og vi anbefaler, at du blander ingredienserne udenfor i frisk luft. NB: Læs sikkerhedsinstruktion for salmiakspiritus nederst.

 

5 L koldt/lunkent vand.
1 – 2 hættefulde salmiakspiritus.
1 spiseskefuld universal- eller opvaskesæbe (helst med kompleksdannere).
Evt. 1. dl. eddike (behøves ikke hvis der er kompleksdannere i opvaskemidlet).

*   Salmiak i salmiakspiritus er stærkt ætsende, hvilket fjerner al fedt fra huden og i værste fald kan medføre åbne sår. Læs altid vejledningen på emballagen inden anvendelse. Brug opløsningen et ventileret sted og undgå indånding af dampe og benyt gummihandsker, som naturgummi (latex)-, neopren-, nitril- eller vinylhandsker, ved håndtering af salmiakspiritus samt opløsninger med indhold af salmiakspiritus.
.

Universalrengoeringsmiddel-matas

 

.

.

..

.

Sæb vinduet godt ind i ovenstående sæbeopløsning med salmiak og vask vinduet godt rent. Sørg for også at få vasket kanterne i vinduesrammen godt ned. Skrab efterfølgende vinduet rent med en vindueskraber og tør kanten grundigt af med en god ren klud eller rent viskestykke. Poler ligeledes eventuelle striber af med en tør klud eller et tørt viskestykke.

.

Alternativ til salmiak o.lign. produkter

Hvis du ikke vælger, at vaske dine vinduer i en effektiv sæbeopløsning med salmiak eller andre øvrige opløsninger som universalsæbe, opvaskemiddel, eller hvad du ellers plejer at vaske vinduer i. Så kan du naturligvis også godt vaske dine vinduer ned med en klassisk vinduesrens. Bemærk at når du anvender en sprayflaske, så spray altid rengøringsmidlet helt tæt på vaskepuden eller kluden, så du ikke indånder væskepartikler (aerosoler) med rengøringsmiddel.

Spray vaskepuden eller kluden godt ind i vinduesrens, sæb og vask vinduet godt ned. Skrab efterfølgende vinduet pænt rent med en god vindueskraber og tør kanterne af med et rent viskestykke og poler eventuelle striber væk på vinduet.

Vinduesvasker fra nilfisk

 Læs mere om “Nilfisk” vinduesvaskeren her >>

.

Borup vindues og glasrens

Læs mere om “Borup vindues og glasrens” her >>